8 august 2010

Ţăndărei şi Axintele deschid oficial ediţia 2010-2011 cu Supercupa
Campioana şi cîştigătoarea Cupei se bat
pentru primul trofeu al sezonului

l Victoria Ţăndărei a cîştigat sezonul precedent titlul judeţean, adunînd 69 de puncte, 22 de victorii, 3 remize şi numai 5 înfrîngeri l Viitorul Axintele a terminat campionatul 2009-2010 pe locul al 5-lea, cu 60 de puncte l Axintele a cîştigat faza judeţeană a Cupei României, învingînd în finală pe Recolta Gheorghe Lazăr cu scorul de 3-1
Duminică, 8 august, de la orele 18,00, pe stadionul din Amara, se vor întîlni campioana ediţiei 2009-2010 a Ligii a 4-a, Victoria Ţăndărei şi cîştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, sezonul 2009-2010, Viitorul Axintele. Antrenorul Victoriei Ţăndărei, Gigel Stoica, a avut numai cuvinte de laudă la adresa viitoarei adversare din Supercupa Judeţului. Acesta este de părere că formaţia care sezonul trecut a cîştigat Cupa României este echipa momentului în Ialomiţa. «Axintele este cea mai bună echipă din campionatul judeţean. Respectăm formaţia care a cîştigat Cupa, dar noi ne vom juca şansa în acest meci» a declarat antrenorul campionilor en-titre, a cărui echipă a suferit schimbări majore după eşecul de la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. «Din echipa de la baraj au mai rămas doar 2 jucători, sîntem într-un proces de întinerire» a continuat Stoica, singurul antrenor-jucător care a reuşit să învingă Axintele în returul sezonului precedent, 2-1 pe cînd era la Reviga. «Am învins echipa din Axintele în tur, 2-1 cu Platoneşti şi 2-1 în retur cu Reviga. La bugetul echipei, Axintele ar fi bine să joace într-un eşalon superior, în Liga a 3-a chiar, altfel cred că banii sînt irosiţi» a adăugat antrenorul ţăndărenilor. «Sper să cîştige cea mai bună echipă în Supercupă» a conchis Gigel Stoica, care nu se va putea baza pe echipa completă pentru că nu au fost legitimaţi încă toţi jucătorii aflaţi în lotul campioanei judeţene.
La rîndul lor, oficialii grupării Viitorul Axintele se declară optimişti înaintea Supercupei Judeţului. Florin Grigore, unul dintre sponsorii generoşi de la cîştigătoarea Cupei României, crede că formaţia sa are un mic avantaj pentru că a disputat pînă acum două meciuri oficiale în plus faţă de Ţăndărei. «Cred că ne-am intrat puţin mai înainte în ritm faţă de campioana judeţeană, asta şi datorită faptului că am jucat pînă în prezent două meciuri oficiale, cele din faza I şi a II-a a Cupei României, ediţia naţională» a explicat Grigore, care este de părere că fotbaliştii săi nu vor avea viaţă uşoară cu Victoria. «Trebuie să ne concentrăm şi să cîştigăm acest meci şi, o dată cu el, să ne adjudecăm trofeul. Pornim mereu cu gîndul la victorie. Am învins campioana judeţeană la noi acasă în returul campionatului, aşa că eu cred că avem un ascendent moral asupra lor. Oricum, meciul se va decide pe teren, iar echipa care va fi într-o formă mai bună va ridica trofeul la final» a continuat finanţatorul din Axintele. În ultimele zile, Viitorul a legitimat mai mulţi jucători care au evoluat sub formă de împrumut la gruparea din Axintele, reuşind şi achiziţionarea unui fost jucător al campioanei, fundaşul dreapta Dănilă.
Axintele este văzută favorită la cîştigarea Supercupei
Potrivit unui sondaj găzduit de Sportul Ialomiţean, Viitorul Axintele este privită de majoritatea covîrşitoare a votanţilor drept marea favorită la adjudecarea celui de-al doilea trofeu în doar cîteva luni. Cîştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, care a avut şi o comportare meritorie în faza naţională, eliminînd pe Dunărea Călăraşi, din Liga a 3-a şi pierzînd, chiar dacă la scor dar onorabil, cu Unirea Slobozia, este creditată cu prima şansă în Supercupă de 76% dintre cei care şi-au exprimat opinia. În schimb, campioana judeţeană, Victoria Ţăndărei, este văzută de numai 24% dintre respondenţi ca şi cîştigătoare a Supercupei Judeţului Ialomiţa. Reamintim că, în sezonul 2008-2009, Supercupa Ialomiţei nu s-a desfăşurat întrucît Abatorul Slobozia a realizat eventul, cîştigînd atît campionatul, cît şi Cupa României, faza judeţeană.
Partida dintre Victoria Ţăndărei şi Viitorul Axintele va fi arbitrată la centru de Rodel Aron, din Slobozia, asistat la cele două linii de Jenel Dimache, din Bucu şi Liviu Burlacu, din Urziceni iar arbitru de rezervă va fi slobozeanul Andrei Zaharia. Cititorii site-ului Sportul Ialomiţean îl creditează pe Rodel Aron cu cele mai multe voturi într-un sondaj privind pe cel mai bun arbitru din judeţul Ialomiţa. Acesta întruneşte 46% dintre voturile cititorilor, urmat la o distanţă apreciabilă de Andrei Zaharia, creditat cu 20% dintre voturi de către cei care şi-au exprimat opinia. În ordine, cel de-al treilea arbitru al judeţului este văzut a fi Emil Iacob, care a fost preferat de 13% dintre cititorii site-ului Sportul Ialomiţean. Să menţionăm că Iacob este unul dintre cei mai vechi arbitri de Liga a 3-a din judeţul nostru, alături de Adrian Mocioniu, care însă s-a retras din activitate în urmă cu două sezoane.

Un comentariu:

 
Free Hit Counter