8 august 2010

Activitatea AJF Ialomiţa, în cifre, în primele 7 luni din 2010
Laude pentru cei care merită, critici pentru cei «corigenţi»
l În Liga a 4-a s-au înscris 1112 goluri, depăşind graniţa celor 100 de goluri marcate Abatorul Slobozia şi Viitorul Axintele l În Liga a 5-a (Categoria Onoare) cele mai bune ofensive au fost ale echipelor Viticola Agrofam Feteşti (85 de goluri), Juventus Borăneşti (84) l La Liga a 6-a (Promoţie), cele mai multe goluri le-au înscris atacanţii echipelor Recolta 2 Gheorghe Lazăr (107), Albeşti ’08 (101), Unirea Manasia (94) şi Înfrăţirea Jilavele (94)
În şedinţa de sîmbătă, 7 august, a Adunării Generale a AJF Ialomiţa, prof. Mihai Basarab, preşedintele Asociaţiei, a prezentat cîteva dintre concluziile activităţii desfăşurate de Biroul Executiv în primele 7 luni ale acestui an. Pe scurt, să aducem în atenţie unele dintre aspectele reliefate după raportul întocmit de AJF. Astfel, în Liga a 4-a, potrivit raportului, s-au înscris 1112 goluri, depăşind graniţa celor 100 de goluri marcate Abatorul Slobozia şi Viitorul Axintele. Cei mai prolifici atacanţi s-au dovedit a fi George Grecea, 31 de goluri, Adrian Velu, 30 de goluri, ambii de la Viitorul Axintele, Cristian Dumitrache, de la Olimpia Brazii şi Alexandru Pascale, de la Voinţa Reviga, cu 29 şi respectiv 28 de goluri. În Liga a 5-a (Categoria Onoare), au fost înscrise 765 de goluri în seria I şi 886 în seria a II-a, cele mai bune ofensive fiind cele ale echipelor Viticola Agrofam Feteşti (85 de goluri), Juventus Borăneşti (84), Recolta Gheorghe Doja (83) şi Andrias Andrăşeşti (82). Printre cei mai buni marcatori se numără Dorel Stoicescu (Viticola) cu 26 de goluri, Constantin Mogoş (Malu Roşu) cu 24 şi Gabriel Anca (Moldoveni) cu 21 de reuşite. La Liga a 6-a (Promoţie), cele mai multe goluri le-au înscris atacanţii echipelor Recolta 2 Gheorghe Lazăr (107), Albeşti ’08 (101), Unirea Manasia (94) şi Înfrăţirea Jilavele (94). Printre cei mai buni marcatori se numără Marian Dedu (Dridu) cu 40 de goluri, Răzvan Bălănică (Înfrăţirea) cu 35, Costel Oprea (Dinamo Borduşelu) cu 33, Dona Matei (Moviliţa) cu 34 şi Valentin Iosif (Albeşti) cu 24 de reuşite.
«Un rol deosebit în organizarea şi desfăşurarea returului campionatului judeţean, ediţia 2009-2010, l-a avut Comisia de Disciplină şi Competiţii, care prin şedinţele ţinute săptămînal şi prin măsurile luate a căutat să respecte prevederile regulamentului, hotărîrile Adunării Generale din ianuarie 2010 şi hotărîrile Biroului Executiv. Avînd în componenţă membrii noi, confruntîndu-se cu foarte multe probleme, avînd şi un mare volum de muncă, apreciem ţinînd cont şi de importanţa activităţii acestei comisii că aceasta şi-a făcut datoria, dar se cuvine să aducem în discuţie şi unele neîmpliniri» apreciază prof. Basarab. Astfel, au fost situaţii în care analiza abaterilor nu s-a făcut cu suficientă atenţie şi s-au acordat sancţiuni fără aprofundarea cazului şi audierea părţilor implicate, şi din cauza dezinteresului manifestat de unii delegaţi, în plus, în cazul contestaţiilor, în special, nefiind urmărit cu exactitate enunţul şi conţinutul contestaţiei.
«Au fost situaţii cînd conducerile secţiilor de fotbal cu tratat cu superficialitate problemele legate de asigurarea măsurilor de ordine la terenurile de fotbal, neglijenţe care conduc la izbucnirea unor situaţii conflictuale caracterizate prin violenţă verbală şi fizică excesivă în care au fost implicaţi delegaţi, jucători, spectatori şi arbitrii. Aşa cu procedat George Constantinescu (Amara) suspendat un an, Dumitru Ion (Colelia) 6 etape, Gheorghe Zeca (Griviţa) 6 etape, Marian Dinu şi Iordan Radu (Gura Ialomiţei) cîte 6 etape, Liviu Rusu (Movila) un an, Cristian Marin şi Marius Şerban (Ograda) cîte 6 etape. Cu toate că Biroul Executiv şi comisiile de specialitate au popularizat Regulamentul, se constată încă foarte multe abateri, unele echipe folosind în teren jucători fără drept de joc, aflaţi în stare de suspendare sau jucătorii altor echipe» continuă prof. Basarab.
O situaţie îngrijorătoare se regăseşte în rîndul fotbaliştilor «încasatori» de cartonaşe. În Liga a 4-a s-au acordat 957 pentru 314 jucători, cele mai multe fiind primite de Rapid Feteşti, 76, Victoria Munteni Buzău, 70 şi Victoria Ţăndărei, 65. În Categoria Onoare au fost sancţionaţi 236 de jucători cu 488 de cartonaşe galbene, cele mai multe fiind primite de Gloria Gura Ialomiţei, 47, în seria I şi Andrias Andrăşeşti în seria a II-a, cu 48 de cartonaşe. La Promoţie, «lideri» sînt Spicul Vlădeni, cu 41 de cartonaşe şi Real Gimbăşani cu 28.
În Liga a 4-a s-au dat 44 de eliminări, cei vinovaţi fiind sancţionaţi cu suspendări de un an, Mihai Stănculescu (Brazii) şi George Constantinescu (Amara) pentru lovirea arbitrilor ori 12 etape pentru Constantin Naie (Sălcioara) pentru scuiparea repetată a adversarului sau 8 etape pentru Cătălin Mişu (Amara) pentru injurii grosolane adresate arbitrului asistent. La «Onoare» au fost acordate 105 cartonaşe roşii, iar la Promoţie 49 de jucători au fost sancţionaţi cu aceeaşi măsură. «Din păcate, delegaţii multor echipe nu vor să înţeleagă caracterul educativ al sancţiunilor acordate şi, sub diferite pretexte, introduc jucători aflaţi în stare de suspendare. Multe acte de indisciplină sînt provocate de cei chemaţi să facă educaţie, în special delegaţii de echipă, antrenori şi instructori sportivi (Brazii, Axintele, Ţăndărei, Grindu, Manasia) care printr-un vocabular neadecvat, agresiv şi o exteriorizare nervoasă aduc fel de fel de acuze brigăzii de arbitri şi echipelor adverse, incitînd proprii jucători şi o parte a publicului spectator. Considerăm că împreună putem să facem mai mult pentru educarea sportvilor şi a spectatorilor în spiritul de respect faţă de partenerul de joc, pentru eradicarea violenţei pe terenurile de fotbal. Lipsa de preocupare a făcut posibilă şi producerea unor evenimente grave, cînd spectatorii au pătruns pe teren, au ameninţat şi lovit jucătorii oaspeţi şi arbitrii, Comisia de Disciplină fiind nevoită să ridice dreptul de organizare a jocurilor pe teren propriu a unor echipe (Amara-2 etape, Grindu-2 etape, Valea Măcrişului-4 etape şi Sfîntu Gheorghe-4 etape)» se arată în acelaşi raport.
În ceea ce priveşte bazele sportive, AJF Ialomiţa apreciază că în acest an s-au făcut eforturi în unele localităţi, precum Broşteni, Maia, Malu Roşu, Coşereni, Fierbinţi, pentru definitivarea lucrărilor începute în special la vestiare, dar se înregistrează şi serioase decalaje la împrejmuirea suprafeţelor de joc. Astfel, sînt atenţionate secţiile de fotbal din Fierbinţi, Coşereni, Malu Roşu, Andrăşeşti, Ion Roată şi Perieţi. De asemenea, mai sînt cîteva echipe în Promoţie care nu au bazele sportive omologate, Roşiori, Borduşelu, Bărbuleşti, Orboeşti şi acestea vor trebui să acţioneze pentru remedierea deficienţelor, în special dimensiunea porţilor, şi să facă adresă la AJF pentru a intra în legalitate în cel mai scurt timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter