12 mai 2010

Liga a 3-a, etapa 29-a
Unirea Slobozia cîştigă la «masa verde» şi urcă iar pe podium
Formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă a cîştigat la «masa verde» jocul cu Utchim Găeşti, scor 3-0, contînd pentru etapa a 29-a a seriei a 2-a a Ligii a 3-a la fotbal, deoarece adversara din runda intermediară desfăşurată marţi s-a retras din campionat în timpul returului iar toate rezultatele sînt omologate cu scorul de 0-3 în defavoarea dîmboviţenilor. Astfel, Soare şi compania au urcat pe podiumul clasamentului, profitînd şi de faptul că principalele adversare la locul al 3-lea, CS Domneşti şi CS Viscofil n-au reuşit să cîştige jocurile disputate la Merei şi Medgidia. Viscofil n-a izbutit decît o remiză după ce a fost condusă chiar cu scorul de 3-1, egalînd în ultimele 10 minute ale partidei cînd oaspeţii au marcat de două ori, în timp ce Domneşti a cedat clar la Merei după ce la un moment dat tabela arăta 4-0 pentru gazde.
Vineri, 14 mai, slobozenii vor evolua pe teren propriu în compania uneia dintre formaţiile care se bat încă pentru evitarea retrogradării, Farul 2 Constanţa, ocupanta locului al 12-lea în ierarhie, la 4 puncte diferenţă de ultimul loc retrogradabil. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Bucureşti, avîndu-l la centru pe Daniel Ivan, asistat la cele două tuşe de Valentin Burlacu şi Dragoş Baluna. Centralul Ivan a arbitrat o singură dată pe Unirea în Liga a 3-a, în victoria 1-0 pe teren propriu cu Dunărea Călăraşi din debutul sezonului 2009-2010 al campionatului, în timp ce asistentul Burlacu a oficiat la un meci în deplasare al echipei slobozene, 2-2 la CF Brăila, în turul campionatului precedent.
Hertu şi Chiţu au marcat iar pentru Viitorul Constanţa
Abia revenit din echipa reprezentativă a României Under 19, care a participat la turneul de elită din Ungaria, unde Naţionala a avut o comportare lamentabilă, pierzînd toate cele trei jocuri cu el titular, Aurelian Chiţu, fostul mijlocaş de bandă al Unirii Slobozia, a marcat pentru Viitorul Constanţa în deplasarea de la Dunărea Călăraşi. Schimbat în minutul 60 al meciului, Chiţu a ajuns astfel la cea de-a 18-a reuşită în acest sezon, la fel ca şi colegul său din atacul Academiei Hagi, Nicolae Hertu, care de asemenea a înscris o dată în poarta călărăşenilor.
Modificări importante: Jucători sub 21 de ani în locul juniorilor
Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a adoptat cîteva măsuri care vizează revigorarea fotbalul juvenil. Astfel, înainte cu 6 luni de terminarea junioratului, jucătorii sînt obligaţi să semneze cu clubul la care sînt legitimaţi cu titlu definitiv un contract de cel puţin 3 ani, numai în situaţia în care clubul le va propune semnarea unui angajament şi le va garanta un venit lunar minim de 1500 lei la Liga I, 1000 lei la Liga a 2-a şi 700 lei la Liga a 3-a. Pînă acum, indiferent de eşalon, cluburile erau obligate să asigure un venit lunar echivalent cu salariul mediu pe economie. De asemenea, Comitetul de Urgenţă a schimbat şi regula privind folosirea obligatorie a juniorilor de către echipele de Liga a 2-a şi Liga a 3-a. Astfel, noile specificaţii prevăd că formaţiile de ligă secundă şi cele din cel de-al treilea eşalon sînt obligate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor cel puţin cîte doi (Liga a 2-a) şi, respectiv cîte 3 (Liga a 3-a) jucători sub vîrsta de 21 de ani, adică născuţi după 1 ianuarie 1989. În situaţia în care unul sau mai mulţi jucători sub 21 de ani sînt eliminaţi, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren alt jucător sub 21 de ani. (George ŞEITAN)

Rezultatele complete ale etapei a 29-a
Partizanul Merei-CS Domneşti 4-1
CSM Medgidia-CS Viscofil 3-3
ACS Berceni-Viitorul Însurăţei 5-0
Callatis Mangalia-CS Tunari 5-0
Petrolul Berca-Viitorul Chirnogi 4-0
Dunărea Călăraşi-Viitorul Constanţa 1-4
CS Eforie-Viitorul Ianca 3-0
Farul 2 Constanţa-Oil Terminal Constanţa 3-0
Utchim Găeşti-Unirea Slobozia 0-3

Programul etapei a 30-a (vineri, orele 18,00)
Unirea Slobozia-Farul 2 Constanţa
CS Viscofil-CS Eforie
CS Domneşti-CSM Medgidia
Viitorul Însurăţei-Viitorul Chirnogi
Viitorul Constanţa-Petrolul Berca
CS Tunari-Dunărea Călăraşi
Viitorul Ianca-Callatis Mangalia
ACS Berceni-Utchim Găeşti (nu se dispută)
Oil Terminal Constanţa-Partizanul Merei (nu se dispută)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter