27 mai 2010

Preşedintele Unirii Manasia se ia la trîntă cu AJF Ialomiţa
Ninel Călinescu, preşedintele de onoare al Unirii Manasia continuă războiul cu conducerea AJF Ialomiţa, după ce a fost audiat de Comisia de Disciplină a AJF acesta ţinînd să pună la zid modul în care a fost rezolvat cazul scandalului de la jocul Înfrăţirea Jilavele-Unirea Manasia, scor 5-2 pentru gazde, cînd potrivit raportului arbitrului şi observatorului suporterii oaspeţilor ar fi pătruns pe teren pentru a-l lovi pe centralul Valentin Modrea. Reamintim că, Manasia a fost sancţionată cu interzicerea desfăşurării pe teren propriu a două jocuri şi amendă de 500 de lei, iar Jilavele cu amendă de 100 de lei, la Comisia de Apel de joia precedentă fiind admis apelul Unirii şi redusă sancţiunea la doar o etapă suspendare a terenului propriu şi menţinerea amenzii de 500 de lei.
-Ce s-a întîmplat la şedinţa Comisiei de Disciplină şi la cea a Comisiei de Apel cu cazul Jilavele-Manasia?
-Am fost la Comisia de Disciplină şi am constat că membrii acesteia aveau deja idei preconcepute. Nu am fost lăsat să-mi spun punctul de vedere, punîndu-mi la îndoială moralitatea şi exprimîndu-se că ei cred decît arbitrul şi observatorul de la jocul cu Înfrăţirea Jilavele. Am constatat că pregătirile secretarului Asociaţiei şi ale preşedintelui Comisiei de Disciplină nu sînt aceleaşi cu ale mele şi sînt tare curios ce studii au. Cînd m-am adresat cu apelativul „Dumneata“ a luat foc spunînd că nu-mi permite să vorbesc astfel. Să ia legătura cu o profesoară sau cu o învăţătoare şi să vadă că acesta este un pronume de politeţe. Pe de altă parte, se încalcă grosolan prevederile ROAF cu privire la organizarea Comisiilor, ei citesc printre rînduri regulamentul... S-au făcut referiri la un articol al regulamentului disciplinar, spunînd că în primul rînd răspunde echipa oaspete pentru comportamentul suporterilor proprii, deşi şi echipa gazdă are aceleaşi obligaţii. S-a sancţionat Manasia cu penalitate drastică, iar gazdele de la Jilavele cu o amendă onorifică de 100 de lei. Acelaşi regulament prevede că preşedintele şi vicepreşedintele trebuie să fie licenţiaţi în studii juridice. Sînt tare curios ce studii au dacă pot să judece astfel...S-au exprimat că „te-am chemat ca să nu zici că nu te-am lăsat să vii, că oricum hotărîrea noastră este definitivă“ şi nu mi-au dat voie să expun şi punctul nostru de vedere. Acelaşi regulament prevede că instanţele de judecată sînt obligate să facă totul pentru aflarea adevărului şi că probele nu au o valoare dinainte stabilită, aprecierea fiind făcută după administrarea tuturor dovezilor, în plus, fiind specificat în acelaşi document că făptuitorul este nevinovat şi nu este obligat să-şi probeze nevinovăţia. Iar dacă există probe de vinovăţie, făptuitorul poate proba lipsa lor de temeinicie, dar cum s-o fac dacă nici nu m-au lăsat să vorbesc. Trageţi singuri concluziile.
-Ce veţi face în calitate de reprezentant al Unirii Manasia?
-Voi face o adresă către Federaţia Română de Fotbal şi Comisiei care se ocupă de AJF-uri pentru a aduce la cunoştinţă ceea ce se întîmplă. Mă voi folosi de toate căile de atac împotriva Comisiei de Disciplină şi voi merge pînă la capăt. Atîta vreme cît este posibil şi legal. AJF-ul există de pe urma echipelor şi ar trebui să aibă altă atitudine. Am constatat că nici preşedintele AJF nu cunoaşte regulamentul, exprimîndu-se atît într-o convorbire telefonică cu mine cît şi faţă de alţi delegaţi din judeţ că arbitrul nu trebuie să oprească jocul dacă un jucător este accidentat şi o poate face doar dacă mingea este trimisă în afara terenului de joc. Este o confuzie, pentru că a afirmat că doar în cazul portarului se poate opri jocul, însă prevederile regulamentare sînt altele: meciul nu poate fi reluat dacă portarul primeşte îngrijiri pe teren. Eu vorbeam de un caz de întrerupere, iar dînsul vorbea despre altceva. Fac un apel la alte asociaţii sportive care se simt nedreptăţite de Comisia de Disciplină să încercăm să îndreptăm pe cît se poate lucrurile dacă vrem să avem un fotbal mai curat.
La final, preşedintele de onoare al Unirii Manasia, a ţinut să aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că la jocul dintre formaţiile Armăşeşti şi Înfrăţirea Jilavele, scorul din teren ar fi fost modificat de la 2-2 la 3-2 în favoarea oaspeţilor, existînd dovezi în acest sens cum ar fi foaia de joc cu ştersături şi adăugiri, în timp ce punctul de vedere al AJF Ialomiţa este că documentul incriminator n-ar prezenta nicio urmă de modificare.
Preşedintele Comisiei de Disciplină, Ion Ionescu: «Călinescu dezinformează»
În replică, oficialul AJF Ialomiţa, Ion Ionescu, vicepreşedinte al Asociaţiei şi preşedinte al Comisiei de Disciplină a afirmat că «noi am respectat întocmai regulamentele pentru că aşa cum am promis cînd am fost ales în această funcţie nu voi face rabat spiritul şi litera acestor documente». «Domnul Călinescu dezinformează opinia publică cum că nu ar fi fost lăsat să-şi spună punctul de vedere, din contră, dînsul încercînd să ia asupra sa abaterile suporterilor din Manasia, precum că doar el a pătruns pe terenul de joc. Haideţi să judecăm astfel: de ce cuvintele arbitrului şi observatorului ar fi mai prejos decît cele ale domnului Călinescu, ştiind că arbitru a fost un tînăr de perspectivă, Modrea, fiind propus pentru promovare la Liga a 3-a şi observator nimeni altul decît Vasile Bratu, fost arbitru divizionar A şi actual observator de liga a 2-a şi a 3-a, ale căror calităţi morale nu pot fi puse la îndoială. Domnul Călinescu nu a adus nicio dovadă, singurele sale probe fiind doar propriile declaraţii. Pe de altă parte, i s-a explicat dînsului că atît echipa gazdă, cît şi cea oaspete, răspund conform regulamentului în vigoare al FRF pentru eventualele incidente provocate de suporterii proprii. Cum suporterii echipei din Jilavele nu au creat niciun incident i s-a dat o amendă de 100 de lei Asociaţiei Sportive pentru lipsa de promptitudine în oprirea spectatorilor oaspete de a pătrunde pe teren, iar AS Manasia a fost sancţionată cu două etape interzicerea desfăşurării de jocuri pe teren propriu şi amendă de 500 de lei conform regulamentului de organizare şi desfăşurare al AJF-FRF» a precizat vicepreşedintele Ionescu.
Preşedintele Mihai Basarab: «Regulamentul este clar pentru toţi»
Şeful AJF Ialomiţa, prof. Mihai Basarab, a fost blînd în reacţia vizavi de declaraţiile preşedintelui de onoare al Unirii Manasia. «Domnul Călinescu a reclamat că nu s-a întrerupt jocul cînd un jucător de-al său era căzut pe teren. I-am explicat că arbitrul este obligat să întrerupă meciul numai în cazul portarului şi în situaţia în care i se acordă îngrijiri pe teren pentru că fără portar nu se poate relua jocul. Dacă arbitrul consideră că este o accidentare gravă, întrerupe jocul, dacă nu, aşteaptă întreruperea jocului. Mai nou, regula fair-play spune că mingea este trimisă afară din joc chiar de un adversar dacă un jucător este accidentat, pentru a permite accesul echipei medicale. Ce s-a întîmplat acolo la jocul dintre Jilavele şi Manasia, cînd un jucător de la oaspeţi era căzut, echipa din Jilavele a plecat pe contraatac, iar exact la jumătatea terenului au dat mingea afară. Imediat arbitrul a fugit să vadă ce are jucătorul, iar spectatorii din Mansia, în frunte cu domnul Călinescu, au pătruns pe teren şi unul dintre ei l-a lovit pe arbitru. Asta a fost tot şi regulamentul este clar pentru toată lumea. Dacă dînsul consideră că trebuie să meargă mai departe să o facă» a explicat preşedintele Basarab.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter