3 martie 2010

Scrimă
Mihai Cruţu, medaliat cu aur alături de echipa României
În intervalul 19-22 februarie, s-au desfăşurat la Sofia, capitala Bulgariei, întrecerile contînd pentru trofeul internaţional de scrimă-sabie cadeţi (14-17 ani), dotate cu trofeul «Eltropolski Sabre». La start s-a aliniat un număr de 88 de sportivi din 9 ţări, Turcia, Israel, Moldova, Germania, Grecia, Georgia, Italia, România şi Bulgaria, competiţia fiind inclusă în Circuitul European al federaţiei internaţionale de specialitate. Potrivit unei informări a Direcţiei pentru Sport Ialomiţa, pe lîngă lotul naţional al ţării noastre, a fost invitată să participe şi echipa Clubului Sportiv Şcolar Slobozia.
Lipsită de aportul sportivului Mihai Cruţu, cel mai valoros scrimer al secţiei, acesta participînd alături de prima reprezentativă a României, sportivii CSS Slobozia au avut o comportare meritorie, clasîndu-se la final pe locul al 6-lea din cele 14 formaţii participante. Slobozenii pregătiţi de prof. Marin Cruţu, de la care s-au remarcat Mădălin Bucur şi Iulian Teodosiu, au învins cu 45-36 reprezentativa Israelului, pentru intrarea în primele 8 echipe, au cedat cu 26-45 meciul disputat chiar împotriva selecţionatei României, ratînd astfel accesul în primele 4 echipe, dar au trecut cu 45-43 de reprezentativa Georgiei. În meciul pentru ocuparea locului 5, la mare luptă, CSS Slobozia a cedat cu 44-45 în faţa Greciei, după ce scorul era favorabil scrimerilor slobozeni la un moment dat, 44-42.
În schimb, echipa României, cu Mihai Cruţu în mare formă, a cîştigat trofeul şi medaliile de aur, trecînd cu 45-26 de Turcia, 45-26 de CSS Slobozia, 45-39 în semifinale de Italia şi 45-43 în finală de reprezentativa Bulgariei. «De remarcat faptul că Mihai Cruţu a avut o evoluţie foarte bună, avînd o contribuţie decisivă mai ales în ultimele două meciuri, cu Italia şi Bulgaria. Ca urmare a acestei evoluţii, sportivul nostru urmează să participe la Campionatul European de Cadeţi din perioada 2-8 martie, de la Atena şi la Campionatele Mondiale de Juniori din intervalul 1-5 aprilie, care se vor desfăşura în Azerbaidjan» se mai arată în comunicatul DSJ Ialomiţa. (George ŞEITAN)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter