22 aprilie 2010

Liga I, etapa 29-a, duelul «leilor» în Oltenia
Unirea Urziceni vrea să-şi menţină invincibilitatea pe terenul Craiovei
Ialomiţenii de la Unirea Urziceni vor evolua în runda a 29-a a Ligii I, în deplasare, la Turnu Severin, contra Universităţii Craiova, formaţie în faţa căreia n-au pierdut niciun joc pe terenul acesteia, nici măcar în anul în care cele două echipe s-au duelat pentru promovarea din liga secundă în primul eşalon fotbalistic românesc. În acel sezon, actualul vîrf al lui FC Braşov, Dorel Zaharia, a marcat golul victoriei cu 1-0 a ialomiţenilor pe stadionul «Ion Oblemenco», în partidele din Liga I bilanţul Unirii fiind de asemenea pozitiv în confruntările de pe terenul oltenilor: o victorie, două rezultate de egalitate şi niciun eşec. Meciul dintre Universitatea Craiova şi Unirea Urziceni, două formații care au același simbol, leul, se va disputa duminică, 25 aprilie, cu începere de la orele 17,00, în direct pe Digi Sport, după ce iniţial partida fusese programată luni, 26 aprilie, de la aceeaşi oră. «Ne uităm spre vîrful clasamentului, e normal, doar sîntem campioni. Am avut unele meciuri din care puteam scoate mai mult, cum au fost cele cu Oţelul, Gaz Metan sau Steaua. Echipele mici nu s-au predat şi fac interesant campionatul pentru observatorii neutri. Avem un meci greu cu Universitatea Craiova, ei sînt capabili să piardă lamentabil acasă, apoi să facă surprize cum au fost victoriile cu Rapid sau FC Vaslui» a explicat directorul sportiv al Unirii, Narcis Răducan. În tur, ialomițenii au trecut greu de craioveni, pentru care evoluează şi slobozeanul Andrei Prepeliţă, fiul prof. Constantin Prepeliţă, scor 3-2, după o «dublă» a lui Sorin Frunză (foto stînga) şi golul victoriei marcat de Marius Bilaşco, în ultimul minut al prelungirilor.
Pentru partida contra oltenilor, antrenorul Ronny Levy va putea conta şi pe mijlocaşul Antonio Semedo şi fundaşul Pablo Brandan, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene în runda precedentă cu Pandurii. De asemenea, se aşteaptă revenirea, ca rezervă, a portarului Giedrius Arlauskis, cel care a ajuns la 9 meciuri în care absentează din formaţia ialomiţeană. În schimb, israelianul de pe banca Unirii nu se va putea baza pe serviciile fundaşului dreapta Epaminonda Nicu, care şi va ispăşi la meciul cu Craiova ultima etapă de suspendare după eliminarea de la remiza din deplasare, 1-1, cu FC Vaslui. Partida dintre Universitatea Craiova şi Unirea Urziceni va fi condusă la centru de bucureşteanul Radu Petrescu, acelaşi arbitru care nu a acordat un penalty evident pentru ialomiţeni în jocul cu Oţelul Galaţi de pe teren propriu (0-0) şi care a făcut praf meciul dintre FC Timişoara şi FC Vaslui, golul victoriei moldovenilor fiind marcat în urma unui henţ vizibil şi din avion. Petrescu va fi ajutat la cele două tuşe de piteşteanul Eduard Dumitrescu şi de bucureşteanul Adrian Vidan, în timp ce observatorii jocului vor fi Nicolae Grigorescu, din Timişoara şi Ioan Mărginean, din Alba Iulia. (George ŞEITAN)
Ştirile săptămînii
* Antrenorul ialomiţenilor, Ronny Levy, a declarat că Unirea trebuie să continue şirul victoriilor începute cu Pandurii: «Cred că dacă sîntem serioşi şi ne pregătim bine, pînă la urmă rezultatele apar. Avem nevoie de 3-4 meciuri cîştigate»
* Căpitanul Unirii Urziceni, George Galamaz, a precizat că formaţia campioană trebuie să atace pe rînd locurile din fruntea clasamentului: «Tot timpul noi ne gîndim la titlu, dar o luăm treptat, să obţinem locurile pînă la primul. CFR-ul poate fi ajuns, dacă n-am crede asta nu ne-am mai prezenta»
* Directorul sportiv al campionilor, Narcis Răducan, a anunţat că fundaşul George Galamaz nu va ajunge la FC Vaslui: «Galamaz nu a semnat cu Vaslui, orice jucător care ne-a ajutat în ultimele sezoane poate să plece în catul unei oferte convenabile». Mihai Stoica a afirmat că atît «Gala», cît şi Bilaşco, doriţi de Steaua, au oferte şi din străinătate: «Mi-e greu să cred că cei doi vor ajunge în Ghencea, au oferte şi din străinătate»
* Partida dintre Craiova şi Unirea Urziceni va fi supervizată de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, un apropiat al grupării oltene. În schimb, ialomiţenii au fost singurii care s-au abţinut la alegeri, cînd «Oracolul din Bălceşti» a fost reales şef peste Ligă, şi au semnat pentru convocarea unei Adunări Generale de demitere a lui Dragomir
* MM Stoica a dezvăluit pe blogul personal, www.mmstoica.ro, lansat săptămîna aceasta, de ce a refuzat să se întoarcă la Steaua, deşi la începutul returului îi promisese lui Gigi Becali că va lua în calcul această posibilitate. Managerul campionilor dă vina pe latifundiar pentru insuccesul acestei mutări: «Doar ce se terminase meciul cu CFR Cluj din prima etapă a returului. Pierdusem, eram extrem de dezamăgit...cînd am primit un telefon. Mi se propunea reîntoarcerea în Ghencea. A doua zi, mergeam spre stadionul Steaua. Urma meciului anului, Unirea-Liverpool...Mai fusesem în Ghencea de 6 ori, de trei ori ca adversar al Stelei, de trei ori cu Unirea în Champions League...totuşi ceva nu se lega, parcă nu mai am emoţii, nu mai simt ceva deosebit. N-a trecut mult timp după ce am refuzat să mă întorc în Ghencea pînă cînd am avut un dialog jenant într-o emisiune televizată»
* Unirea este printre echipele cu cei mai puţini străini în lot, 6 la număr, fiind pe poziţia a 3-a a unui clasament în acest sens, singurele formaţii cu mai puţini fotbalişti din străinătate fiind Universitatea Craiova şi Gloria Bistriţa, ambele cu cîte 4 jucători
* LPF a programat partida de etapa viitoare, contra lui FC Braşov, duminică, 2 mai, cu începere de la orele 18,30. Meciul, care va conta pentru runda a 30-a, va fi transmis în direct de postul Digi Sport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Free Hit Counter