20 iulie 2010

Cupa României, faza I
Viitorul Axintele a detonat «bomba» eliminînd pe Dunărea Călăraşi
Cîştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, ediţia 2009-2010, 3-1 în finală cu Recolta Gheorghe Lazăr, a dovedit şi în prima fază a ediţiei naţionale a competiţiei că trofeul adjudecat în urmă cu o lună nu a fost deloc o întîmplare. Formaţia cu cea mai rapidă ascensiune din istoria recentă a campionatului judeţean a eliminat în prima fază a Cupei României o reprezentantă deloc de neglijat a Ligii a 3-a, Dunărea Călăraşi, într-un meci disputat sîmbătă, 17 iulie, de la orele 17,30, chiar pe terenul celor din Axintele.
«Bomba» primei etape a Cupei României s-a conturat încă din startul partidei, cînd s-a văzut foarte clar că formaţia din Axintele îşi doreşte mai mult calificarea în faza superioară. Echipa sponsorizată de fraţii Grigore, Florin şi Alexandru şi «păstorită» de edilul din localitate, primarul Tudor Grigore, a etalat un joc mult peste ceea ce se aşteptau oaspeţii, chiar dacă, spre deosebire de călărăşeni, fotbaliştii din Axintele se reuniseră abia de o săptămînă. Semnalul de alarmă l-a dat chiar golgheterul formaţiei Viitorul, Adrian Velu, acesta aflîndu-se în prim planul fazelor periculoase la poarta Dunării. Pe aripi, mijlocaşii laterali şi-au făcut foarte bine treaba, iar Mihai Cană şi Daniel Duţă au făcut, practic, ce-au vrut cu defensiva de carton a echipei din judeţul vecin. Nu trebuie trecuţi cu vederea nici mijlocaşii centrali ai Viitorului, Munteanu şi Nichita, doi metronomi în linia mediană, dar şi portarul Sava, care în cel puţin trei situaţii critice şi-a salvat echipa de la primirea unor goluri care ne-ar fi făcut acum să scriem altfel despre deznodămîntul jocului.
Totuşi, graţie celor enumeraţi anterior, băieţii din Axintele au făcut legea pe teren şi, pe alocuri, au umilit formaţia de Liga a 3-a din Călăraşi, care sezonul trecut a ocupat poziţia a 8-a în seria a 2-a, aceeaşi cu a Unirii Slobozia. Velu, de două ori şi Duţă au ridiculizat în trei situaţii apărarea adversă şi, chiar dacă la pauză scorul a fost de numai 2-1 în favoarea Viitorului din Axintele, lucrurile păreau a fi cît se poate de clare: cîştigătoarea fazei judeţene a Cupei României merge mai departe, graţie scorului final de 3-1, şi îşi aşteaptă cuminte acum adversarul din faza a 2-a a competiţiei, cel mai probabil acesta urmînd a fi Unirea Slobozia, echipa antrenată de prof. Constantin Prepeliţă. Întrebat, la final, cum a reuşit să-şi mobilizeze fotbaliştii din moment ce Viitorul a început pregătirea de numai o săptămînă, unul dintre finanţatorii echipei, Alexandru Grigore, a explicat: «Înaintea jocului le-am spus băieţilor că trebuie să demonstreze că succesul din finala judeţeană a Cupei României nu a fost doar o întîmplare. Au jucat în primul rînd pentru ei şi au realizat o performanţă istorică pentru localitatea Axintele». La rîndul său, Florin Grigore a ţinut să-i felicite personal pe performerii din Axintele: «Sincer, nu ne-am aşteptat să învingem, ţinînd cont că am întîlnit o echipă de Liga a 3-a. E adevărat, ne-am propus victoria, aşa cum facem la orice meci, şi bucuria este foarte mare. Aşteptăm cu nerăbdare următorul adversar». Faza a 2-a a Cupei României se va disputa sîmbătă, 31 iulie, de asemenea cu începere de la orele 17,30. (George ŞEITAN)
Bază sportivă de Liga a 3-a
Localitatea Axintele se poate mîndri cu un stadion care poate rivaliza oricînd cu cele ale grupărilor de Liga a 3-a din România. Dacă în urmă cu cîţiva ani terenul de joc semăna, pe alocuri, cu o mlaştină, investiţiile masive realizate de comunitatea locală, prin primarul Tudor Grigore, şi cu ajutorul sponsorilor, au schimbat radical faţa complexului sportiv pe care îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu formaţia Viitorul. Vestiare şi bănci de rezerve ultramoderne, plase de protecţie în spatele porţilor, un gazon impecabil pentru o formaţie care evoluează în campionatul judeţean, o atmosferă de sărbătoare aproape la fiecare joc disputat acasă, iată doar cîteva dintre atu-urile echipei care îşi anunţă intenţiile clare de a se bate la titlul judeţean în sezonul care stă să înceapă peste numai cîteva săptămîni. În numai cîteva cuvinte, o bază sportivă de nivelul Ligii a 3-a, eşalon spre care tinde şi formaţia Viitorul Axintele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter