24 octombrie 2010

Handbal, Divizia A
CSM Slobozia a fost stopată de arbitrii la Bacău şi a remizat cu Ştiinţa
Duminică, 24 octombrie, de la orele 11,00, la Bacău, formaţia antrenată de prof. Marian Simion, CSM Slobozia, a întîlnit Ştiinţa din localitate în prima etapă a returului campionatului Diviziei A. Un succes al slobozencelor ar fi făcut ca echipa ialomiţeană să urce din nou pe locul secund al clasamentului, dar fetele prof. Simion n-au izbutit decît o remiză, cu largul concurs al arbitrilor acestei partide care au tras cît au putut cu gazdele de la Ştiinţa. Irina Simion şi compania au început slab meciul, fiind conduse pe tabelă la jumătatea primei reprize chiar şi cu 5 goluri, 10-5, după care slobozencele au început forcingul şi la pauză s-a intrat doar cu avantaj de 3 goluri pentru Ştiinţa, 14-11. Din nou, în partea secundă, CSM-ul a avut o cădere inexplicabilă, fetele noastre fiind conduse cu 19-14 în minutul 40, însă, puternic muştruluite de pe margine de prof. Marian Simion, oaspetele au revenit miraculos în joc şi cu 5 minute înainte de expirarea timpului regulamentar au reuşit să preia conducerea cu 23-22 şi chiar cu 24-23 cu 30 de secunde înainte de ultimul fluier. Ce s-a întîmplat însă în ultimele minute poate fi descris numai de imaginile TV, cuvintele fiind prea puţine pentru a exemplifica «jaful» realizat de arbitrii în favoarea echipei băcăoane. Cu trei minute înainte de final aceştia au dictat o eliminare tehnică la banca slobozeană, iar apoi opreau atacurile slobozencelor din motive mai mult sau mai puţin regulamentare, în timp ce gazdele au revenit şi au egalat. În ultimele secunde ale jocului extrema CSM Slobozia Dana Leahu a călcat semicercul la scorul de 24-24, în timp ce Ştiinţa a lovit bara la ultima fază a meciului. Principalele marcatoare ale CSM Slobozia au fost: Băeşu (11), Leahu (3), Balcan (2), Popescu (2), Simion (2), Goanţă (2), Stănciulescu (2).
Marian Simion (antrenor CSM Slobozia): “E o mare ruşine ce s-a întîmplat la Bacău. A fost un meci greu, lucru la care mă aşteptam şi nu pot decît să le felicit pe fetele mele, care au luptat împotriva multora şi au reuşit să scoată un rezultat de egalitate, nemeritat după părerea mea, deoarece eu consider că trebuia să plecăm cu o victorie. Dar ăsta e handbalul, mergem înainte, mai sînt multe meciuri, două dintre ele cu Bacăul, iar la noi acasă nu va fi un arbitraj care să ţină cu noi. Ţin să le felicit încă o dată pe elevele mele, fiindcă au dovedit că sînt jucătoare.”
După această etapă, CSM Slobozia a mai pierdut un loc în clasament, coborînd pînă pe poziţia a 4-a, cu 11 puncte, în timp ce HCF Piatra Neamţ şi Ştiinţa Bacău îşi împart locurile 2-3 cu cîte 12 puncte. Lider este tot CSM Ploieşti, adversara de duminică, 7 noiembrie, a CSM Slobozia, prahovencele totalizînd 14 puncte. (Mulţumim colegilor de la Bacăul Sportiv pentru sprijin)

5 comentarii:

  1. Terminati bah cu prostiile astea,a fost stopata de arbitri.Nu a fost in stare sa joace de ce nu titrati asa.Au fost bune pana acum,toata stima pentru ele,dar acum nu au mai putut.Asa scrieti numai prostii si cine se uita si citesti zice ca e adevarat.Pacat de echipa ca poate si ele daca se uita si citeste spun ca e adevarat.Arbitrajul a fost bun,ele nu au putut sa castige.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Anonim daca ai fi fost la meci poate ca ai fi avut dreptul sa-ti expui parerea. Daca nu intra pe Google, da cautare la "bacaul sportiv", citeste ce spun ziaristii locali care au fost la joc si dupa aceea poate crezi ce se scrie in articol. Cred ca ziaristii din bacau nu au de ce sa tina cu Slobozia . FELICITARI FETELOR ! Luptati mai departe.Mai este mult pana la sfarsitul campionatului.Oricum spectatorii adevarati va apreciaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari intregii echipe (sportive si antrenori)! E o grupa de foc si mai sunt multe lupte de purtat, asa ca: fruntea sus si mult succes in urmatoarele partide! Ca peste tot in sportul romanesc, arbitrajul e de partea celor care "cotizeaza" sau se bucura de sprijinul oamenilor cu influenta din Federatii... Fetele noastre au insa puterea sa treaca si peste arbitrajele ostile si sa demonstreze in final ca merita fiecare punct castigat! Egalul de la Bacau, in conditiile in care s-a desfasurat meciul, este un succes si trebuie recunoscut ca atare! Jos palaria si pentru jurnalistii de la Bacaul sportiv, care au recunoscut cu fair play ca victoria ar fi trebuit sa fie a slobozencelor, daca arbitrajul nu ar fi fost de alta parere!(http://www.bacaulsportiv.ro/2010/10/24/punct-smuls-cu-forcepsul-stiinta-bacau-csm-slobozia-24-24-14-11/)

    RăspundețiȘtergere
  4. oare cat o sa mai dam vina pe arbitrii in tara asta?? la toate sporturile arbitrii sunt de vina si ne fura numai pe noi! in articolul mentionat scrie ca bacaul a controlat meciul 50 de min.
    lipsa de valoare nu inseamna ca te fura arbitrii sau ca ai ghinion (bayern-cfr.)

    RăspundețiȘtergere
  5. Din fericire, un meci de handbal are 60 de minute; ca urmare, toate minutele au aceeasi valoare, iar linia se trage abia la sfarsitul jocului. Nu conteaza cine controleaza meciul 50 de min., ci care este echipa care a fost mai buna la finalul intregului meci! Faptul ca fetele au reusit sa revina pe final e o dovada admirabila a determinarii si puterii de concentrare in momente cheie! Cat despre arbitraj, cu siguranta nu este unicul factor care a contribuit la acest rezultat, ci doar cel hotarator in inclinarea balantei in mod partinitor catre gazde (mai ales ca sunt echipe de valoare apropiata)! Si, referitor la generalizarile din sportul romanesc, nu e doar un cliseu, e o realitate trista care scade competitivitatea campionatelor romanesti si transforma sportul intr-o lupta a sferelor de influenta si a puterii financiare si, din pacate, mai putin intr-un adevarat spectacol sportiv in care sa fie incurajate valoarea si fair play-ul! In ceea ce priveste "lipsa de valoare", sa lasam specialistii sa se pronunte... noi spectatorii si admiratorii, oricat de buni cunoscatori am fi, nu avem dreptul sa aruncam cu astfel de afirmatii la adresa sportivilor (nu totul este asa de usor precum li se pare celor care privesc de pe margine)!

    RăspundețiȘtergere

 
Free Hit Counter