2 august 2010

Cupa României, faza a 2-a
Viitorul Axintele a părăsit cu capul sus Cupa României,
deşi a pierdut la scor cu Unirea Slobozia

Cîştigătoarea Cupei României, faza judeţeană, Viitorul Axintele, revelaţia returului în ediţia precedentă a campionatul judeţean, a fost eliminată din competiţie de formaţia de Liga a 3-a Unirea Slobozia, în faza a doua a ediţiei naţionale 2010-2011. După aproape o repriză în care ambele echipe s-au luptat de la egal la egal, cu un oarecare plus pentru gazdele din Axintele, slobozenii antrenaţi de prof. Constantin Prepeliţă au tranşat partida pe finalul primului mitan cînd s-au desprins la trei goluri, apoi, în partea a doua, controlînd disputa de sîmbătă, 31 iulie şi încheind în cele din urmă jocul la o diferenţă de patru goluri, scor 5-1. Aceasta, chiar dacă cititorii Sportul Ialomiţean o vedeau cîştigătoare pe Axintele, 58% dintre votanţii unui sondaj găzduit pînă la ora de start a jocului creditînd formaţia Viitorul cu prima şansă la calificare şi numai 42% pariind pe Unirea.
După ce în turul anterior eliminase o divizionară C, pe Dunărea Călăraşi, de o manieră categorică, scor 3-1, Viitorul a început mai bine partida, cu Velu, Grecea şi Duţă în trident ofensiv în faţa liniei de fundaşi a Unirii. De altfel, gazdele au fost cele care au dictat ritmul jocului în prima parte, cînd au şi ratat două importante ocazii de a marca, prin Velu şi Grecea, cu largul concurs al defensivei centrale a echipei municipale. Experienţa a făcut, însă, ca slobozenii să întoarcă soarta partidei în doar cîteva zeci de secunde, pe finalul primului mitan. Mai întîi Avanu, un jucător reprofilat ca atacant din mijlocaş, ce pare redescoperit după ce a fost la numai un pas de a fi pus pe liber pentru lipsă de implicare, a deschis scorul, după care Tudor şi Viorel Gheorghe au recidivat şi au stabilit scorul pauzei, un 3-0 care nu reflecta însă nici pe departe realitatea din teren.
Actul al doilea a debutat şi s-a desfăşurat după acelaşi scenariu. Axintele a început mai bine repriza şi numai intervenţia salutară a portarului Leo Dobre şi bara transversală au salvat echipa slobozeană în două faze care ar fi putut readuce formaţia gazdă în joc. Inevitabilul s-a produs în cele din urmă şi Axintele a redus din hadicap prin Grecea, care l-a executat cu sînge rece pe goalkeeper-ul Unirii, după ce acesta greşise o degajare simplă. Apoi, tot experienţa superioară a slobozenilor a intervenit şi i-a purtat pe oaspeţi către victorie. Cel mai vechi jucător din lotul Unirii, Adrian Cristea a punctat cu capul în urma unui corner, iar Avanu şi-a făcut din noua datoria şi a închis tabela la 5-1. Elevii prof. Prepeliţă au avansat în runda a 3-a a Cupei României, care se va disputa pe data de 11 august, cel mai probabil Soare&Co urmînd să joace în deplasare, în timp ce pe Viitorul Axintele o aşteaptă Supercupa judeţului, care se va disputa duminică, 8 august, la Amara, contra campioanei judeţene Victoria Ţăndărei.
La Unirea au debutat doar două achiziţii
Formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă n-a putut conta la jocul din faza a doua a Cupei României decît pe mijlocaşul stînga Ionel Baltă, cu o evoluţia apreciată în prima parte a jocului şi pe portarul Relu Oprea, revenit la echipă, dintre fotbaliştii aduşi în pauza competiţională. Ceilalţi jucători transferaţi la echipa municipiului n-au putut fi utilizaţi întrucît legitimarea acestora nu s-a produs pînă la ora disputării meciului din cauza absenţei preşedintelui secţiei de fotbal, plecat în cantonament cu echipa de handbal. Astfel, D. Gheorghe, E. Cristian, F. Anghel, V. Coman, G. Stanciu şi S. Stan, ultimul al căruit împrumut nu a fost rezolvat nici pînă astăzi, au lipsit de la primul meci oficial al grupării slobozene, care a avut pe bancă numai 5 rezerve.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter