16 iunie 2010

Liga a 3-a, ultima etapă a campionatului
Unirea Slobozia a terminat sezonul pe poziţia a 3-a
Formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă, Unirea Slobozia, a terminat campionatul 2009-2010 pe ultima treaptă a podiumului, după rezultatul de egalitate, scor 1-1, obţinut pe teren propriu în faţa formaţiei Callatis Mangalia, principala adversară a lui Soare şi compania pentru realizarea acestui obiectiv. Slobozenii au început slab meciul, iar oaspeţii au profitat de o eroare uriaşă a fundaşului Valentin Toma, care şi-a faultat adversarul în suprafaţa de pedeapsă, şi au marcat primii pentru deschiderea de scor cînd nici nu trecuse bine primul sfert de oră al jocului. Din acel moment, însă, elevii prof. Prepeliţă s-au instalat la cîrma jocului şi, chiar dacă lucrurile nu au funcţionat cum ar trebui în centrul defensivei, în linia mediană, în speţă la cei doi mijlocaşi centrali, dar şi în atac, unde juniorul Florin Popescu a fost pentru prima dată titular în acest campionat şi a fost vizibil emoţionat, ialomiţenii au presat mai tot timpul poarta constănţenilor.
Aproape imediat, însă, Andrei Avanu (foto dreapta) a adus egalarea pentru Unirea, fructificînd din interiorul careului o respingere greşită a fundaşilor din Mangalia, iar rezultatul i-a mulţumit pe elevii prof. Prepeliţă care s-au preocupat mai mult să ţină mingea departe de poarta lui Leo Dobre, în terenul advers. Aceasta, deşi în partea secundă nou intratul Constantin «Ţîcă» Toma a dinamizat acţiunile ofensive şi chiar a fost la un pas de a aduce toate punctele formaţiei municipale, în timp ce oaspeţii au ratat o singură ocazie de a trece din nou în avantaj, în minutele de prelungire, cînd balonul a fost respins de apărarea Unirii aproape de linia porţii. Graţie remizei contra mangalioţilor, Soare şi compania şi-au păstrat poziţia a 3-a în clasament, avînd un avans de două puncte faţă de ocupanta locului al 4-lea şi realizînd obiectivul impus în iarnă de conducerea Clubului Sportiv Municipal. (George ŞEITAN)
Viorel Gheorghe, locul 3 în clasamentul marcatorilor
Atacantul Unirii Slobozia, Viorel Gheorghe, cel care spre finalul campionatului a avut cîteva evoluţii şterse, însă per ansamblu poate fi catalogat unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului, s-a clasat după ultima etapă pe poziţia a 3-a în clasamentul golgeterilor din seria a 2-a. Fotbalistul originar din Brăila a marcat în acest sezon pentru echipa slobozeană de 20 de ori, fiind devansat doar de Nicolae Hertu, fostul fotbalist al Unirii Slobozia pînă în iarna anului trecut, care a marcat în total 23 de goluri, dintre care 13 în tricoul ialomiţenilor şi 10 pentru nou promovata în liga secundă Viitorul Constanţa şi Andrei Creţu, de la ACS Berceni, cu 24 de reuşite în 34 de etape. De la formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă s-au mai remarcat în acest sezon Constantin «Ţîcă» Toma şi Stelian Stan, ambii cu cîte 7 goluri marcate în sezonul 2009-2010 pentru slobozeni. (George ŞEITAN)

Rezultatele complete ale ultimei etape
Farul 2 Constanţa-Partizanul Merei 0-0
CS Tunari-Viitorul Însurăţei 6-0
CS Viscofil-Viitorul Chirnogi 4-0
Viitorul Ianca-Viitorul Constanţa 0-6
CS Domneşti-Petrolul Berca 4-1
Unirea Slobozia-Callatis Mangalia 1-1
Utchim Găeşti-CSM Medgidia 0-3
Oil Terminal Constanţa-Dunărea Călăraşi 0-3
ACS Berceni-CS Eforie 5-1 (meci disputat marţi, 8 iunie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter