29 mai 2010

Liga a 3-a, etapa 32-a
Unirea Slobozia a învins acasă şi are şanse mari la locul 3
Formaţia municipiului Slobozia, Unirea, a învins pe teren propriu, vineri, echipa CSM Medgidia, scor 3-2, într-un meci contînd pentru etapa a 32-a a Ligii a 3-a şi, coroborat cu rezultatele înregistrate de Viscofil şi Domneşti, care au pierdut, are prima şansă la ocuparea locului al 3-lea la finalul acestui sezon. Slobozenii antrenaţi de prof. Constantin Prepeliţă au condus cu scorul de 2-0 la pauză, prin reuşitele lui Niţor şi căpitanului de conjunctură A. Cristea (foto dreapta), întrucît Romeo Soare era accidentat, iar în partea secundă, Tănase, abia introdus pe teren, a dus scorul la 3-1, după ce oaspeţii reuşiseră să reducă din handicap. În cele din urmă, pe o greşeală în defensivă, oaspeţii au mai marcat o dată, stabilind de altfel şi rezultatul final al partidei, 3-2 în favoarea Unirii Slobozia, primul succes pe teren propriu după o pauză de două jocuri, 4-4 cu Farul 2 Constanţa şi 0-1 cu ACS Berceni, ultimul rezultat pozitiv datînd din etapa a 27-a, 1-0 cu Viitorul Însurăţei.
Următoarele două etape sînt decisive pentru Unirea în încercarea de a ocupa poziţia a 3-a la sfîrşitul sezonului, slobozenii lui Constantin Prepeliţă urmînd să se deplaseze la CS Eforie (locul 10) şi să primească pe teren propriu în ultima rundă pe Callatis Mangalia (locul 6). Cu o victorie la Eforie, formaţia ialomiţeană poate fi sigură de ultimul loc pe podium, avînd acum un avans de 4 puncte faţă de singura urmăritoare, CS Viscofil.
Într-un alt joc al seriei, condus la centru de slobozeanul Andrei Zaharia, Berceni a învins cu scorul de 5-2 pe Merei, arbitrul ialomiţean acordînd la scorul de 2-1 pentru gazde o lovitură de pedeapsă pentru buzoieni care au egalat la doi. Din informaţiile noastre, la pauza jocului, primarul din Berceni ar fi intrat peste proprii jucători acuzîndu-i că nu-şi doresc să cîştige întrucît ar fi pariat sume uriaşe pe un succes al oaspeţilor, cotat cu 18,00 la casele de pariuri.
De asemenea, într-un alt joc al etapei, slobozeanul Nicolae Hertu a marcat de două ori în victoria formaţiei sale Viitorul Constanţa, liderul seriei a 2-a trecînd cu 4-1 acasă de Viitorul Însurăţei. Hertu a ajuns la cota 21 în clasamentul golgeterilor, depăşindu-l pe fostul său coleg de la Unirea, Viorel Gheorghe, carte totalizează 20 de reuşite în acest sezon, în timp ce un alt fost slobozean, Aurelian Chiţu, a adunat în acest sezon 19 reuşite. Altfel, atacantul Dunării Călăraşi, Dumitru Gheorghe, slobozeanul care a mai evoluat în cariera sa şi la Unirea Urziceni, a marcat şi el în succesul echipei din judeţul vecin, 7-5 la Viscofil, oferind indirect o mînă de ajutor Unirii în clasarea pe podium la sfîrşitul campionatului.
Prepeliţă-fiul l-a susţinut pe Prepeliţă-tatăl
Antrenorul Unirii Slobozia, prof. Constantin Prepeliţă, a avut parte de un suporter neobişnuit la meciul pe care echipa municipiului l-a disputat vineri cu CSM Medgidia, cîştigat cu oarece emoţii de gazde cu 3-2. Tehnicianul a fost încurajat înaintea jocului chiar de fiul său, Andrei (foto, alături de antrenorul Unirii), căpitanul formaţiei de Liga I Universitatea Craiova, aflat în vizită la părinţii săi şi care s-a întreţinut minute bune cu «principalul» lui Soare şi compania, desigur, pe teme fotbalistice. «Baftă, tată!» i-a urat jucătorul părintelui său, prof. Prepeliţă fiind la ora jocului înaintea unuia dintre examenele ultimelor etape întrucît Unirea nu mai cîştigase pe teren propriu de două jocuri. Andrei Prepeliţă, care a debutat la Clubul Sportiv Şcolar Slobozia în cariera sa, a fost recunoscut şi aplaudat de majoritatea suporterilor echipei Unirea prezenţi la stadion, slobozeanul avînd o prezenţă discretă şi firească am putea spune prin modestia ce îl caracterizează. (George ŞEITAN)

Rezultatele complete ale etapei a 32-a
ACS Berceni-Partizanul Merei 5-2
Unirea Slobozia-CSM Medgidia 3-2
Viitorul Constanţa-Viitorul Însurăţei 4-1
CS Tunari-Viitorul Chirnogi 2-3
Viitorul Ianca-Petrolul Berca 0-3
CS Viscofil-Dunărea Călăraşi 5-7
CS Domneşti-Callatis Mangalia 1-2
Utchim Găeşti-Farul 2 Constanţa 0-3
Oil Terminal Constanţa-CS Eforie 0-3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter