16 martie 2010

Liga a 4-a, etapa a 18-a
Amara a învins pe Ţăndărei şi a relansat lupta pentru titlu
Formaţia Victoria Amara a reuşit să producă surpriza etapei a 18-a a campionatului judeţean, învingînd cu scorul de 2-1 pe Victoria Ţăndărei, liderul la zi al Ligii a 4-a. Am spus surpriza rundei datorită locurilor ocupate de cele două echipe înaintea etapei din weekend-ul precedent, dar, pe teren, amărenii au fost clar peste ocupanta primei poziţii în fotbalul ialomiţean, oaspeţii avînd doar o tresărire de orgoliu pe finalul partidei cînd gazdele terminaseră «carburantul».
Amara a început foarte bine partida şi a deschis scorul prin Marius Pletea după numai cîteva minute de joc, după care Valentin Moraru a trecut pe lîngă majorarea scorului în mai multe situaţii. Pe fondul dominării clare a Victoriei Amara, ţăndărenii au avut cîteva tresăriri de orgoliu şi şi-au adus aminte că ei sînt cei care conduc clasamentul în Liga a 4-a. Însă, cu Ştefan Bucur în formă de zile mari, cu Sorin Negustoru peste care anii parcă nu trec şi cu experienţa în zona centrală a apărării a lui Bruno Stroe, care este şi antrenorul echipei, amărenii au reuşit să blocheze toate atacurile oaspeţilor. Apoi, Cătălin Mişu a pus umărul la dublarea avantajului gazdelor, după ce s-a distrat în careu cu apărarea condusă de Mircea Stoica, iar la pauză Amara a intrat cu un avantaj liniştitor.
După pauză, tot gazdele au fost mai periculoase, dar Auraş Constantin, în două rînduri, a preferat acţiuni proprii în locul unor pase către coechipieri mult mai bine poziţionaţi. Apoi, după minutul 65, oaspeţii au pus stăpînire pe joc, şi au presat în speranţa că vor putea întoarce rezultatul în favoarea lor. N-au reuşit decît să reducă din diferenţă, prin Silivestru Rusen, în urma unei lovituri libere deviată de vîrful Victoriei Ţăndărei, chiar dacă oaspeţii au mai înscris o dată pe finalul partidei, gol anulat corect pentru o poziţie de ofasid la acelaşi Rusen. (George ŞEITAN)

Colelia a ratat două penalty-uri
Formaţia Spicul Colelia pare să-şi pună singură piedică în încercarea timidă de a evita retrogradarea în eşalonul secund al fotbalului ialomiţean. Jucătorii din Colelia au ratat nu mai puţin decît două lovituri de pedeapsă în partida disputată pe teren propriu în faţa Voinţei Reviga, la scorul de 0-1 în favoarea oaspeţilor. Colelia n-a reuşit să strîngă în acest campionat decît 8 puncte din 54 de puncte posibile, fiind la 8 puncte distanţă de locul care asigură salvarea de la retrogradarea în Categoria Onoare. Misiunea echipei amintite pare cu atît mai dificilă cu cît, în următoarele 4 etape, Spicul se va confrunta cu Abatorul Slobozia (locul 2), Recolta Gheorghe Lazăr (locul 4), Victoria Ţăndărei (locul 1), Victoria Amara (locul 6) şi Rapid Feteşti (locul 3), fiind foarte greu de crezut că va obţine vreun punct în aceste jocuri.

Rezultatele rundei a 18-a
Olimpia Brazii-Unirea Griviţa 5-2
Viitorul Axintele-Viitorul Platoneşti 4-0
Players Slobozia-Recolta Bărcăneşti 3-0
Victoria Munteni Buzău-Unirea Ion Roată 2-0
Spicul Colelia-Voinţa Reviga 0-2
Libertatea Sălcioara-Abatorul Slobozia 1-4
Rapid Feteşti-Recolta Gheorghe Lazăr 1-0
Victoria Amara-Victoria Ţăndărei 2-1

Clasament după etapa a 18-a
1. Victoria Ţăndărei 41p, 2. Abatorul Slobozia 41p, 3. Rapid Feteşti 37p, 4. Recolta Gheorghe Lazăr 36p, 5. Players Slobozia 33p, 6. Victoria Amara 31p, 7. Viitorul Platoneşti 30p, 8. Olimpia Brazii 29p, 9. Viitorul Axintele 29p, 10. Victoria Munteni Buzău 23p, 11. Voinţa Reviga 23p, 12. Libertatea Sălcioara 16p, 13. Recolta Barcăneşti 13p, 14. Unirea Ion Roată 11p, 15. Unirea Griviţa 9p, 16. Spicul Colelia 8p.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter