29 mai 2010

Liga a 4-a, etapa 29-a
Victoria Ţăndărei e noua campioană judeţeană!

Formaţia Victoria Ţăndărei a cîştigat campionatul judeţean cu o etapă înainte de final după ce a învins pe teren propriu cu scorul de 2-1 pe Voinţa Reviga, după ce la scorul de 1-0 pentru gazde oaspeţii au ratat 4 ocazii foarte importante de a restabili egalitatea. Chiar dacă principala urmăritoare Abatorul Slobozia a învins şi ea, scor 4-3, chiar pe terenul ocupantei locului al treilea, Recolta Gheorghe Lazăr, succesul slobozenilor nu va conta decît pentru statistică întrucît cu numai o etapă rămasă de jucat ţăndărenii au un avans de 5 puncte şi matematic şi-au adjudecat titlul. Festivitatea de premiere a cîştigătorilor ediţiei din acest an se va desfăşura cu ocazia ultimei etape, cînd campionii vor juca pe terenul celor de la Abatorul. Site-ul Sportul Ialomiţean îi felicită pe cîştigătorii de la Victoria Ţăndărei şi le urează mult succes la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a care se va disputa pe data de 15 iunie, de la orele 17,30, pe terenul «Municipal» din Medgidia, contra formaţiei Eolica Baia, din judeţul Tulcea.
Rezultatele complete al etapei a 29-a
Players Slobozia-Olimpia Brazii 5-3
Victoria Munteni Buzău-Viitorul Axintele 0-5
Spicul Colelia-Unirea Griviţa 1-4
Libertatea Sălcioara-Viitorul Platoneşti 3-1
Rapid Feteşti-Recolta Bărcăneşti 5-1
Victoria Amara-Unirea Ion Roată 8-0
Victoria Ţăndărei-Voinţa Reviga 2-1
Recolta Gheorghe Lazăr-Abatorul Slobozia 3-4

Abatorul Slobozia a învins chiar la Gheorghe Lazăr, în derby-ul etapei, scor 4-3
Sîmbătă, 29 mai, la Gheorghe Lazăr, Recolta din localitate a întîlnit în derby-ul etapei formaţia Abatorul Slobozia, un meci decisiv pentru ambele formaţii întrucît gazdele ocupau locul al 3-lea şi în cazul unui eşec coroborat cu o victorie a feteştenilor de la Rapid alunecau în afara podiumului, iar oaspeţii încă mai trăgeau speranţe la titlul judeţean dacă învingeau şi liderul Victoria Ţăndărei nu cîştiga acasă cu Voinţa Reviga. A rezultat un joc pe muchie de cuţit, presărat cu faze spectaculoase de poartă, dar şi cu intrări peste limita regulamentului, pedepsite cum se cuvine de centralul partidei Rodel Aron, care a condus foarte bine partida alături de asistenţii Ionuţ Dimache şi Alexandru Mihalcea. Gazdele au început în formula conscrată 1-3-4-3, cu V. Cristea-Papuc, P. Cristea, Fătu-C-tin Agapie, Scurtu, Năstase, Cioceanu-Neculai, Radu, C. Agapie, iar oaspeţii într-un sistem puţin mai defensiv, 1-4-1-3-2, cu Hristu-Samargiu, Croitoru, Vizuroiu, Tronaru-Taraş-Baltă, Nohai, Stanciu-Bunea, Ene.
Lăzărenii au început mai bine jocul şi s-au instalat încă din primele minute în jumătatea de teren adversă, în timp ce oaspeţii au preferat să se apere şi să declanşeze contraatacuri tăioase. Recolta a deschis scorul prin George Năstase, care a luat o acţiune pe cont propriu şi a marcat lejer, dar slobozenii au echilibrat apoi meciul şi, graţie unui Alexandru Ene, cu mare poftă de joc după ce mai multe etape a stat deoparte din cauza unei accidentări, au obţinut un penalty transformat cu siguranţă de căpitanul Marian Nohai. Acesta a fost de altfel şi scorul pauzei, deşi ambele formaţii şi-au mai trecut în cont cîteva ocazii bune de a mai înscrie, cu un plus pentru gazde.
Partea secundă a fost însă, pe alocuri, la discreţia oaspeţilor, deşi tot gazdele au fost cele care au trecut în avantaj, beneficiind de o lovitură de pedeapsă «scoasă» de acelaşi Năstase şi materializată de Costel Agapie. A fost doar un foc de paie, pentru că Abatorul a lovit aproape imediat, din nou Ene fiind omul decisiv care a întors rezultatul în numai cîteva zeci de secunde cu două reuşite marca Yousouff Kone: preluare şi şut sec din interiorul careului, oaspeţii fiind cei care au închis practic jocul, cu golul al patrulea al lui Taraş, făcînd inutil golul lăzărenilor din ultimul sfert de oră, al lui Cosmin Constantin, pentru 3-4. Nici prezenţa pe teren a omului-cheie de la Recolta, Gheorghe Vlase, nu a putut schimba soarta partidei, cum se întîmpla în urmă cu ceva vreme.
Una peste alta, o partidă agreabilă din multe puncte de vedere, dar încheiată cu un rezultat care nu ajută niciuna dintre cele două formaţii: pe Abatorul pentru că Victoria Ţăndărei a cîştigat cu Reviga şi şi-a adjudecat titlul judeţean, iar pe Recolta pentru că a fost detronată de pe poziţia a 3-a de Rapid Feteşti. (George ŞEITAN)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter