13 iulie 2010

Arbitraj
Comisia Judeţeană de Arbitri a intrat în focuri pentru sezonul următor
La sfîrşitul săptămînii trecute, sîmbătă, 10 iulie, s-a desfăşurat prima şedinţă a Comisiei Judeţene de Arbitri, înainte de startul sezonului 2010-2011, iar site-ul http://www.sportulialomitean.blogspot.com/ este în măsură să vă prezinte în exclusivitate ceea ce au decis diriguitorii arbitrajului ialomiţean. Pentru început, însă, să vă reamintim că, în ultima şedinţă a Biroului Executiv al AJF Ialomiţa, a fost aprobată cooptarea în cadrul CJA a fostului arbitru de Liga a 3-a Adrian Mocioniu, care l-a înlocuit din funcţie pe Gheorghe Topor din cauza lipsei de activitate a acestuia din urmă. Revenind, să precizăm că membrii CJA au hotărît, în cadrul întîlnirii la care facem referire, că arbitri care au împlinit vîrsta de 48 de ani îşi vor înceta activitatea şi vor deveni arbitri onorifici, iar în măsura în care Comisia va considera necesar şi oportun va apela la serviciile acestora pentru campionatul următor.
De asemenea, s-a luat act de faptul că arbitrii Gheorghe Andrei (Geolgău) şi George Andrei, fiul acestuia, şi-au manifestat dorinţa de a renunţa la activitatea de arbitraj, predînd echipamentul primit din partea AJF în timpul returului sezonului recent încheiat, iar cei doi foşti cavaleri ai fluierului nu vor mai fi cuprinşi în lotul judeţean pentru campionatul viitor. Totodată, CJA Ialomiţa a stabilit indemnizaţiile nete de arbitraj pe fiecare categorie pentru sezonul 2010-2011, astfel:
pentru Liga a 4-a: juniori-arbitru-30 lei, arbitru asistent-30 lei
seniori-arbitru-70 lei, arbitru asistent-55 lei
pentru Liga a 5-a (Categoria Onoare): juniori-arbitru-20 lei, arbitru asistent-20 lei
seniori: arbitru-60 lei, arbitru asistent-45 lei
pentru Liga a 6-a (Promoţie): seniori-arbitru-40 lei, arbitru asistent-40 lei.
În ceea ce priveşte pregătirea arbitrilor pentru campionatul următor, aceasta va începe pe data de 25 iulie în toate cele patru centre din Ialomiţa, la Slobozia, Urziceni, Ţăndărei şi Feteşti, iar cursul de instruire se va ţine în data de 8 august în municipiul reşedinţă de judeţ. Atunci, arbitri vor susţine obligatoriu testarea fizică şi teoretică, iar cei care nu vor susţine acest examen nu vor fi delegaţi la jocuri pînă nu vor promova testarea. Arbitrii vor trebui să se prezinte la testare cu adeverinţă medicală din care să reiasă dacă sînt sau nu apţi pentru a presta această activitate, iar arbitrii care nu vor avea aceste documente nu vor susţine testele. Pe de altă parte, trebuie precizat că CJA Ialomiţa şi-a propus şi constituirea unui lot de arbitri şi arbitri asistenţi de perspectivă, care aspiră la promovarea în loturile naţionale de arbitri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter