30 septembrie 2010

Handbal, Divizia A
CSM Slobozia a obţinut o nouă victorie, la Activ Ploieşti
Echipa de handbal feminin a CSM Slobozia a reuşit a doua victorie consecutivă în cadrul campionatului Diviziei A, după ce a trecut în deplasare, într-un meci desfăşurat joi, 30 septembrie, de HC Activ Ploieşti. Fetele antrenate de prof. Marian Simion au condus la pauză cu scorul de 15-12, iar la final s-au impus cu scorul de 29-25. Vedeta meciului a fost, fără îndoială, interul Monica Ştefan, într-o vizibilă creştere de formă, cu o evoluţie apreciată atît de oficialii echipei gazdă, dar şi de majoritatea spectatorilor prezenţi la meci. În celelalte meciuri ale etapei a 4-a, Spartac Bucureşti a cedat 27-41 acasă cu Ştiinţa Bacău, CSM Ploieşti a trecut pe teren propriu de HCF Piatra Neamţ cu 32-23, iar Rapid CFR Bucureşti a făcut scor acasă cu Universitatea Tîrgovişte, scor 39-8. După această rundă, CSM Slobozia a mai urcat un loc în clasament, pînă pe poziţia a 4-a, la egalitate de puncte cu ocupantele locurilor doi şi trei, Ştiinţa Bacău şi Rapid CFR Bucureşti. La sfîrşitul acestei săptămîni, duminică, 3 octombrie, de la orele 11,00, CSM Slobozia va primi vizita formaţiei Spartac Bucureşti, aflată pe ultimul loc în serie, cu niciun punct acumulat.
Selecţionata judeţeană
Juniorii U16 din Ialomiţa, a doua înfrîngere consecutivă
Selecţionata judeţeană de juniori sub vîrsta de 16 ani a judeţului Ialomiţa a pierdut al doilea meci disputat în cadrul campionatului naţional, după eşecul usturător suferit pe teren propriu, 0-5 cu reprezentativa similară a judeţului Constanţa. Elevii prof. Prepeliţă şi prof. Ionescu au cedat miercuri, 29 septembrie, scor 2-3, în deplasarea de la Galaţi, după ce la un moment dat au condus cu scorul de 2-1. Etapa viitoare, a 3-a, care se va disputa miercuri, 6 octombrie, de la orele 16,00, selecţionata judeţeană Ialomiţa va primi pe teren propriu, la Amara, vizita echipei similare din Brăila. Apoi, duminică, 10 octombrie, de la orele 11,00, tot la Amara, juniorii U16 vor disputa derby-ul grupei cu echipa judeţului Călăraşi.

29 septembrie 2010

Handbal
Decarul Irina Simion, din nou MVP-ul CSM Slobozia
Coordonatorul de joc al echipei de handbal CSM Slobozia, Irina Simion, a fost votată, pentru a doua oară consecutiv, cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de prof. Marian Simion, de această dată după evoluţia din meciul de duminică, împotriva echipei Rapid Bucureşti. Purtătoarea tricoului cu numărul 10 a întrunit 47% din voturi potrivit sondajului iniţiat de Sportul Ialomiţean, fiind urmată la o distanţă apreciabilă de portarul Andreea Nica, cu 21% din voturile cititorilor. De asemenea, respondenţii le-au preferat în procent de 6% pe Alexandra Băeşu, 4% pe Monica Ştefan şi numai 3% pe Alina Baciu, cu toate că jucătoarele enumerate anterior ar fi meritat poate mai multe voturi după evoluţia contra Rapidului Simonei Gogîrlă. Altfel, să reamintim că joi, 30 septembrie, începînd cu orele 15,00, la Plopeni, CSM Slobozia va evolua contra echipei HC Activ Ploieşti, în runda a 4-a a turului campionatului Diviziei A. Prahovencele au o singură victorie în primele 3 etape şi ocupă locul al 6-lea din 8 participante, în timp ce Simion şi compania se poziţionează pe locul al 5-lea, dar la egalitate de puncte cu formaţiile aflate pe locurile 2-4.

28 septembrie 2010

«Echipa etapei»
Marian Nohai, singurul «supravieţuitor» în formaţia ideală
Mijlocaşul Abatorului Slobozia, Marian Nohai, este singurul jucător care a reuşit să intre în «Echipa etapei» după ce şi runda precedentă s-a aflat în 11-le ideal al campionatului judeţean, la ediţia inaugurală a celei mai bune formaţii a etapei. Ceilalţi 10 «coechipieri» ai acestuia sînt prezenţe noi în cea mai bună echipă etapei, deşi, e adevărat, foarte mulţi jucători au concurat pentru un loc în «Echipa etapei». Sincer, ne pare rău pentru jucători precum Ilie Soare, de la Olimpia Brazii, autor a 4 goluri, ori Florin Dorovei, autor a două goluri, tot de la Brazii, că nu au intrat în formaţia ideală, dar posturile limitate de atacanţi ne-au făcut să alegem un alt duo ofensiv. De remarcat, însă, că în 11-le imaginat de Sportul Ialomiţean se regăsesc nu mai puţin decît 8 marcatori în etapa trecută, cu excepţiile Baciu şi Achim, jucători care însă au avut prestaţii foarte bune pentru echipele lor şi care au contribuit la obţinerea victoriilor chiar dacă nu au înscris. Altfel, pentru cei care se consideră nemulţumiţi de nominalizările realizate de Sportul Ialomiţean există soluţia comentariilor, aşa că nu rataţi şansa acesta. Iată echipa ideală a rundei care s-a consumat la sfîrşitul săptămînii trecute:
portar-Ionel Sava (Viitorul Axintele)
fundaşi-Gheorghe Baciu (Voinţa Reviga), Marius Vizuroiu (Abatorul Slobozia), George Dumitru (Viitorul Axintele), Daniel Achim (Victoria Munteni Buzău)
mijlocaşi-Lucian Zevedei (Victoria Amara), Gabriel Munteanu (Viitorul Axintele), Marian Nohai (Abatorul Slobozia) (2), Alexandru Pascale (Voinţa Reviga)
atacanţi-Laurenţiu Radu (Recolta Gheorghe Lazăr), Cristi Dumitrache (Olimpia Brazii)

27 septembrie 2010

Juniori republicani
Unirea Slobozia a obţinut două victorii cu Săgeata Năvodari
Juniorii republicani ai CSM Unirea Slobozia au obţinut două succese în jocurile disputate pe teren propriu, la Slobozia Nouă, duminică, 26 septembrie, în runda a treia a campionatului naţional, echipele antrenate de trioul Prepeliţă-Ionescu-Milea trecînd la pas de formaţiile similare de la Săgeata Năvodari. La juniori A, Unirea a învins cu scorul de 4-2, şi ocupă locul al 4-lea în clasamentul seriei, cu 8 puncte, la egalitate cu alte trei formaţii, Dunărea Galaţi, Farul Constanţa şi Delta Tulcea. Primele două locuri sînt ocupate de Oţelul Galaţi şi Viitorul Constanţa, ambele cu maxim de puncte, 12. La juniori B, slobozenii au obţinut un succes categoric, scor 4-0, primul din acest sezon al campionatului, şi au urcat pînă pe locul al 9-lea, cu 4 puncte, la egalitate cu Dunărea Galaţi şi Săgeata Năvodari. Etapa viitoare, duminică, 3 octombrie, juniorii republicani ai CSM Unirea Slobozia vor evolua în deplasare la Viitorul Constanţa.

26 septembrie 2010

Handbal, Divizia A
CSM Slobozia a învins, la pas, pe Rapid Bucureşti
Formaţia CSM Slobozia a cîştigat duminică, 26 septembrie, jocul de pe teren propriu cu Rapid CFR Bucureşti, scor 32-24, după ce la pauză elevele prof. Marian Simion conduceau cu scorul de 19-11, într-un meci contînd pentru etapa a 3-a a Diviziei A. Prima repriză a fost dominată clar de echipa gazdă, care a condus chiar şi la 7 goluri diferenţă, iar în partea secundă handbalistele CSM au gestionat excelent avantajul de pe tabelă şi s-au impus clar în dauna formaţiei conduse de fostul inter al Naţionalei României, Simona Gogărlă. De menţionat că la oaspete a evoluat şi Marie Jeane Kanda, fosta jucătoare a CSM Slobozia, care a fost înjurată permanent de fanii slobozeni, iar handbalista le-a răspuns prin cuvinte obscene. La joc a asistat şi pivotul Raluca Băcăoanu, care şi-a susţinut colegele din cîrje după operaţia suferită în urmă cu cîteva zile. Cele mai bune jucătoare ale partidei au fost Irina Simion, Monica Ştefan, Alexandra Băeşu, Alina Baciu, Denisa Păduraru, dar şi portarul Andreea Nica, goalkeeper-ul slobozean intervenind decisiv în unele momente ale partidei. Următoarea etapă, joi, 30 septembrie, CSM Slobozia va evolua în deplasare la HC Activ Ploieşti, iar duminică, 3 octombrie, fetele prof. Simion vor juca din nou pe teren propriu, cu Spartac Bucureşti.

25 septembrie 2010

Handbal
CSM Slobozia este văzută favorită în meciul cu Rapid
Formaţia de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal Slobozia este privită drept favorită în jocul care se va disputa duminică, 26 septembrie, de la orele 11,00, în sala de sport de la stadionul municipal, contra echipei Rapid CFR Bucureşti. 59% dintre cititorii Sportul Ialomiţean, care au votat într-un sondaj încheiat în această seară, cred că echipa CSM Slobozia va reuşi să-şi apropie victoria în disputa de duminică, în timp ce 41% dintre votanţi merg pe mîna oaspetelor din Capitală. Reamintim că elevele prof. Marian Simion ocupă locul al 5-lea după două etape în Divizia A, cu două puncte, la egalitate cu Ştiinţa Bacău, dar despărţite de golaveraj. Primele trei poziţii ale clasamentului sînt ocupate, în ordine, de HCF Piatra Neamţ, CSM Ploieşti şi Rapid Bucureşti, toate cu cîte 4 puncte, dar despărţite de diferenţa de golaveraj.
Liga a 4-a, etapa a 6-a
Axintele şi Amara continuă să conducă în clasament
Formaţiile Viitorul Axintele şi Victoria Amara continuă să se afle braţ la braţ pe primul loc în Liga a 4-a după ce ambele au cîştigat partidele de pe teren propriu din etapa a 6-a. Liderul Axintele a spulberat pe Recolta Bărcăneşti, una dintre candidatele la retrogradare, în timp ce Amara a învins la limită, «dublă» Zevedei (foto) pentru gazde, pe Juventus Borăneşti. Abatorul şi Gheorghe Lazăr încearcă să recupereze decalajul faţă de primele clasate, slobozenii cîştigînd fără drept de apel la Andrăşeşti, goluri Nohai, Vizuroiu şi Nicu Bunea, Ene pentru gazde, respectînd astfel calculele dinaintea jocului, iar Recolta a revenit de la 0-1 cu tripla lui Laurenţiu Radu şi autogolul lui Rusen pentru un succes concludent cu campioana Ţăndărei. De departe, însă, scorul ultimelor sezoane în campionatul judeţean a fost realizat de Olimpia Brazii, care a marcat de 15 ori contra nou promovatei Recolta Gheorghe Doja, Dumitrache bifînd 6 goluri, într-un meci în care am consemnat şi revenirea în arbitraj a centralului Gheorghe Andrei «Geolgău».
Rezultatele complete ale etapei
Voinţa Reviga-Rapid Feteşti 4-1
Victoria Munteni Buzău-Bărăganul Ciulniţa 5-0
Libertatea Sălcioara-Viticola Feteşti 1-0
Olimpia Brazii-Recolta Gheorghe Doja 15-0
Victoria Amara-Juventus Borăneşti 2-1
Recolta Gheorghe Lazăr-Victoria Ţăndărei 4-1
Andrias Andrăşeşti-Abatorul Slobozia 1-3
Viitorul Axintele-Recolta Bărcăneşti 5-0
Liga a 4-a
Abatorul porneşte cu prima şansă în deplasarea de la Andrăşeşti
Derby-ul etapei a 6-a a campionatului judeţean de fotbal se va consuma sîmbătă după-amiază la Andrăşeşti, unde Andrias din localitate va da piept cu Abatorul Slobozia. Oaspeţii, la care mijlocaşul central Alex Taraş va reveni după o etapă de suspendare, pornesc cu prima şansă în acest joc, potrivit unui sondaj realizat de Sportul Ialomiţean. Astfel, 45% dintre cititorii site-ului nostru cred că Nohai şi compania se vor impune la Andrăşeşti, în timp de 35% dintre votanţi înclină către un succes al formaţiei gazdă. Mult mai puţini, doar 19%, consideră că Andrias va încheia la egalitate meciul cu slobozenii. Altfel, să reţinem şi că pentru vîrful gazdelor, Alex Ene, va fi un meci special, el urmînd să evolueze chiar împotriva formaţiei de la care s-a transferat în vară la Andrias Andrăşeşti.

24 septembrie 2010

Liga a 3-a, etapa a 5-a
Unirea Slobozia a învins în deplasare şi a urcat pe locul doi
Formaţia Unirea Slobozia, antrenată de prof. Constantin Prepeliţă, a reuşit să cîştige categoric partida disputată vineri după-amiază, în deplasare, împotriva echipei CS Buftea, producînd prima înfrîngere a gazdelor în acest sezon. Slobozenii, de la care a lipsit mijlocaşul central Adrian Cristea, suspendat după cartonaşul roşi văzut etapa trecută, au învins cu scorul de 5-3, 4-1 la pauză, golurile Unirii fiind marcate de Viorel Gheorghe, de trei ori, căpitanul Romeo Soare şi Costel Roşu. Graţie acestui succes zdrobitor, elevii prof. Prepeliţă au urcat pe treapta a doua a podiumului, după Callatis Mangalia, care a învins şi ea cu 3-1 la Phoenix Ulmu. În schimb, Dunărea Călăraşi a cedat la Rapid 2 cu 0-3 şi a rămas la 3 puncte în spatele Unirii Slobozia.
Rezultatele complete ale etapei
CS Eforie-Partizanul Merei 1-0
Phoenix Ulmu-Callatis Mangalia 1-3
Rapid 2 Bucureşti-Dunărea Călăraşi 3-0
FC Voluntari-CS Tunari 0-0
Comprest Bucureşti-Spicul Mopan 0-2
ABC Stoicescu-ACS Berceni 0-2
CS Buftea-Unirea Slobozia 3-5
CSM Rîmnicu Sărat a stat
Liga a 4-a, Liga a 5-a, Liga a 6-a
Delegările arbitrilor şi observatorii pentru meciurile din weekend
Liga a 4-a, sîmbătă, 25 septembrie, orele 17,00
Voinţa Reviga-Rapid Feteşti (Arbitri: A. Zaharia, A. Mihalcea, C. Panait, I. Puşcaşu (juniori), obs. Vasile Bratu)
Victoria Munteni Buzău-Bărăganul Ciulniţa (Arbitri: M. Zamfir, I. Neacşa, S. Ioniţă, D. Fulgeanu (juniori), obs. Ion Andrei)
Libertatea Sălcioara-Viticola Feteşti (Arbitri: G. Niţu, V. Slotea, M. Nedelcu, obs. Ion Poiană)
Olimpia Brazii-Recolta Gheorghe Doja (Arbitri: Gh. Andrei, Gh. Stoian, M. Scînteie, obs. Marin Ion)
Victoria Amara-Juventus Borăneşti (Arbitri: L. Ion, A. Ion, I. Moga, P. Manta (juniori), obs. Vasile Drăgan)
Recolta Gheorghe Lazăr-Victoria Ţăndărei (Arbitri: C. Borangic, I. Alexe, I. Munteanu, A. Borangic (juniori), obs. Ion Ionescu)
Andrias Andrăşeşti-Abatorul Slobozia (Arbitri: R. Aron, R. Ionescu, M. Anton, A. Stanciu (juniori), obs. Ion Berbec)
Viitorul Axintele-Recolta Bărcăneşti (Arbitri: I. Pîrîiescu, A. Bucurică, A. Călinescu, L. Tiţă (juniori), obs. Ion Nunu)
Liga a 5-a, Seria I, sîmbătă, 25 septembrie, orele 17,00
Viitorul Valea Ciorii-Unirea Griviţa (Arbitri: T. Stan, I. Bran, M. Coman, obs. Viorel Petrescu)
Rapid Perieţi-Albeşti ’08 (Arbitri: G. Tache, V. Dragomir, C. Dan, obs. Oprea)
Inter Stelnica-Gloria Ograda (Arbitri: D. Dobre, I. Nicolae, Gh. Neicu, obs. Jan Puclici)
Unirea Mihail Kogălniceanu-Gloria Gura Ialomiţei (Arbitri: B. Arsente, M. Gheorghe, D. Smeianu, obs. Adrian Mocioniu)
Agronomia Bucu-FC Traian (Arbitri: C. Ojoc, V. Manea, C. Munteanu, O. Oprea (juniori), obs. Grigore Ţuican)
Partener Căzăneşti-Victoria Borduşani (Arbitri: N. Alexandru, M. Zamfir, G. Anca, obs. Cornel Roşu)
FC Movila-Dunărea Giurgeni (Arbitri: G. Niţă, N. Stoica, B. Cliseru, obs. Gheorghe Topor)
Liga a 5-a, Seria a II-a, duminică, 26 septembrie, orele 17,00
Coşerenii Coşereni-Ambianţa Jilavele (Arbitri: A. Bucurică, G. Ghinea, A. Borangic, obs. Vasile Drăgan)
Recolta Malu Roşu-Unirea Manasia (Arbitri: A. Zaharia, A. Mihalcea, I. Dimache, obs. Viorel Bănescu)
Aiva Raşi-Voinţa Maia (Arbitri: I. Pîrîiescu, F. Avram, C. Panait, obs. Gheorghe Popa)
Progresul Sfîntu Gheorghe-Spicul Colelia (Arbitri: Gh. Andrei, M. Scînteie, M. Munteanu, obs. Cristea Dan)
Înfrăţirea Jilavele-Unirea Ion Roată (Arbitri: G. Niţu, I. Puşcaşu, R. Herea, obs. Vasile Bratu)
Voinţa Cocora-Viitorul Moldoveni (Arbitri: C. Borangic, M. Anton, L. Burlacu, obs. Gigi Manea)
Unirea Sărăţeni-Fulgerul Fierbinţi (Arbitri: E. Iacob, M. Moroianu, F. Petre, obs. Ion Coţofană)
Liga a 6-a, Seria I, duminică, 26 septembrie, orele 17,00
Agronomia Bucu 2-Omega Miloşeşti (Arbitri: C. Ojoc, M. Scolnicu, I. Ojoc)
Spicul Vlădeni-Bărăganul Ciulniţa 2 (Arbitri: A. Ion, L. Ion, O. Oprea)
Spicul Mărculeşti-Sport ’09 Păltiniş (Arbitri: V. Stan, M. Coman. A. Popa)
Voinţa Brîncoveni-Viitorul Platoneşti (Arbitri: T. Stan, I. Bran, C. Gheorghe)
Recolta Gheorghe Lazăr 2-Spartacus Iazu (Arbitri: G. Niţă, D. Avram, V. Slotea)
Spicul Miloşeşti-Recolta Săveni (Arbitri: V. Manea, C. Stancu, B. Cliseru)
Recolta Bueşti-Real Gimbăşani (Arbitri: I. Alexe, D. Smeianu, M. Drăgoi)
Voinţa Scînteia-Fair Play Slobozia Nouă (Arbitri: B. Arsente, M. Gheorghe, Gh. Neicu)
Liga a 6-a, Seria a II-a, duminică, 26 septembrie, orele 17,00
FC Moviliţa-Dinamo Borduşelu (Arbitri: R. Ionescu, A. Călinescu, A. Ene)
Victoria Roşiori-Voinţa Orboeşti (Arbitri: V. Dragomir, S. Dragomir, M. Cazan)
Stăruinţa Broşteni-Voinţa Bărbuleşti (Arbitri: I. Neacşa, Gh. Stoica, Şt. Dragomir)
Dinamo Armăşeşti-Ambianţa Jilavele 2 (Arbitri: Gh. Stoian, L. Tiţă, A. Dumitru)
Avîntul Grindu-Gloria Alexeni (Arbitri: G. Tache, A. Zaroschi, S. Călin)
Steaua Borduşelu-FC Dridu (Arbitri: M. Nedelcu, P. Manta, N. Stoica)
Athletic Valea Măcrişului-Viitorul Axintele 2 (Arbitri: C. Dan, M. Voicilă, M. Zafiu)
Unirea Gîrbovi-Secunda Adîncata (Arbitri: Şt. Mitroi, Gh. Ioniţă, C. Dumitru)

23 septembrie 2010

Liga a 3-a, etapa a 5-a
«Ţîcă» şi «Torje», cei mai buni cu Berceniul. Vor reuşi şi cu Buftea?
Mijlocaşii laterali ai Unirii Slobozia, Constantin «Ţîcă» Toma şi Marius «Torje» Drăguţ au fost desemnaţi de cititorii Sportul Ialomiţean cei mai buni jucători ai partidei cîştigate de ialomiţeni etapa trecută cu ACS Berceni, scor 3-1. Ambii jucători, care de altfel au şi înscris fiecare cîte un gol, au totalizat cîte 41 de procente din voturile cititorilor, urmaţi la foarte mare distanţă de ultimul marcator al meciului, Viorel Gheorghe, cu numai 13% dintre voturi. Altfel, Unirea Slobozia va evolua vineri, 24 septembrie, de la orele 17,00, în deplasare, în etapa a 5-a a campionatului Ligii a 3-a, contra formaţiei CS Buftea. Slobozenii, antrenaţi de prof. Constantin Prepeliţă, ocupă locul al 3-lea în ierarhie, cu 10 puncte, la egalitate cu Dunărea Călăraşi, dar ambele formaţii sînt despărţite de golaveraj, în timp ce ilfovenii sînt pe locul al 4-lea, cu 8 puncte, iar lider este Callatis Mangalia, cu maxim de puncte, 12. Jocul dintre Unirea şi Buftea va fi condus la centru de Ion Marodin, din Bucureşti, ajutat la cele două linii de Aurelian Tănase, din Roşiori de Vede şi Imre Bucşi, din Sfîntu Gheorghe, iar observatori vor fi Constantin Miclea, din Buşteni şi Gheorghe Croitoru, din Turnu Severin. Cu Marodin la centru, în ultimele 25 de jocuri, majoritatea victoriilor au fost cele ale echipelor care au evoluat pe teren propriu, 14 succese ale gazdelor, 4 rezultate de egalitate şi 7 victorii ale oaspeţilor. Pe de altă parte, să menţionăm că în aceeaşi etapă a 5-a a Ligii a 3-a, centralul Emil Iacob va conduce partida dintre CSO Plopeni şi AFC Filipeştii de Pădure, din seria a 3-a, iar Liviu Burlacu a fost delegat ca asistent la jocul dintre CS Vişina Nouă şi CS Dunărea Turris Turnu Măgurele, din seria a 4-a.

22 septembrie 2010

Selecţionata judeţeană
Juniorii U16 din Ialomiţa au debutat cu o înfrîngere
Selecţionata de juniori sub 16 ani a judeţului Ialomiţa a început prima ediţie a campionatului naţional cu o înfrîngere dureroasă împotriva echipei similare a judeţului Constanţa. Elevii pregătiţi de prof. Constantin Prepeliţă şi prof. Ion Ionescu au cedat, într-un meci disputat miercuri, 22 septembrie, de la orele 16,00, pe stadionul din Amara, scor 0-5, după ce la pauză oaspeţii conduceau deja cu scorul de 3-0. Partida a fost arbitrată la centru de o brigadă din judeţul nostru, avîndu-l la centru de Valentin Modrea, care de altfel a şi anulat un gol gazdelor, asistat la cele două linii de Marius Anton şi Ionuţ Munteanu. Observatorul meciului a fost preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor Ialomiţa, fostul divizionar A Vasile Bratu. Reamintim că selecţionata judeţeană Ialomiţa a fost repartizată de Federaţia Română de Fotbal în aceeaşi serie cu alte patru echipe, respectiv reprezentativele similare ale judeţelor Călăraşi, Brăila, Galaţi şi Tulcea. Într-un alt joc al etapei de debut, echipa U16 a judeţului Călăraşi a spulberat formaţia din Tulcea cu scorul de 8-0. Următorul joc al juniorilor ialomiţeni se va disputa miercurea viitoare, 29 septembrie, de la orele 16,00, în deplasare, la Galaţi.

21 septembrie 2010

EXCLUSIV, Liga a 4-a
Viticola a cîştigat la «masa verde» cu Munteni Buzău
Formaţia Viticola Feteşti a cîştigat, scor 3-0, partida disputată acasă contra echipei Victoria Munteni Buzău, contînd pentru etapa a 5-a a campionatului judeţean, după ce pe teren scorul a fost egal 2-2. Oaspeţii au folosit un jucător legitimat la Victoria Munteni Buzău, dar care nu avea fotografia de pe carnetul de joc actualizată, potrivit regulamentului Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomiţa. Comisia de Competiţii a AJF a decis să dea cîştig de cauză echipei Viticola, fără vreo altă sancţiune suplimentară pentru formaţia din Munteni Buzău.

20 septembrie 2010

«Echipa etapei»
Amara dă cei mai mulţi jucători pentru formaţia ideală
Performera etapei a 5-a a Ligii a 4-a, Victoria Amara, învingătoare în 8 jucători de cîmp contra echipei Victoria Ţăndărei, chiar pe terenul acesteia, este echipa care dă cei mai mulţi jucători în prima formaţie ideală a sezonului în campionatul judeţean. Fără a avea pretenţia că deţinem adevărul suprem în privinţa «Echipei etapei», trebuie să facem menţiunea că formaţia imaginată de Sportul Ialomiţean are un pur caracter orientativ şi este supusă cenzurii cititorilor. Aşa că, stimaţi cititori fideli ai site-ului, aşteptăm cu interes şi propunerile dumneavoastră, de care fără îndoială vom ţine cont. Acestea fiind precizate încă de la bun început, să trecem la nominalizările celei dîntîi echipe ideale a campioantului, ţinînd cont de sistemul 4-4-2 pe care majoritatea cititorilor Sportul Ialomiţean l-au votat ca fiind cel mai reprezentativ pentru «Echipa etapei»:
portar-Ovidiu Trandafir (Victoria Amara)
fundaşi-Florentin Andrei (Victoria Amara), Florin Avram (Victoria Amara), Alexandru Croitoru (Abatorul Slobozia), Ştefan Tronaru (Abatorul Slobozia)
mijlocaşi-Valentin Moraru (Victoria Amara), Costin Nichita (Viitorul Axintele), Marian Nohai (Abatorul Slobozia), Robert Herea (Andrias Andrăşeşti)
atacanţi-Ştefan Matache (Victoria Amara), Adrian Velu (Viitorul Axintele)
Juniori republicani
Unirea Slobozia a pierdut ambele jocuri în deplasarea de la Galaţi
Formaţiile de juniori republicani ale CSM Unirea Slobozia, foştii jucători ai Clubului Sportiv Şcolar Slobozia au pierdut ambele confruntări, duminică, 19 septembrie, din deplasarea de la Galaţi, cu Dunărea din localitate. La juniori A, născuţi după 1 ianuarie 1992, echipa CSM Unirea, pregătită de tandemul Constantin Prepeliţă-Ion Ionescu, a cedat, scor 1-4, dar după primele două etape este pe poziţia a 5-a a clasamentului din cele 12 echipe înscrise la startul campionatului. La juniori B, născuţi după 1 ianuarie 1994, slobozenii antrenaţi de Marius Milea, fostul tehnician al echipei de Liga a 4-a Victoria Amara, au fost învinşi mai clar, scor 0-5, iar după două etape formaţia CSM Unirea ocupă locul al 10-lea al clasamentului cu niciun punct. Juniorii B sînt la egalitate cu alte trei echipe fără vreun punct acumulat, Callatis Mangalia, Gloria Buzău şi Delta Tulcea. Etapa viitoare, duminică, 26 septembrie, pe terenul de la Slobozia Nouă, CSM Unirea Slobozia va primi vizita echipelor Săgeata Năvodari.

19 septembrie 2010

Handbal, Divizia A
CSM Slobozia a cedat în deplasarea de la CSM Ploieşti
Formaţia antrenată de prof. Marian Simion, CSM Slobozia, a cedat duminică, 19 septembrie, partida susţinută în deplasare cu CSM Ploieşti şi contînd pentru etapa a doua a Diviziei A la handbal feminin. Slobozencele au fost conduse la pauză la un singur gol, 16-15, însă pe parcursul părţii a doua a jocului scorul a luat proporţii şi elevele prof. Simion s-au văzut învinse la final cu scorul de 33-28. De remarcat evoluţia peste aşteptări a pivotului Simona Balcan şi a interului Alexandra Băeşu, care au evoluat chiar împotriva fostei lor formaţii. CSM Slobozia ocupă locul al 5-lea în clasamentul seriei A a campionatului ligii secunde, cu două puncte, la egalitate cu adversara din runda precedentă, Ştiinţa Bacău, dar ambele echipe sînt despărţite de golaverajul superior moldovencelor. Etapa viitoare, CSM Slobozia va evolua pe teren propriu contra formaţiei Rapid CFR Bucureşti, meciul fiind programat duminică, 26 septembrie. Giuleştencele au maxim de puncte după două etape, 4, cîştigînd ambele jocuri disputate acasă, 43-25 cu Spartac Bucureşti şi 33-26 cu HC Activ Ploieşti. Pe de altă parte, să reţinem că, în jocul anterior disputat acasă, 30-26 cu Ştiinţa Bacău, suporterii echipei CSM Slobozia au desemnat-o pe Irina Simion cea mai bună jucătoare a gazdelor, cu 37% dintre voturi, «creierul» echipei slobozene fiind urmată în topul preferinţelor de Monica Ştefan, cu 28% dintre voturile cititorilor.

18 septembrie 2010

Liga a 4-a, etapa a 5-a
Schimbare de lider în campionatul judeţean
Formaţia Viitorul Axintele a preluat şefia campionatului judeţean după succesul înregistrat sîmbătă, în etapa a 5-a a Ligii a 4-a, în deplasarea de la Rapid Feteşti, printr-o reuşită din ultimele 10 minute ale partidei, de altfel una echilibrată cu cîte trei situaţii de gol de fiecare parte. Revelaţia ultimelor luni în Ialomiţa este la egalitate de puncte cu Victoria Amara, care a învins la Ţăndărei de o manieră categorică, scor 2-0, reuşite Matache şi Moraru. De reţinut şi că amărenii au evoluat cu doi oameni mai puţin pe teren, Nicuşor Stoica, cartonaş roşu direct în prima repriză şi Doru Bucur, cumul de cartonaşe galbene în partea a doua, fiind eliminaţi de centralul Rodel Aron. Într-un alt meci al etapei, Abatorul Slobozia a trecut la limită de Recolta Gheorghe Lazăr, scor 3-2, răsturnînd calculele dinaintea jocului. Pe site-ul Sportul Ialomiţean, potrivit unui sondaj încheiat sîmbătă, Abatorul era creditată cu numai 24% şanse de a cîştiga meciul, în timp ce Gheorghe Lazăr strînsese 45% din preferinţele cititorilor, iar 30% credeau că meciul se va termina la egalitate.
Rezultatele complete ale etapei
Rapid Feteşti-Viitorul Axintele 0-1
Bărăganul Ciulniţa-Voinţa Reviga 2-6
Viticola Feteşti-Victoria Munteni Buzău 2-2
Recolta Gheorghe Doja-Libertatea Sălcioara 3-1
Juventus Borăneşti-Olimpia Brazii 4-2
Victoria Ţăndărei-Victoria Amara 0-2
Abatorul Slobozia-Recolta Gheorghe Lazăr 3-2
Recolta Bărcăneşti-Andrias Andrăşeşti 0-3

17 septembrie 2010

Liga a 3-a
Unirea Slobozia a învins Berceniul şi e tot pe podium
Formaţia Unirea Slobozia a trecut, la pas, scor 3-1, la pauză 2-0, de una dintre candidatele la primele locuri ale seriei a 2-a a Ligii a 3-a. Elevii prof. Constantin Prepeliţă au deschis scorul în prima parte a jocului prin Marius «Torje» Drăguţ şi l-au majorat prin Constantin «Ţîcă» Toma după numai cîteva minute. După pauză, oaspeţii au reuşit să reducă din handicap însă, mult mai pragmatici în evoluţie, slobozenii au refăcut avantajul de două goluri prin Viorel Gheorghe. De menţionat şi că Andrei Avanu şi Dumitru Gheorghe au ratat cîteva ocazii monumentale de a marca cel de-al patrulea gol al gazdelor. Să reţinem şi că mijlocaşul central Adrian Cristea a fost eliminat spre finalul meciului, acesta văzînd direct cartonaşul roşu pentru că a scuipat un adversar după ce şi un jucător al oaspeţilor fusese eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Antrenorul slobozenilor a început cu Dobre-Lazăr, V. Toma, Cristian, Roşu-Drăguţ, Cristea, Soare (cpt), C. Toma-V. Gheorghe, Anghel, iar în partea a doua au mai intrat Avanu, D. Gheorghe, Stan şi Lupu. Cu această victorie, Unirea a acumulat 10 puncte şi se află la egalitate cu Dunărea Călăraşi, care a trecut cu 5-0 de CSM Rîmnicu Sărat. Ialomiţenii şi călărăşenii îşi împart locurile 2-3, la diferenţă de golaveraj, lider fiind în continuare Callatis Mangalia, cu maxim de puncte. Etapa viitoare, echipa prof. Prepeliţă va juca la CS Buftea, pe 24 septembrie. Ar mai fi de adăugat că, înainte de primul fluier al arbitrului Daniel Decă, formaţia slobozeană a primit din partea Federaţiei Române de Fotbal trofeul «FAIR PLAY» pentru echipa cu cele mai puţine cartonaşe în sezonul trecut al Ligii a 3-a.
Liga a 4-a, Liga a 5-a, Liga a 6-a
Delegările arbitrilor pentru etapele din weekend
Liga a 4-a, sîmbătă, 18 septembrie, orele 17,00
Rapid Feteşti-Viitorul Axintele (Arbitri: E. Iacob, I. Munteanu, J. Dimache, obs. Ion Ionescu)
Bărăganul Ciulniţa-Voinţa Reviga (Arbitri: C. Borangic, I. Neacşa, A. Borangic, obs. Jan Puclici)
Viticola Feteşti-Victoria Munteni Buzău (Arbitri: A. Zaharia, I. Alexe, C. Panait, obs. Grigore Ţuican)
Recolta Gheorghe Doja-Libertatea Sălcioara (Arbitri: M. Moise, A. Bucurică, S. Ioniţă, obs. Cristea Dan)
Juventus Borăneşti-Olimpia Brazii (Arbitri: Mar. Zamfir, Mih. Zamfir, N. Alexandru, obs. Cornel Roşu)
Victoria Ţăndărei-Victoria Amara (Arbitri: R. Aron, R. Ionescu, M. Anton, obs. Vasile Drăgan)
Abatorul Slobozia-Recolta Gheorghe Lazăr (Arbitri: G. Niţu, A. Mihalcea, I. Pîrîiescu, obs. Ion Nunu)
Recolta Bărcăneşti-Andrias Andrăşeşti (Arbitri: V. Modrea, F. Panait, D. Dobre, obs. Gheorghe Topor)
Liga a 5-a, Seria I, sîmbătă, 18 septembrie, orele 17,00
Unirea Griviţa-FC Movila (Arbitri: Gh. Stoian, V. Dragomir, M. Scînteie, obs. Ion Berbec)
Dunărea Giurgeni-Partener Căzăneşti (Arbitri: I. Moga, A. Ion, M. Scolnicu, obs. Ion Andrei)
Victoria Borduşani-Agronomia Bucu (Arbitri: T. Stan, V. Stan, M. Coman, obs. Viorel Petrescu)
FC Traian-Unirea Mihail Kogălniceanu (Arbitri: G. Niţă, M. Gheorghe, M. Istrate, obs. Gigi Manea)
Gloria Gura Ialomiţei-Inter Stelnica (Arbitri: B. Arsente, B. Cliseru, M. Nedelcu, obs. Ion Coţofană)
Gloria Ograda-Rapid Perieţi (Arbitri: C. Ojoc, L. Ion, I. Ojoc, obs. Gheorghe Popa)
Albeşti ’08-Viitorul Valea Ciorii (Arbitri: M. Bazac, M. Moroianu, F. Petre, obs. Viorel Bănescu)
Liga a 5-a, Seria a II-a, duminică, 19 septembrie, orele 17,00
Ambianţa Jilavele-Unirea Sărăţeni (Arbitri: C. Borangic, S. Ioniţă, A. Borangic, obs. Ion Voinea)
Fulgerul Fierbinţi-Voinţa Cocora (Arbitri: Gh. Stoian, G. Ghinea, M. Munteanu, obs. Vasile Drăgan)
Viitorul Moldoveni-Înfrăţirea Jilavele (Arbitri: M. Bazac, M. Moroianu, Gh. Neicu, obs. Ion Poiană)
Unirea Ion Roată-Progresul Sfîntu Gheorghe (Arbitri: R. Aron, A. Mihalcea, I. Dimache, obs. Dumitru Barin)
Spicul Colelia-Aiva Raşi (Arbitri: A. Zaharia, V. Slotea, D. Smeianu, obs. Popescu)
Voinţa Maia-Recolta Malu Roşu (Arbitri: Gh. Andrei, M. Scînteie, Şt. Dragomir, obs. Ion Nunu)
Unirea Manasia-Coşereni Coşereni (Arbitri: G. Niţu, F. Avram, M. Nedelcu, obs. Oprea)
Liga a 6-a, Seria I, duminică, 19 septembrie, orele 17,00
Omega Miloşeşti-Voinţa Scînteia (Arbitri: T. Stan, I. Bran, C. Gheorghe)
Fair Play Slobozia Nouă-Recolta Bueşti (Arbitri: G. Niţă, I. Paraschiv, C. Panait)
Real Gimbăşani-Spicul Miloşeşti (Arbitri: A. Ion, I. Moga, O. Oprea)
Recolta Săveni-Recolta Gheorghe Lazăr 2 (Arbitri: L. Ion, C. Ojoc, M. Scolnicu)
Spartacus Iazu-Voinţa Brîncoveni (Arbitri: D. Dobre, M. Coman, A. Popa)
Viitorul Platoneşti-Spicul Mărculeşti (Arbitri: B. Arsente, M. Gheorghe, I. Ojoc)
Sport ’09 Păltiniş-Spicul Vlădeni (Arbitri: V. Manea, F. Petre, B. Manta)
Bărăganul Ciulniţa 2-Agronomia Bucu 2 (Arbitri: F. Panait, C. Munteanu, M. Istrate)
Liga a 6-a, seria a II-a, duminică, 19 septembrie, orele 17,00
Dinamo Borduşelu-Unirea Gîrbovi (Arbitri: C. Dan, Gh. Stoica, L. Tiţă)
Secunda Adîncata-Athletic Valea Măcrişului (Arbitri: G. Tache, A. Călinescu, A. Ene)
Viitorul Axintele 2-Steaua Borduşelu (Arbitri: Şt. Mitroi, Gh. Ioniţă, C. Dumitru)
FC Dridu-Avîntul Grindu (Arbitri: V. Dragomir, S. Dragomir, M. Cazan)
Gloria Alexeni-Dinamo Armăşeşti (Arbitri: M. Hagiu, I. Neacşa, M. Zafiu)
Ambianţa Jilavele 2-Stăruinţa Broşteni (Arbitri: R. Ionescu, M. Voicilă, S. Călin)
Voinţa Bărbuleşti-Victoria Roşiori (Arbitri: A. Bucurică, A. Zaroschi, A. Dumitru)
Voinţa Orboeşti-FC Moviliţa (Arbitri: C. Stancu, D. Avram, B. Cliseru)
Liga a 3-a, etapa a 4-a
Unirea Slobozia primeşte acasă pe ACS Berceni
Formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă va evolua astăzi, vineri, 17 septembrie, de la orele 17,00, pe teren propriu, contra echipei ACS Berceni, partida contînd pentru etapa a 4-a a seriei a 2-a a Ligii a 3-a. Slobozenii ocupă locul al 3-lea în clasament, cu 7 puncte după primele trei runde, în timp ce ilfovenii sînt pe poziţia a 6-a, cu 4 puncte, dar cu un joc mai puţin disputat. Meciul va fi condus la centru de brăileanul Daniel Decă, asistat la cele două tuşe de Nicolae Dobrică şi Bogdan Medrea, ambii din Rîmnicu Vîlcea, iar observatorii jocului vor fi Marius Beudeanu, din Braşov şi Alexandru Stici, din Bucureşti. Sezonul precedent, Unirea a pierdut ambele confruntări cu Berceniul, 1-2 în deplasare în turul campionatului şi 0-1 pe teren propriu în retur. Tot în cadrul etapei a 4-a, arbitrul din Iazu Emil Iacob a fost delegat la centru la partida dintre FC Chindia Tîrgovişte şi CS Baloteşti, din seria a 3-a, asistentul Liviu Burlacu, din Urziceni, va oficia la jocul CS Tunari-AFC Comprest GIM, din seria a 2-a, iar prof. Mihai Basarab, preşedintele AJF Ialomiţa, a fost delegat ca observator la meciul dintre Unirea Tîrlungeni şi FC Maramureş Baia Mare, din seria a 6-a. De asemenea, preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor, Vasile Bratu, va fi observator de arbitri la meciul de mîine, 18 septembrie, din liga secundă, dintre Gloria Buzău şi Săgeata Năvodari. Duminică, 19 septembrie, o brigadă din judeţul Ialomiţa, avîndu-l la centru pe Emil Iacob, ajutat de Liviu Burlacu şi Ionuţ Munteanu, cu Valentin Modrea rezervă, va conduce partida de juniori dintre Viitorul Constanţa şi Delta Tulcea.

16 septembrie 2010

Liga a 4-a, Gigel Stoica, antrenor-jucător Victoria Ţăndărei:
«Merităm locul 1 doar dacă batem Amara»
Antrenorul-jucător al Victoriei Ţăndărei, Gigel Stoica, a vorbit în exclusivitate pentru Sportul Ialomiţean despre începutul de sezon al formaţiei sale care conduce cu maxim de puncte campionatul judeţean după 4 etape.
-Ţăndărei a pornit ca din tun în acest sezon, avînd maxim de puncte după 4 etape, vă aşteptaţi la un asemenea debut ţinînd cont şi de faptul că aţi preluat echipa în vară şi au plecat o serie de jucători?
-Victoria Ţăndărei s-a dispensat de jucătorii care nu mai erau utili echipei. Jucătorii importanţi au fost opriţi şi adaptaţi noului stil de joc, iar pînă acum rezultatele sînt bune şi sperăm să continuăm pe aceeaşi linie.
-În etapa a 5-a întîlniţi pe Amara, echipa de pe locul 3. Cît de important este acest joc pentru echipa dvs.?
-Este un joc foarte important pentru noi, deoarece Amara este o echipă bună, şi cu o echipă bună trebuie să demonstrezi că meriţi locul întîi în clasament.
-Care sînt atuurile Victoriei Ţăndărei pentru a se impune în acest joc?
-Atuul echipei noastre este tinereţea jucătorilor care fac parte din lot şi dorinţa lor de a demonstra că merită să joace la o echipă de locurile fruntaşe ale clasamentului.
-Ce opinie aveţi legată de arbitraj pînă în această etapă? Credeţi că arbitrii au puterea să influenţeze partida de sîmbătă cu Amara?
-Arbitrajul este din ce în ce mai slab, se fac greşeli incredibile, pe care nu le pot explica logic. Chiar dacă se va greşi în jocul cu Amara, noi nu avem ce le reproşa arbitrilor, obiectivul nostru fiind de a oferi un fotbal de calitate spectatorilor.
-Ce părere aveţi despre echipele de Liga a 4-a care folosesc jucatori «pe fals» sau dublu legitimaţi? Iată, deja au început să se piardă meciuri la «masa verde» şi nu au trecut decît 4 etape...
-Folosirea jucătorilor pe fals este o bătaie de joc la adresa echipelor din Ialomiţa, iar formaţiile care utilizează astfel de practici trebuie excluse din campionat. La Ţăndărei creştem jucători de diferite vîrste pentru a avea jucători buni, îi antrenăm, investim bani, iar cînd am jucat cu Sălcioara, la confrunt, aveau 5-6 jucători dublu legitimaţi de către AJF Ialomiţa, jucătorii respectivi evoluînd vinerea în campionatul ligii a 4-a din Bucureşti, la Aversa şi Metaloglobus.
-Care este obiectivul echipei în acest sezon? V-ati propus atacarea pentru al doilea an consecutiv a promovării în Liga a 3-a?
-Obiectivul echipei este de a crea un lot competitiv pentru a ataca promovarea anul viitor. Sîntem singura echipă care folosim pe parcursul meciului în jur de 5-6 juniori la echipa de seniori.
«Echipa etapei»
Formaţia ideală va «juca» în sistemul 4-4-2
Cititorii Sportul Ialomiţean au hotărît în majoritate covîrşitoare cum va arăta cea mai bună echipă a rundei în Liga a 4-a, adică în ce sistem vor fi aranjaţi fotbaliştii care vor impresiona etapă de etapă în campionatul judeţean. Potrivit sondajului găzduit cîteva zile de site-ul nostru, 67% dintre cititori şi-au exprimat opţiunea pentru sistemul clasic 4-4-2, în timp ce numai 18% au votat pentru aşezarea 4-3-3 pentru formaţia ideală a etapei. Cu mult mai puţini, doar 14% au indicat sistemul 4-2-3-1, mai defensiv, pentru «Echipa etapei», proiect lansat din această săptămînă oficial de Sportul Ialomiţean. Pe de altă parte, să precizăm că prima echipă a rundei va fi afişată luni, 20 septembrie, după ce meciurile etapei a 5-a se vor fi încheiat.

15 septembrie 2010

EXCLUSIV Liga a 4-a
Sălcioara a cîştigat la «masa verde» cu Borăneşti
Formaţia Libertatea Sălcioara a cîştigat cu scorul de 3-0 partida disputată pe teren propriu cu revelaţia începutului de campionat în Liga a 4-a, Juventus Borăneşti, meci contînd pentru etapa a 4-a a sezonului. Pe teren jocul s-a încheiat nedecis, 0-0, însă gazdele au formulat o contestaţie pentru substituire pentru unul dintre jucătorii oaspeţilor, iar Comisia de Disciplină şi Competiţii a AJF Ialomiţa a admis solicitarea oficialilor de la Libertatea. Altfel, în aceeaşi şedinţă a Comisiei, mijlocaşul echipei Abatorul Slobozia, Taraş, a fost suspendat pentru un joc după eliminarea pentru cumul de cartonaşe galbene din finalul partidei din etapa precedentă de la Victoria Amara, scor 2-3, în timp ce fundaşul stînga al amărenilor, Sorin Negustoru, eliminat direct pentru un fault violent, va sta pe bară două etape.

13 septembrie 2010

PREMIERĂ Liga a 4-a
Sportul Ialomiţean lansează «Echipa etapei»
Începînd din acest sezon al Ligii a 4-a, site-ul Sportul Ialomiţean va publica, pe baza informaţiilor deţinute de la fiecare joc al campionatului judeţean, o echipă ideală a fiecărei runde desfăşurate în Ialomiţa. Cei mai buni jucători ai etapei de la formaţiile ialomiţene îşi vor face loc în «Echipa etapei», iar la finalul campionatului 2010-2011, fotbalistul care va reuşi să strîngă cele mai multe prezenţe în echipa ideală va fi recompensat pe măsură: va trebui să îşi cinstească antrenorul, colegii de echipă şi conducătorii formaţiei unde evoluează pentru că fără ei în mod sigur nu va reuşi să ajungă Jucătorul sezonului în Ialomiţa. Pentru început vom organiza un sondaj cu privire la sistemul de joc agreat pentru «Echipa etapei», cele mai des întîlnite formule fiind 4-4-2, 4-2-3-1 şi 4-3-3, singura formaţie din Liga a 4-a care evoluează în sistemul 3-4-3 fiind Recolta Gheorghe Lazăr. După finalizarea sondajului, site-ul Sportul Ialomiţean va publica primele nominalizări pentru această nouă rubrică, care va include performerii etapei a 4-a a campionatului judeţean. Mult succes tuturor.

12 septembrie 2010

Handbal, Divizia A
CSM Slobozia a debutat cu o victorie în campionatul 2010-2011
Formaţia antrenată de prof. Marian Simion, CSM Slobozia, a debutat cu un succes în noua ediţie a Diviziei A la handbal feminin, într-un meci disputat duminică, de la orele 11,00, în sala de sport din Complexul Sportiv municipal Slobozia. Fetele prof. Simion au învins, scor 30-26, după un meci pe alocuri dramatic, mai ales în partea a doua a jocului, pe Ştiinţa Bacău, cele mai bune marcatoare ale gazdelor fiind Monica Ştefan, Irina Simion şi Mihaela Popescu. De asemenea, inclusiv portarul Andreea Nica, care a făcut o partidă extrem de reuşită, a marcat din propria poartă în ultimele secvenţe ale partidei, cea din urmă reuşită a meciului fiind chiar golul portarului CSM Slobozia. Să reţinem şi că, în ultimele secunde ale partidei, decarul echipei slobozene, Irina Simion, a fost eliminată pentru un fault dur la una dintre adversare. Etapa viitoare, duminică, 19 septembrie, echipa slobozeană va evolua în deplasare la CSM Ploieşti, iar următorul joc pe teren propriu se va disputa pe data de 26 septembrie, cu Rapid CFR Bucureşti.
Altfel, să menţionăm că, de la CSM Slobozia a lipsit pivotul Raluca Băcăoanu, accidentată, iar potrivit sondajului iniţiat de Sportul Ialomiţean, 69% dintre cititori consideră că lipsa jucătoarei se cunoaşte în angrenajul formaţiei antrenate de prof. Marian Simion.
Liga a 4-a, etapa a 4-a
Axintele a spulberat Andrăşeştiul, Ţăndărei continuă să fie liderul
Sîmbătă, 11 septembrie, în derby-ul etapei, Viitorul Axintele a respectat calculele hîrtiei şi a învins mult mai lejer decît o arată scorul final, 6-2, pe Andrias Andrăşeşti, după ce la pauză gazdele conduceau deja cu scorul de 3-1. Oaspeţii au evoluat în 9 jucători de cîmp după eliminarea lui Lazăr. Într-un alt meci al rundei, Recolta Gheorghe Lazăr a spulberat pe Recolta Bărcăneşti, scor 9-1, printre marcatori regăsindu-se căpitanul Petrică Cristea, la prima reuşită în acest sezon, Costică Agapie, Laurenţiu Radu, Bogdan Măciucă (2 goluri) şi Sandu Cioceanu. De asemenea, un meci spectaculos s-a desfăşurat la Amara, unde Victoria din localitate, în 10 oameni mai bine de 70 de minute după eliminarea lui Sorin Negustoru, a învins la limită, scor 3-2, pe Abatorul Slobozia. Golurile amărenilor au fost marcate de Ştefan Matache, de două ori şi Lucian Zevedei. Pentru oaspeţi, care au avut şi ei un jucător eliminat în ultimele secvenţe ale partidei, Taraş, au marcat Mihai Stoian şi Alexandru Croitoru. Totodată, Victoria Ţăndărei a cîştigat cu uşurinţă la Olimpia Brazii şi continuă să conducă autoritar campionatul judeţean cu maxim de puncte.
Rezultatele complete ale etapei
Rapid Feteşti-Bărăganul Ciulniţa 3-1
Voinţa Reviga-Viticola Feteşti 5-1
Victoria Munteni Buzău-Recolta Gheorghe Doja 2-1
Libertatea Sălcioara-Juventus Borăneşti 0-0 (ambele echipe au formulat contestaţii)
Olimpia Brazii-Victoria Ţăndărei 0-4
Victoria Amara-Abatorul Slobozia 3-2
Recolta Gheorghe Lazăr-Recolta Bărcăneşti 9-1
Viitorul Axintele-Andrias Andrăşeşti 6-2

10 septembrie 2010

Liga a 3-a, etapa a 3-a
Unirea Slobozia a învins la Eforie şi e pe podium
Formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă, Unirea Slobozia, a dovedit că a trecut uşor peste insuccesul din Cupa României, cînd a fost eliminată la penaltiuri de Viitorul Constanţa, şi a cîştigat în deplasarea de la CS Eforie, scor 2-1. Golurile slobozenilor au fost marcate de Viorel Gheorghe, care a deschis scorul şi astfel a răzbunat ratarea unuia dintre penaltiurile de departajare în meciul de Cupă şi de Costel Roşu, acesta fiind de altfel şi golul de 3 puncte al echipei ialomiţene. Unirea rămîne neînvinsă în primele 3 etape şi cu 7 puncte se poziţionează pe treapta a 3-a a podiumului, cu un golaveraj de 6-2, cu un singur gol mai slab decît al ocupantei poziţiei a doua, Dunărea Călăraşi, care totalizează acelaşi număr de puncte. Pe primul loc s-a instalat favorita la promovarea în liga secundă, Callatis Mangalia, cu maxim de puncte, 9. Runda viitoare, vineri, 17 septembrie, de la orele 17,00, Unirea Slobozia va juca pe teren propriu cu ACS Berceni.
Celelalte rezultate ale etapei
Phoenix Ulmu-CS Buftea 0-2
Rapid 2 Bucureşti-Partizanul Merei 3-2
CSM Rîmnicu Sărat-Callatis Mangalia 1-2
FC Voluntari-Dunărea Călăraşi 1-1
ABC Stoicescu-CS Tunari 4-0
ACS Berceni-Spicul Mopan 1-1
Comprest GIM a stat
Liga a 4-a, etapa a 4-a
Rodel Aron arbitrează derby-ul etapei, Axintele-Andrăşeşti
Comisia Judeţeană de Arbitri a anunţat delegările pentru etapa a 4-a a campionatului judeţean de fotbal, cel mai bun arbitru din Ialomiţa în opinia cititorilor site-ului Sportul Ialomiţean, Rodel Aron, fiind delegat să oficieze la centru la derby-ul etapei, Viitorul Axintele contra nou promovatei Andrias Andrăşeşti. Potrivit unui sondaj găzduit de site-ul nostru, 65% dintre votanţi cred că Axintele se va impune în această partidă, numai 16% merg pe un succes al oaspeţilor de la Andrăşeşti şi 18% consideră că jocul se va încheia la egalitate. De asemenea, CJA a făcut publice şi numele arbitrilor care vor conduce partidele din etapa a 3-a a Ligii a 5-a şi etapei a 3-a a Ligii a 6-a. Iată delegările:
Liga a 4-a, sîmbătă, 11 septembrie, orele 17,00
Rapid Feteşti-Bărăganul Ciulniţa (Arbitri: A. Zaharia, F. Panait, C. Panait, obs. Adrian Mocioniu)
Voinţa Reviga-Viticola Feteşti (Arbitri: M. Bazac, I. Alexe, M. Moroianu, obs. Ion Andrei)
Victoria Munteni Buzău-Recolta Gheorghe Doja (Arbitri: G. Niţu, D. Dobre, M. Istrate, obs. Ion Berbec)
Libertatea Sălcioara-Juventus Borăneşti (Arbitri: M. Hagiu, R. Ionescu, M. Scînteie, obs. Vasile Bratu)
Olimpia Brazii-Victoria Ţăndărei (Arbitri: E. Iacob, Gh. Stoian, I. Neacşa, obs. Cristea Dan)
Victoria Amara-Abatorul Slobozia (Arbitri: V. Modrea, I. Munteanu, J. Dimache, obs. Cornel Roşu)
Recolta Gheorghe Lazăr-Recolta Bărcăneşti (Arbitri: M. Moise, C. Dan, S. Ioniţă, obs. Ion Marin)
Viitorul Axintele-Andrias Andrăşeşti (Arbitri: R. Aron, A. Mihalcea, I. Pîrîiescu, obs. Ion Ionescu)
Liga a 5-a, seria I, sîmbătă, 11 septembrie, orele 17,00
Albeşti ’08-Unirea Griviţa (Arbitri: N. Alexandru, G. Anca, Gh. Ioniţă, obs. Gheorghe Topor)
Viitorul Valea Ciorii-Gloria Ograda (Arbitri: T. Stan, V. Stan, M. Coman, obs. Gigi Manea)
Rapid Perieţi-Gloria Gura Ialomiţei (Arbitri: G. Niţă, F. Petre, Gh. Neicu, obs. Viorel Bănescu)
Inter Stelnica-FC Traian (Arbitri: I. Moga, M. Scolnicu, O. Oprea, obs. Jan Puclici)
Unirea Mihail Kogălniceanu-Victoria Borduşani (Arbitri: L. Ion, A. Ion, C. Ojoc, obs. Viorel Petrescu)
Agronomia Bucu-Dunărea Giurgeni (Arbitri: B. Arsente, M. Nedelcu, D. Smeianu, obs. Ion Coţofană)
Partener Căzăneşti-FC Movila (Arbitri: V. Dragomir, V. Slotea, A. Borangic, obs. Ion Nunu)
Liga a 5-a, seria a II-a, duminică, 12 septembrie, orele 17,00
Unirea Manasia-Ambianţa Jilavele (Arbitri: M. Moise, M. Scînteie, A. Borangic, obs. Ion Poiană)
Coşereni Coşereni-Voinţa Maia (Arbitri: I. Alexe, V. Slotea, I. Paraschiv, obs. Viorel Petrescu)
Recolta Malu Roşu-Spicul Colelia (Arbitri: A. Bucurică, S. Ioniţă, A. Călinescu, obs. Ion Voinea)
Aiva Raşi-Unirea Ion Roată (Arbitri: M. Hagiu, M. Moroianu, B. Cliseru, obs. Vasile Drăgan)
Progresul Sfîntu Gheorghe-Viitorul Moldoveni (Arbitri: G. Niţu, B. Arsente, M. Istrate, obs. Ion Marin)
Înfrăţirea Jilavele-Fulgerul Fierbinţi (Arbitri: I. Pîrîiescu, C. Popa, F. Avram, obs. Oprea)
Voinţa Cocora-Unirea Sărăţeni (Arbitri: A. Zaharia, N. Stoica, R. Herea, obs. Ion Berbec)
Liga a 6-a, seria I, duminică, 12 septembrie, orele 17,00
Bărăganul Ciulniţa 2-Omega Miloşeşti (Arbitri: I. Munteanu, V. Manea, M. Drăgoi)
Agronomia Bucu 2-Sport ’09 Păltiniş (Arbitri: A. Ion, M. Nedelcu, M. Scolnicu)
Spicul Vlădeni-Viitorul Platoneşti (Arbitri: C. Ojoc, I, Ojoc, O. Oprea)
Spicul Mărculeşti-Spartacus Iazu (Arbitri: G. Niţă, D. Smeianu, Gh. Neicu)
Voinţa Brîncoveni-Recolta Săveni (Arbitri: V. Stan, A. Popa, F. Petre)
Recolta Gheorghe Lazăr 2-Real Gimbăşani (Arbitri: T. Stan, I. Bran, M. Coman)
Spicul Miloşeşti-Fair Play Slobozia Nouă (Arbitri: D. Dobre, D. Avram, C. Stancu)
Recolta Bueşti-Voinţa Scînteia (Arbitri: G. Urse, F. Panait, C. Panait)
Liga a 6-a, seria a II-a, duminică, 12 septembrie, orele 17,00
Voinţa Orboeşti-Dinamo Borduşelu (Arbitri: I. Neacşa, A. Zaroschi, M. Voicilă)
FC Moviliţa-Voinţa Bărbuleşti (Arbitri: Gh. Stoian, S. Dragomir, M. Zafiu)
Victoria Roşiori-Ambianţa Jilavele 2 (Arbitri: C. Dan, Gh. Stoica, A. Iordănescu)
Stăruinţa Broşteni-Gloria Alexeni (Arbitri: M. Bazac, A. Mihalcea, L. Tiţă)
Dinamo Armăşeşti-FC Dridu (Arbitri: G. Tache, M. Munteanu, C. Dumitru)
Avîntul Grindu-Viitorul Axintele 2 (Arbitri: R. Ionescu, A. Dumitru, A. Ene)
Steaua Borduşelu-Secunda Adîncata (Arbitri: V. Dragomir, A. Dragomir, M. Cazan)
Athletic Valea Măcrişului-Unirea Gîrbovi (Arbitri: Şt. Mitroi, Gh. Ioniţă, G. Ghinea)

8 septembrie 2010

Arbitraj
Rodel Aron, cel mai bun arbitru din Ialomiţa. Va reuşi să se menţină?
Slobozeanul Rodel Aron a fost votat de cititorii site-ului Sportul Ialomiţean cel mai bun arbitru din Ialomiţa la această oră. După mai multe săptămîni în care votanţii au putut decide care este cel mai valoros produs al arbitrajului ialomiţean în prezent, centralul din Slobozia a reuşit să strîngă 33% dintre preferinţe, fiind urmat la o distanţă destul de mică de arbitrul Constantin Borangic, din Urziceni, cu 27% dintre voturile cititorilor. Dintre tinerele speranţe, Andrei Zaharia este cel mai bine văzut de votanţi, acesta reuşind să adune 14% dintre voturi cu care s-a plasat pe locul al 3-lea în clasamentul celor mai buni arbitri din judeţ. De asemenea, Valentin Modrea a strîns 11% dintre preferinţe, Emil Iacob 10%, Marin Moise 6%, iar Gile Niţu şi Marian Zamfir cîte 4% dintre voturile cititorilor. Pe de altă parte, tot în ultimele săptămîni, site-ul Sportul Ialomiţean a realizat şi un sondaj amplu în ceea ce priveşte arbitrajul ialomiţean. Astfel, 49% dintre cititorii ediţiei online a Sportului Ialomiţean sînt de părere că sezonul acesta calitatea arbitrajelor va creşte, 26% dintre aceştia cred că în campionatul care a debutat de curînd calitatea va fi aceeaşi cu cea din sezoanele trecute, în timp ce numai 24% consideră că arbitrajul se va deprecia comparativ cu ediţiile anterioare. În schimb, 53% dintre cititori se declară nemulţumiţi de conducerea arbitrajului ialomiţean, iar 47% dau un nou vot de încredere şefului arbitrilor, fostul divizionar A Vasile Bratu. Despre acesta, 62% dintre votanţi cred că a readus credibilitatea în ceea ce priveşte arbitrajele, în timp ce 38% consideră că, dimpotrivă, credibilitatea arbitrajelor a scăzut.
Handbal, Divizia A
CSM Slobozia intră în focurile sezonului 2010-2011
Duminică, 12 septembrie, de la orele 11,00, elevele prof. Marian Simion, am numit aici handbalistele de la CSM Unirea Slobozia, vor lua startul în sezonul 2010-2011 al campionatului naţional, Divizia A. Irina Simion şi compania vor evolua pe teren propriu contra unei ex-divizionare, Ştiinţa Bacău, una dintre pretendentele la revenirea în Divizia Naţională, echipa slobozeană fiind repartizată de FRH tot în seria A, alături de mai vechile cunoştinţe CSM Ploieşti, HC Activ Ploieşti, Spartac Bucureşti, HCF Piatra Neamţ, Unirea Tîrgovişte, dar şi Rapid Bucureşti. De remarcat că, de la formaţia slobozeană va absenta pivotul Raluca Băcăoanu, revelaţia sezonului precedent, care este accidentată, dar vor debuta noile achiziţii ale CSM, Dana Leahu, Simona Striblea şi Larisa Baciu. Să reţinem, de asemenea, schimbarea regulamentului de desfăşurare al Diviziei A, în sensul că spectatorii iubitori de handbal din Slobozia vor putea vedea de două ori turul campionatului şi tot de două ori returul sezonului competiţional, deci de două ori mai multe meciuri în sala din complexul sportiv municipal. Programul turului I: CSM Slobozia-Ştiinţa Bacău (12 septembrie), CSM Ploieşti-CSM Slobozia (19 septembrie), CSM Slobozia-Rapid CFR Bucureşti (26 septembrie), HC Activ Ploieşti-CSM Slobozia (30 septembrie), CSM Slobozia-Spartac Bucureşti (3 octombrie), CSM Slobozia-Unirea Tîrgovişte (10 octombrie), HCF Piatra Neamţ-CSM Slobozia (17 octombrie). Programul returului I: Ştiinţa Bacău-CSM Slobozia (24 octombrie), CSM Slobozia-CSM Ploieşti (7 noiembrie), Rapid CFR Bucureşti-CSM Slobozia (14 noiembrie), CSM Slobozia-HC Activ Ploieşti (4 decembrie), Spartac Bucureşti-CSM Slobozia (8 decembrie), Unirea Tîrgovişte-CSM Slobozia (11 decembrie), CSM Slobozia-HCF Piatra Neamţ (15 decembrie).

7 septembrie 2010

Cupa României, faza a 5-a
Unirea Slobozia a fost eliminată de Viitorul Constanţa

Formaţia Unirea Slobozia a fost eliminată din faza a 5-a a Cupei României după ce a cedat, scor 3-4, după executarea loviturilor de departajare, în faţa Viitorul Constanţa, într-un meci disputat pe stadionul «1 Mai». Oaspeţii au transformat 4 dintre cele 5 penaltiuri, iar pentru Unirea D. Gheorghe şi V. Gheorghe au ratat. Partida a fost arbitrată de o brigadă avîndu-l la centru pe Ionuţ Iugulescu, din Tîrgovişte, asistat la cele două linii de Costin Florescu, din Satu Mare şi Vlad Bîrleanu, din Bucureşti. În primul mitan, încheiat 0-0, Unirea a preferat să se apere, iar oaspeţii nu au reuşit să spargă barajul construit de prof. Constantin Prepeliţă, care a trimis pe teren următorul 11 de start: Dobre-Stan, Cristian, V. Toma, Ciortescu-Soare, Cristea-Tudor, V. Gheorghe, Roşu-Anghel. Să menţionăm că mijlocaşul C. Toma nu a fost nici măcar în lot, urmărind meciul din tribună, iar pentru vîrful Anghel acesta a reprezentat debutul oficial pentru formaţia slobozeană. La constănţeni, Nicolae Hertu a început partida ca titular în avanposturi, iar Aurelian Chiţu a fost rezervă, fiind introdus la pauză. După pauză, fiecare dintre formaţii şi-a trecut în cont cîte o mare ocazie de a înscrie, dar scorul a rămas egal şi după cele două reprize de prelungiri, trecîndu-se astfel la loviturile de departajare. Viitorul a beneficiat de ratările lui Dumitru Gheorghe şi Viorel Gheorghe şi a cîştigat cu 4-3, avansînd în faza 16-imilor. La meci a asistat şi fostul mare jucător Gheorghe Hagi, patronul constănţenilor, partida fiind urmărită de circa 1000 de spectatori. Potrivit unui sondaj găzduit de site-ul Sportul Ialomiţean, 57% dintre votanţi creditau cu prima şansă la calificare formaţia Viitorul Constanţa, iar 43% vedeau drept principală favorită pe Unirea.

5 septembrie 2010

Liga a 4-a, etapa a 3-a
Ţăndărei, în continuare lider în campionatul judeţean
Victoria Ţăndărei continuă să conducă Liga a 4-a şi după etapa a 3-a, campioana judeţeană en-titre trecînd de Libertatea Sălcioara cu scorul de 2-0 şi instalîndu-se confortabil pe prima poziţie a clasamentului. Alături de liderul Ţăndărei, nici Abatorul Slobozia nu se lasă mai prejos şi, graţie succesului lejer de acasă cu Brazii, dă un semnal că lupta din sezonul precedent s-ar putea repeta şi în acest campionat. De asemenea, Victoria Amara şi-a respectat statutul şi noile achiziţii Matache şi Zevedei au pus umărul la succesul de la Bărcăneşti, însă, de departe, cea mai categorică victorie a rundei aparţine revelaţiei ultimelor luni în Ialomiţa, Viitorul Axintele, 8-0 în deplasarea de la Ciulniţa, o formaţie ce pare descompusă. Nu trebuie trecută cu vederea nici victoria formaţiei Andrias Andrăşeşti, pe teren propriu, contra Recoltei Gheorghe Lazăr, după ce la pauză oaspeţii conduceau cu scorul de 1-0, gol Laurenţiu Radu. Herea şi Ene au întors rezultatul în partea secundă a jocului şi au asigurat liniştea în interiorul lotului după o săptămînă agitată.
Rezultatele complete ale etapei a 3-a
Bărăganul Ciulniţa-Viitorul Axintele 0-8
Viticola Feteşti-Rapid Feteşti 3-1
Recolta Gheorghe Doja-Voinţa Reviga 3-3
Juventus Borăneşti-Victoria Munteni Buzău 5-2
Victoria Ţăndărei-Libertatea Sălcioara 2-1
Abatorul Slobozia-Olimpia Brazii 3-1
Recolta Bărcăneşti-Victoria Amara 1-4
Andrias Andrăşeşti-Recolta Gheorghe Lazăr 2-1

3 septembrie 2010

Liga a 3-a, etapa a 2-a
Unirea Slobozia a cîştigat lejer cu Spicul Mopan
Formaţia Unirea Slobozia a învins, fără niciun fel de probleme, după ce a condus cu scorul de 2-0 la pauză, echipa Spicul Mopan Bucureşti, satelitul formaţiei de Liga I Victoria Brăneşti, într-un meci contînd pentru etapa a doua a Ligii a 3-a. Deschiderea scorului a fost opera căpitanului Romeo Soare, care a fructificat cu capul un corner de pe partea dreaptă în direcţia de atac a slobozenilor. Imediat, Constantin «Ţîcă» Toma a dublat avantajul cu o execuţie din interiorul careului de 16 metri, mijlocaşul stînga al Unirii aflîndu-se la cea de-a doua reuşită consecutivă pe teren propriu într-un meci oficial după cea din Cupa României cu CF Brăila. Antrenorul gazdelor, prof. Constantin Prepeliţă a început partida cu următorul 11: L. Dobre-G. Lazăr (Vintilă), E. Cristian, R. Soare, C. Roşu-Drăguţ, A. Cristea, V. Gheorghe, C. Toma (Baltă)-D. Gheorghe (Ciortescu)-A. Avanu (Stan). De reţinut că în prima parte a jocului, atacantul D. Gheorghe, pentru prima dată titular într-un meci oficial al slobozenilor, a ratat o ocazie uriaşă, din numai 5 metri trimiţînd peste poarta bucureştenilor.
În partea a doua a meciului, tot D. Gheorghe a ratat o bună ocazie de a înscrie, fiind ulterior schimbat cu fundaşul central Ciortescu, însă Unirea Slobozia a dominat copios partida şi în minutele de prelungire Drăguţ a stabilit scorul final, 3-0, din pasa lui V. Gheorghe. Reamintim că, marţi, 7 septembrie, de la orele 16,30, Unirea Slobozia va întîlni acasă pe Viitorul Constanţa, într-un meci contînd pentru faza a 5-a a ediţiei naţionale a Cupei României.
Celelalte rezultate ale etapei
CS Eforie-Phoenix Ulmu 3-1
CS Buftea-Rapid 2 Bucureşti 2-0
Callatis Mangalia-FC Voluntari 2-0
Dunărea Călăraşi-Comprest Bucureşti 5-1
CS Tunari-ACS Berceni 1-2
Partizanul Merei-CSM Rîmnicu Sărat (sîmbătă)
ABC Stoicescu a stat
Liga a 4-a, etapa a 3-a
Derby-uri la Feteşti şi Ţăndărei
Liga a 4-a, sîmbătă, 4 septembrie, orele 17,00
Bărăganul Ciulniţa-Viitorul Axintele (Arbitri: M. Hagiu, I. Alexe, I. Munteanu, obs. Ion Andrei)
Viticola Feteşti-Rapid Feteşti (Arbitri: I. Moga, L. Ion, I. Ojoc, obs. Vasile Bratu)
Recolta Gheorghe Doja-Voinţa Reviga (Arbitri: E. Iacob, B. Arsente, V. Slotea, obs. Jan Puclici)
Juventus Borăneşti-Victoria Munteni Buzău (Arbitri: M. Moise, I. Neacşa, M. Scînteie, obs. Ion Nunu)
Victoria Ţăndărei-Libertatea Sălcioara (Arbitri: A. Zaharia, F. Panait, D. Dobre, obs. Gheorghe Popa)
Abatorul Slobozia-Olimpia Brazii (Arbitri: T. Stan, A. Mihalcea, C. Panait, obs. Gheorghe Topor)
Recolta Bărcăneşti-Victoria Amara (Arbitri: G. Niţu, Gh. Stoian, L. Burlacu, obs. Vasile Drăgan)
Andrias Andrăşeşti-Recolta Gheorghe Lazăr (Arbitri: M. Zamfir, R. Ionescu, M. Anton, obs. Ion Ionescu)
Liga a 5-a, sîmbătă, 4 septembrie, orele 17,00
Unirea Griviţa-Partener Căzăneşti (Arbitri: I. Pîrîiescu, M. Gheorghe, I. Paraschiv, obs. Cristea Dan)
FC Movila-Agronomia Bucu (Arbitri: C. Ojoc, I. Bran, M. Coman, obs. Viorel Petrescu)
Dunărea Giurgeni-Unirea Mihail Kogălniceanu (Arbitri: G. Urse, M. Nedelcu, M. Istrate, obs. Ion Berbec)
Victoria Borduşani-Inter Stelnica (Arbitri: G. Niţă, M. Moroianu, D. Smeianu, obs. Grigore Ţuican)
FC Traian-Rapid Perieţi (Arbitri: V. Dragomir, S. Ioniţă, A. Călinescu, obs. Ion Coţofană)
Gloria Gura Ialomiţei-Viitorul Valea Ciorii (Arbitri: G. Dumitru, B. Cliseru, Gh. Neicu, obs. Ion Poiană)
Gloria Ograda-Albeşti ’08 (Arbitri: A. Bucurică, N. Alexandru, G. Anca, obs. Cornel Roşu)
Liga a 5-a, duminică, 5 septembrie, orele 17,00
Ambianţa Jilavele-Voinţa Cocora (Arbitri: Gh. Stoian, S. Ioniţă, S. Călin, obs. Viorel Bănescu)
Unirea Sărăţeni-Înfrăţirea Jilavele (Arbitri: E. Iacob, F. Petre, M. Istrate, obs. Vasile Drăgan)
Fulgerul Fierbinţi-Progresul Sfîntu Gheorghe (Arbitri: A. Bucurică, M. Scînteie, A. Borangic, obs. Ion Ionescu)
Viitorul Moldoveni-Aiva Raşi (Arbitri: A. Zaharia, A. Mihalcea, F. Avram, obs. Popescu)
Unirea Ion Roată-Recolta Malu Roşu (Arbitri: G. Niţu, I. Munteanu, V. Slotea, obs. Ion Poiană)
Spicul Colelia-Coşereni Coşereni (Arbitri: I. Pîrîiescu, N. Stoica, R. Herea, obs. Gigi Manea)
Voinţa Maia-Unirea Manasia (Arbitri: M. Anton, R. Ionescu, A. Dumitru, obs. Gheorghe Popa)
Liga a 6-a, seria I, duminică, 5 septembrie, orele 17,00
Omega Miloşeşti-Recolta Bueşti (Arbitri: B. Arsente, P. Manta, B. Cliseru)
Voinţa Scînteia-Spicul Miloşeşti (Arbitri: T. Stan, I. Bran, M. Coman)
Fair Play Slobozia Nouă-Recolta Gheorghe Lazăr 2 (Arbitri: I. Moga, C. Ojoc, M. Scolnicu)
Real Gimbăşani-Voinţa Brîncoveni (Arbitri: M. Hagiu, M. Nedelcu, M. Moroianu)
Recolta Săveni-Spicul Mărculeşti (Arbitri: V. Manea, D. Avram, C. Stancu)
Spartacus Iazu-Spicul Vlădeni (Arbitri: V. Stan, D. Dobre, A. Popa)
Viitorul Platoneşti-Agronomia Bucu (Arbitri: L. Ion, A. Ion, O. Oprea)
Păltiniş-Bărăganul Ciulniţa 2 (Arbitri: G. Dumitru, I. Paraschiv, Gh. Neicu)
Liga a 6-a, seria a II-a, duminică, 5 septembrie, orele 17,00
Dinamo Borduşelu-Viitorul Valea Măcrişului (Arbitri: G. Niţă, F. Panait, C. Panait)
Unirea Gîrbovi-Steaua Borduşelu (Arbitri: G. Tache, A. Zaroschi, L. Tiţă)
Secunda Adîncata-Grindu (Arbitri: I. Neacşa, Gh. Stoian, A. Ene)
Viitorul Axintele 2-Dinamo Armăşeşti (Arbitri: I. Alexe, G. Urse, D. Smeianu)
FC Dridu-Stăruinţa Broşteni (Arbitri: M. Moise, M. Munteanu, M. Voicilă)
Gloria Alexeni-Voinţa Roşiori (Arbitri: L. Burlacu, A. Călinescu, C. Dumitru)
Ambianţa Jilavele 2-FC Moviliţa (Arbitri: V. Dragomir, A. Dragomir, M. Cazan)
Viitorul Bărbuleşti-Voinţa Orboeşti (Arbitri: C. Dan, A. Stanciu, M. Zafiu)
Liga a 3-a, etapa a 2-a
Unirea Slobozia joacă pe teren propriu cu Spicul Mopan
Formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă, Unirea Slobozia, locul al 5-lea după prima rundă a campionatului, va juca în această după amiază cu Spicul Mopan Bucureşti, echipă care deţine «lanterna roşie» a seriei a 2-a. Partida, care va începe la orele 17,00 şi se va desfăşura pe stadionul municipal «1 Mai», va fi condusă la centru de arbitrul Petrică Burcea, din Giurgiu, asistat la cele două tuşe de Claudiu Florea, din Piteşti şi Cristian Marius Voinea, din Giurgiu. Observatorii jocului de debut pe teren propriu pentru slobozeni în acest sezon vor fi Gheorghe Andrei, din Ploieşti şi Marian Petreanu, din Bucureşti. Tot în cadrul etapei a 2-a a Ligii a 3-a, asistentul Liviu Burlacu, din Urziceni, a fost delegat la partida dintre CS Eforie şi Phoenix Ulmu, exact meciul între viitoarea adversară a Unirii şi formaţia pe care slobozenii n-au reuşit s-o depăşească în prima etapă. De asemenea, centralul din Iazu Emil Iacob va fi rezervă mîine, 4 septembrie, la jocul de ligă secundă dintre Farul Constanţa şi FC Botoşani

2 septembrie 2010

EXCLUSIV
Sălcioara va pierde meciul cu Abatorul.
Portarul este dublu legitimat şi va fi suspendat 2 ani!

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, formaţia Libertatea Sălcioara va pierde la «masa verde», scor 0-3, jocul cîştigat pe teren cu 2-0 în faţa echipei Abatorul Slobozia. Contestaţia depusă de formaţia oaspete va fi admisă de Comisia de Disciplină şi Competiţii a AJF Ialomiţa după ce s-a descoperit că portarul de la Sălcioara, Marian Niţă Nedelcu, este jucător dublu legitimat. Goalkeeper-ul va fi suspendat pe o perioadă de 2 ani, iar echipa Libertatea va fi amendată drastic de AJF Ialomiţa. Reamintim că, în urmă cu doar cîteva luni, Sălcioara a mai fost în centrul unui scandal de proporţii după ce site-ul Sportul Ialomiţean a descoperit că jucătorul Alin Robu evolua pe «fals» la gruparea care la acel moment se bătea pentru evitarea retrogradării. Vom reveni.
EXCLUSIV
Tensiuni la Andrăşeşti după înfrîngerea de la Amara.
Se destramă echipa după doar două etape?

Site-ul Sportul Ialomiţean va publica un articol incendiar despre conflictele interne de la Andrias Andrăşeşti, echipă care etapa precedentă a cedat la Amara, scor 1-2. Surse extrem de credibile ne-au dezvăluit scene tensionate petrecute imediat după finalul jocului din weekend, dar şi la unul dintre antrenamentele ulterioare partidei. Rămîneţi pe Sportul Ialomiţean pentru toate amănuntele.

1 septembrie 2010

Cupa României, faza a 5-a
Unirea Slobozia va primi acasă pe Viitorul Constanţa
După ce a eliminat pe Viitorul Axintele (5-1), CS Tunari (6-5) şi CF Brăila (3-2), formaţia Unirea Slobozia va juca în faza a 5-a a Cupei României, pe teren propriu, contra echipei patronate de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, echipă de liga secundă. Elevii prof. Constantin Prepeliţă vor disputa acest joc pe data de 7 septembrie, de la orele 16,30. Reamintim că, la echipa constănţeană, care a eliminat în runda precedentă pe Callatis Mangalia (2-0), evoluează foştii jucători ai Unirii Slobozia Aurelian Chiţu şi Nicolae Hertu. Viitorul a cîştigat în prima rundă a Ligii a 2-a cu scorul de 3-1 meciul disputat pe teren propriu cu Farul Constanţa, iar Chiţu a marcat unul dintre golurile formaţiei lui Hagi. De asemenea, trebuie reţinut că în precedentele întîlniri, în liga a 3-a, Unirea n-a izbutit să cîştige vreun joc, cedînd 0-1 în tur la Constanţa şi 1-2 pe teren propriu în retur, toate golurile fiind marcate de Aurelian Chiţu (2) şi Nicolae Hertu.
Liga a 4-a
Axintele este văzută principala favorită la titlul judeţean.
Credeţi că va reuşi să cîştige campionatul?

Formaţia Viitorul Axintele, care ocupă locul al 5-lea după primele două etape ale sezonului, este văzută principala favorită la cîştigarea campionatului judeţean de peste 30% dintre cititorii site-ului Sportul Ialomiţean, potrivit unui sondaj încheiat în urmă cu cîteva ore. În ordine, a doua favorită în topul realizat pe baza voturilor cititorilor este formaţia Victoria Amara, care se află la egalitate de puncte cu Axintele şi care a strîns puţin peste 20% din preferinţele vontanţilor. Cu 15% dintre sufragii este creditată, surprinzător, nou promovata Andrias Andrăşeşti, în timp ce Abatorul Slobozia a totalizat numai 14% dintre voturi. În schimb, echipele care au dominat Liga a 4-a în ultimii ani, Victoria Ţăndărei, Rapid Feteşti şi Recolta Gheorghe Lazăr nu au reuşit să strîngă fiecare mai mult de 10% dintre voturile cititorilor Sportului Ialomiţean.
 
Free Hit Counter