21 iunie 2010

Cupa României, faza judeţeană
Viitorul Axintele a cîştigat trofeul,
3-1 în finală cu Recolta Gheorghe Lazăr

Formaţia Viitorul Axintele şi-a adjudecat primul trofeu din istorie, învingînd în finala fazei judeţene a Cupei României, scor 3-1, la pauză 1-1, pe multipla cîştigătoare a campionatului judeţean şi a Cupei României Recolta Gheorghe Lazăr, într-un meci desfăşurat pe cocheta bază sportivă din oraşul Amara. Chiar dacă au deschis scorul în prima parte a jocului, graţie unei acţiuni de toată frumuseţea a mijlocaşului Valentin Negoiţă, care a pătruns cu mingea la picior de la centrul terenului şi a marcat lejer, lăzărenii au trebuit să se recunoască învinşi graţie reuşitei lui George Grecea, care a egalat scorul la unu aproape imediat, profitînd şi de o respingere norocoasă a portarului Recoltei şi datorită «dublei» căpitanului Adrian Velu, care în partea a doua a jocului, spre final, a taxat defensiva visătoare a lăzărenilor. Golgeterul din Axintele a punctat în ambele faze din interiorul careului de 16 metri şi a asigurat medaliile de aur pentru colegii săi. Partida a fost arbitrată impecabil de o brigadă condusă la centru cel mai bun arbitru al judeţului, Rodel Aron, din Slobozia, asistat la cele două tuşe de Ionuţ Munteanu, din Slobozia şi Radu Ionescu, din Urziceni, de asemenea şi aceştia într-o formă extrem de bună. La finalul jocului, festivitatea de premiere a fost condusă de prof. Mihai Basarab, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomiţa, iar primarul localităţii Amara, Victor Moraru, a decernat cupele, medaliile şi diplomele atît învingătorilor, cît şi învinşilor. (George ŞEITAN)
Axintele pleca din start ca favorită
Cititorii site-ului sportulialomitean.blogspot.com au creditat formaţia Viitorul Axintele, revelaţia returului de campionat în Liga a 4-a pentru că a terminat pe locul al 5-lea cu doar o singură înfrîngere în partea a doua a sezonului, cu prima şansă la cîştigarea trofeului pus în joc în weekend-ul precedent. Potrivit unui sondaj găzduit de site-ul amintit, formaţia sponsorizată de fraţii Alexandru şi Florin Grigore a adunat 51% dintre voturi la întrebarea cine va cîştiga etapa judeţeană a Cupei României, în timp ce finalista, Recolta Gheorghe Lazăr, a strîns 32% dintre sufragii. Trebuie precizat că în acelaşi sondaj, iniţiat înaintea disputării semifinalelor cupei, au mai intrat şi Players Slobozia, care era văzută drept cîştigătoare doar de 13% dintre cei care au votat şi Andrias Andrăşeşti, cu numai 3% din voturi. Pe de altă parte, să precizăm că, la începutul lunii august, probabil tot la Amara, se va desfăşura şi Supercupa Judeţului, meci care va opune cîştigătoarea campionatului în Liga a 4-a, Victoria Ţăndărei, care nu a reuşit promovarea în Liga a 3-a, cedînd 2-8 cu Eolica Baia şi Viitorul Axintele, cîştigătoarea cupei. (George ŞEITAN)
Gura Ialomiţei a cîştigat la juniori

În deschiderea finalei Cupei României, faza judeţeană, într-un meci care a opus formaţiile de juniori clasate pe locurile întîi în cele două serii ale Ligii a 5-a (Categoria Onoare), Gloria Gura Ialomiţei a reuşit să cîştige la loviturile de departajare în faţa echipei similare a Avîntului Grindu. Formaţia din Gura Ialomiţei a condus cu scorul de 2-0 la pauză, fiind egalată şi chiar condusă cu 3-2 pînă în ultimele minute ale partidei cînd a reuşit să revină pe tabelă şi să împingă meciul la loviturile de la 11 metri. De la punctul cu var, tinerii fotbalişti ai Gloriei s-au dovedit mai stăpîni pe ei şi au marcat toate penalty-urile, în timp ce de la Grindu numai un singur jucător n-a nimerit ţinta, suficient însă pentru ca Avîntul să piardă meciul. La finalul jocului, vicepreşedintele AJF Ialomiţa, Ion Ionescu, a premiat ambele formaţii cu cupe şi diplome. (George ŞEITAN)

2 comentarii:

 
Free Hit Counter