26 aprilie 2010

Liga I, etapa 29-a
Unirea Urziceni a spulberat Craiova în deplasare şi e pe loc de Liga Campionilor
Nici prin cap nu le trecea ialomiţenilor că vor bate la o aşa diferenţă de scor chiar în inima Olteniei, de zilele Severinului, urmaşa Craiovei Maxima. Numai că, în realitate, pe teren a existat doar Unirea Maxima, iar băieţii lui Ronny Levy au făcut şi spectacol şi au obţinut cu israelianul la cîrmă cea mai categorică victorie în deplasare în acest retur.
Încă din start, Unirea s-a aşezat mai bine în teren, profitînd la maxim la bulevardele din liniile de mijloc şi apărare ale Craiovei. Cu absenţe importante, chiar în aceste zone, oltenii au ţinut cu greu ritmul partidei, iar campionii şi-au început recitalul în chiar debutul meciului. Apostol l-a găsit pe Bilaşco în careul mic, iar golgeterul ialomiţenilor, ajuns la cota 10 în clasamentul marcatorilor, a făcut ce ştie el mai bine: «cap» pentru 1-0. «Leii» Craiovei au însăilat cîteva acţiuni ofensive, mult prea firave pentru a-l învinge pe Grigore, în timp ce «leii» din Bărăgan s-au mulţumit cu avantajul pînă la pauză. În partea secundă, gazdele au forţat: totul sau nimic. A fost pînă la urmă nimic, pentru că, introduşi în repriza secundă, Rusescu, Pădureţu şi Semedo au marcat fiecare cîte un gol, între care putem strecura şi reuşita excepţională a olteanului Gîngioveanu, lovitură liberă direct din vinclu.
Graţie succesului contra Universităţii, Unirea Urziceni a urcat pe poziţia secundă, loc care asigură participarea în preliminariile Ligii Campionilor, cu 5 etape înainte de final, la egalitate cu Steaua, dar avînd avantajul rezultatelor directe. Etapa viitoare, ialomiţenii vor juca pe teren propriu împotriva formaţiei FC Braşov, duminică, de la orele 18,30, iar joia viitoare, 6 mai, de la orele 19,30, vor întîlni tot acasă pe Internaţional Curtea de Argeş. (George ŞEITAN)

UNIVERSITATEA CRAIOVA-UNIREA URZICENI 1-4
Au marcat
: Gîngioveanu (’75) / Bilaşco (’8), Rusescu (’71), Pădureţu (’81), Semedo (’88)
CRAIOVA: Merlier-Buleică, Găman, Barbu, Bălace-Prepeliţă, Bărboianu, Paunovic (’46 M. Costea), Firţulescu (’58 Gîngioveanu)-Dina, Piţurcă (’68 Crăciun). Antrenor: Mark Wotte
URZICENI: C. Grigore-Maftei, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu-Marinescu (’58 Semedo), Paraschiv, Apostol, Frunză (’70 Pădureţu)-Onofraş (’55 Rusescu), Bilaşco. Antrenor: Ronny Levy
Cartonaşe galbene: Piţurcă, Gîngioveanu, Crăciun / Paraschiv, Bilaşco
Arbitri: R. Petrescu (Bucureşti), E. Dumitrescu (Piteşti), A. Vidan (Bucureşti)
Stadion: «Municipal» 20.000 de spectatori

Ştirile meciului
* Antrenorul ialomiţenilor, Ronny Levy, a precizat că nu se aştepta la o asemenea diferenţă de scor la finalul jocului: «Nu mă aşteptam la un scor aşa de mare, după ce am văzut meciurile Craiovei şi în special pe cel cu Vaslui. Credeam că va fi mult mai greu, însă cred că euforia şi tinereţea jucătorilor de la Craiova şi-a pus amprenta pe joc. Important este că am cîştigat şi am luat 3 puncte, nu diferenţa de scor. Am ajuns pe locul pe care ni l-am dorit»
* Managerul general al campionilor, Mihai Stoica, era în extaz după succesul zdrobitor al Unirii: «Băieţii au făcut un meci senzaţional, am obţinut o victorie categorică şi pe deplin meritată. Levy a ales cea mai bună formulă de start, apoi a fost foarte inspirat şi a introdus 3 jucători care au marcat fiecare. E prima dată cînd legăm două victorii şi e foarte important să ne clasăm la final în primele 4 locuri»
* Vîrful Unirii Urziceni, Marius Bilaşco, autorul primului gol contra oltenilor dar care va rata meciul de etapa viitoare cu Braşov din cauza cumulului de cartonaşe galbene, este de părere că formaţia CFR Cluj nu mai poate pierde titlul: «Ştiam că vom întîlni o echipă ambiţioasă, victoria noastră a fost meritată. Nu ştiu dacă vom reuşi să terminăm pe locul 2, dar ne dorim acest lucru. Cred că lupta pentru titlu s-a încheiat deja»
* Mijlocaşul Antonio Semedo, cel care a închis tabela contra Craiovei, crede că ialomiţenii păstrează încă şanse pentru cel de-al doilea titlu din istorie: «Noi am venit să cîştigăm, dar nu m-am gîndit niciodată că am putea bate cu 4-1. Poate a contat şi absenţa celui mai bun jucător, Florin Costea. Victoria de azi e foarte importantă pentru noi, putem să ne gîndim chiar la prima poziţie, deşi MM spune că obiectivul este locul 2. Noi, jucătorii, vrem mai mult»
* Directorul sportiv al alb-albaştrilor, Narcis Răducan, i-a evidenţiat după joc pe antrenorul Ronny Levy şi pe Antonio Semedo: «Ronny a fost foarte inspirat. Mă bucur că băieţii s-au dezlănţuit, aşteptam de mult. Mă bucur pentru Semedo, a avut o evoluţie extraordinară. Matematic, sîntem favoriţi la locul 2»
* Slobozeanul Andrei Prepeliţă, fiul antrenorului Constantin Prepeliţă, a evoluat timp de 90 de minute contra echipei care l-a dorit în vara trecută în rîndurile sale. Căpitanul oltenilor a avut o evoluţie bună în prima parte a jocului, după care uşor-uşor s-a stins, fiind notat cu 5 de cel mai important cotidian sportiv din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter