8 august 2010

AJF Ialomiţa este aproape gata să se mute în noul sediu administrativ
«Casa Fotbalului Ialomiţean» se pregăteşte să-şi primească noii locatari
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Ialomiţa este pe cale să finalizeze cea mai importantă investiţie a mandatului prof. Mihai Basarab în fruntea forului amintit. Este vorba despre «Casa Fotbalului Ialomiţean», o clădire impozantă, situată pe strada Sudului din municipiul Slobozia, în vecinătatea terenurilor de tenis de lîngă Catedrală şi a bazinului de înot municipal. Aceasta va deservi AJF-ul, cu toate structurile sportive afiliate care şi-au adus aportul consistent la construcţia care, de ce să nu o recunoaştem, reprezintă o premieră în fotbalul românesc. De ce spunem asta? Pentru că, atenţie, în prezent, în România nu există o asociaţie judeţeană de fotbal din cele 42 de judeţe ale ţării care să aibă un sediu propriu precum va fi cel al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomiţa.
Pentru noul sediu al AJF Ialomiţa, lucrările au debutat în urmă cu mai bine de doi ani, mai precis în luna mai 2008 cînd s-a turnat fundaţia viitorului sediu administrativ al fotbalului judeţean. Clădirea este proiectată cu o sală de şedinţe la etajul unu al imobilului, birouri pentru Comisiile de Disciplină şi de Arbitri ale Asociaţiei, biroul preşedintelui şi secretariat la parter, toate acestea urmînd a fi echipate cu dotări moderne, specifice activităţii Asociaţiei. «Noi, AJF-ul, eram tot timpul pe drumuri, ba la stadionul municipal din Slobozia, ba prin vestiare, ba pe la Palatul Copiilor. Neavînd un sediu propriu, atît de necesar pentru desfăşurarea unei activităţi civilizate, am hotărît să demarăm această construcţie pentru un sediu administrativ demn pentru AJF Ialomiţa şi mai aproape de timpurile pe care le trăim» a explicat momentul iniţial al proiectului prof. Mihai Basarab, preşedintele Asociaţiei. Şi, astfel, demersurile au fost iniţiate către Primăria municipiului Slobozia, administraţia locală punînd la dispoziţia AJF, în mod gratuit, o suprafaţă de teren în zona amintită anterior pentru construcţia clădirii. Apoi, a fost semnat contractul de execuţie cu firma SC Constrif SA Slobozia, iar durata lucrărilor a fost stabilită la o perioadă de 4 ani. Este demn de reţinut că, prin bunăvoinţa constructorului, lucrările au fost continuate chiar dacă AJF-ul a avut dificultăţi financiare cauzate de perioada de criză pe care o traversăm. Şi, în plus, trebuie menţionat că, termenul de 4 ani de zile pentru finalizarea construcţiei poate fi redus la numai doi ani şi jumătate. Pentru că, în această toamnă, şefii fotbalului speră ca sediul AJF să fie gata pentru inaugurare, deci cu un an şi jumătate mai devreme faţă de perioada convenită iniţial. Asociaţia Judeţeană a achitat pînă la această dată suma de 170 mii lei, incluzînd şi o tranşă consistentă din partea Federaţiei Române de Fotbal, care a decis să sprijine proiectul ambiţios al preşedintelui Mihai Basarab şi al structurilor afiliate AJF. «Sîntem foarte mulţumiţi de calitatea construcţiei şi de aspectul acesteia. Iată că, una dintre promisiunile făcute la alegeri va fi respectată. Sediul AJF este o premieră în istoria Asociaţiei şi, de asemenea, în ţară» a continuat preşedintele Basarab, şeful fotbalului ialomiţean.
Preşedintele FRF, încîntat de sediul AJF
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a arătat încîntat de noul sediu al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomiţa. Şeful fotbalului românesc a intrat, în urmă cu doar cîteva zile, în posesia unor fotografii înfăţişînd stadiul actual al lucrărilor la sediul administrativ, pe care le puteţi vedea şi în imaginile alăturate. «Bravo tuturor de la Ialomiţa. Se vede treaba că acolo se mişcă ceva. Sper ca exemplul de la Ialomiţa să fie preluat şi de celelalte asociaţii din ţară» a fost reacţia preşedintelui Sandu în momentul în care acesta a văzut pozele cu sediul AJF. Să precizăm că Federaţia Română de Fotbal a sprijinit construcţia noului sediu cu o sumă deloc de neglijat, aproape jumătate de miliard de lei vechi, bani care au ajuns deja la constructorul clăririi. Este adevărat, fără sprijinul FRF este greu de presupus că AJF-ul ar fi reuşit să strîngă banii necesari pentru ca lucrările să fie executate într-un timp rezonabil.
Sprijin şi de la Consiliul Judeţean
Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomiţa, prof. Mihai Basarab, a depus la Consiliul Judeţean Ialomiţa un dosar pentru obţinerea unui sprijin financiar şi din partea instituţiei pentru finalizarea lucrărilor la sediul administrativ. Din informaţiile pe care le deţinem, preşedintele Consiliului, Silvian Ciupercă, s-a angajat să suporte din bugetul judeţului suma de 200 mii lei pentru ca lucrările să fie duse la bun sfîrşit, iar sediul să poată fi gata de inaugurare potrivit aşteptărilor. În plus, factorii de decizie ai Primăriei municipiului Slobozia au promis că zona unde este amplasat sediul AJF va fi înfrumuseţată, în sensul că se vor realiza spaţii de acces, dar şi amenajarea curţii interioare a «Casei Fotbalului Ialomiţean» în tonul peisagistic al zonei de pe strada Sudului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter