28 iunie 2010

Liga a 4-a
Jucătorii din Ţăndărei, principalii vinovaţi pentru eşecul de la baraj

Potrivit sondajului găzduit de site-ul www.sportulialomitean.blogspot.com, 46% dintre votanţi cred că jucătorii şi conducerea Victoriei Ţăndărei sînt principalii vinovaţi pentru eşecul de la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, cu Eolica Baia, scor 2-8, în timp ce un procent foarte important, 27%, sînt de părere că AJF Ialomiţa este vinovată pentru insuccesul campioanei judeţene. În proporţii mai mici, 15% şi, respectiv, 10%, vinovaţi sînt consideraţi antrenorul Mircea Stoica, înlocuit din funcţie cu Gigel Stoica şi primarul Vasile Sava, unul dintre edilii din Ialomiţa care a investit sume deloc de neglijat în sport.

25 iunie 2010

Liga a 4-a, EXCLUSIV
Campionatul judeţean va avea 14 echipe din sezonul 2011-2012
Biroul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomiţa a aprobat, aseară, printre altele, modificarea campionatului judeţean din sezonul 2011-2012 al Ligii a 4-a. Astfel, în campionatul următor, din Divizia D vor retrograda 4 formaţii din cele 16 care se vor alinia la start, iar din Liga a 5-a vor promova numai cîştigătoarele celor două serii ale Categoriei Onoare. Aceasta înseamnă că, din sezonul 2011-2012, Liga a 4-a va avea 14 echipe, urmînd ca ultimele două formaţii clasate la finalul campionatului respectiv să retrogradeze direct în Liga a 5-a, iar alte două echipe poziţionate imediat deasupra liniei retrogradării să susţină meciuri de baraj cu ocupantele locurilor doi din Categoria Onoare pentru a rămîne în campionatul judeţean. Propunerea BEx al AJF Ialomiţa va fi supusă aprobării Adunării Generale care se va desfăşura la începutul lunii august.
Liga a 4-a
Olimpia Brazii a pierdut un amical, 1-7, cu Unirea Urziceni
Formaţia din campionatul judeţean Olimpia Brazii a pierdut, scor 1-7, o partidă amicală susţinută în compania Unirii Urziceni, vicecampioana României, meciul desfăşurîndu-se la Braşov în urmă cu două zile. Citiţi aici cronica întîlnirii şi vedeţi ce surpriză au avut jucătorii de la Brazi: http://www.carmenplesea.blogspot.com/.
EXCLUSIV
Portarul Unirii Slobozia, Leo Dobre, în vizorul Academiei Hagi
Formaţia de Liga a 3-a Unirea Slobozia este la un pas de a-l pierde pe cel mai bun portar al echipei, Leonida Dobre, care recent a împlinit 20 de ani. Goalkeeper-ul este în vizorul Academiei Hagi, Viitorul Constanţa, formaţie care la finalul sezonului precedent a promovat în liga secundă din aceeaşi serie cu galben-albaştrii. Acesta ar urma să-l înlocuiască între buturile constănţenilor pe actualul portar Cătălin Popa, în vîrstă de 24 de ani, Leo Dobre impresionîndu-i la cîteva jocuri pe scouterii Viitorului. Mutarea a fost confirmată parţial de conducerea CSM Slobozia, oficialii grupării slobozene căutînd acum un înlocuitor pentru Dobre, care va fi coleg la Academia Hagi cu foştii jucători ai Unirii Aurelian Chiţu şi Nicolae Hertu, două dintre vedetele team-ului finanţat de fosta glorie a fotbalului românesc, Gheorghe Hagi şi care au pus o vorbă bună pentru portarul Unirii. «Am mulţi prieteni la Slobozia, dar cei mai apropiaţi sînt Leonida Dobre şi Marian Tudor» confirma într-un interviu pentru site-ul oficial al Viitorului, atacantul Aurelian Chiţu, în urmă cu cîteva săptămîni.

24 iunie 2010

Campioana Victoria Ţăndărei are un nou antrenor: Gigel Stoica
Începînd din această săptămînă, campioana judeţeană Victoria Ţăndărei are o nouă conducere tehnică, eşecul de la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, 2-8 cu Eolica Baia, costîndu-l postul pe antrenorul Mircea Stoica. În funcţia de antrenor principal a fost numit Gigel Stoica, care în cariera sa a mai trecut pe la Avîntul Făcăeni, Viitorul Platoneşti şi Voinţa Reviga, care va fi ajutat de antrenorii secunzi Vasile Popa şi Marian Petre. Numirea lui Gigel Stoica are legătură şi cu unificarea dintre cluburile Victoria Ţăndărei şi Atletic Ţăndărei sub CS Victoria Ţăndărei, juniorii pregătiţi pînă acum de Stoica urmînd a fi înscrişi în campionatul republican alături de o altă reprezentantă a judeţului nostru, CSS Slobozia. «La seniori vor mai veni în jur de 10 jucători noi, iar la juniori vor sosi circa 40 de copii şi juniori de la Atletic, alături de cei 20 de la Victoria. Încercăm să aducem cei mai talentaţi copii şi din localităţile învecinate» a explicat tehnicianul Gigel Stoica, cel care este la un pas de a obţine licenţa A de antrenor şi care va superviza toate grupele CS Victoria Ţăndărei. De asemenea, să precizăm că reunirea lotului pentru campioana judeţeană se va face la începutul lunii viitoare, pe data de 3 iulie, în program fiind prevăzută şi o partidă amicală cu formaţia de Liga a 3-a Dunărea Călăraşi. Altfel, să menţionăm că ţăndărenii nu au renunţat la visul de a juca sezonul viitor în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc, în acest sens fiind depus un dosar de participare la Federaţia Română de Fotbal. (George ŞEITAN)
Slobozeanul Adrian Mihalcea s-ar putea întoarce în campionatul intern
Fostul atacant al lui Dinamo Bucureşti, slobozeanul Adrian Mihalcea, care luna trecută a împlinit 34 de ani, ar putea reveni în campionatul intern după cele 4 sezoane petrecute în Cipru, la Aris şi AEL Limassol. Deşi se gîndeşte tot des la preluarea echipei Unirea Slobozia, care a terminat sezonul precedent pe locul al 3-lea în Liga a 3-a, Mihalcea este decis să nu-şi încheie cariera de jucător încă şi a efectuat deja un prim antrenament cu gruparea de primă ligă Astra Ploieşti, antrenată de Mihai Stoichiţă. Adrian a început fotbalul la Slobozia, sub comanda prof. Mihai Basarab, la CSS Slobozia, a jucat în Divizia D la cîteva echipe, înainte de a fi transferat la Dunărea Călăraşi, de unde a plecat după numai un singur sezon la Dinamo Bucureşti. După 6 ani în Ştefan cel Mare, perioadă în care a cîştigat un titlu de campion şi trei cupe ale României, Mihalcea a fost transferat de Genoa 1893 şi apoi de Hellas Verona, înainte de a reveni la Dinamo pentru o scurtă perioadă. În cariera sa, slobozeanul a mai trecut pe la Chunnam Dragons şi FC Vaslui, avînd şi 16 selecţii în echipa naţională a României pentru care şi-a făcut debutul în anul 1998, cu ocazia succesului 7-0 cu reprezentativa similară a statului Liechtenstein. (George ŞEITAN)
Juniorii de la Rapid Feteşti, misiune grea la turneul semifinal
Calificată în etapa semifinală a campionatului naţional de juniori A1, după ce a învins cu scorul general de 5-3 pe Dunărea Ciocăneşti (judeţul Călăraşi), formaţia Rapid Feteşti, campioana judeţeană en-titre, a fost repartizată de Federaţia Română de Fotbal în grupă cu echipele Elips Constanţa (judeţul Constanţa) şi Sporting Piteşti (judeţul Argeş), turneul de calificare urmînd să se desfăşoare în intervalul 8-11 iulie în localitatea gălăţeană Iveşti. La o primă vedere, şansele feteştenilor antrenaţi de Horia Petcu nu sînt foarte mari, dar în situaţia în care vor reuşi să cîştige grupa, rapidiştii vor juca finala turneului de la Iveşti cu cîştigătoarei celeilalte grupe de calificare şi, în cazul unei victorii, ar putea ajunge în finala mare a campionatului naţional care se va juca pe 14 sau 15 iulie la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia. (George ŞEITAN)

21 iunie 2010

Cupa României, faza judeţeană
Viitorul Axintele a cîştigat trofeul,
3-1 în finală cu Recolta Gheorghe Lazăr

Formaţia Viitorul Axintele şi-a adjudecat primul trofeu din istorie, învingînd în finala fazei judeţene a Cupei României, scor 3-1, la pauză 1-1, pe multipla cîştigătoare a campionatului judeţean şi a Cupei României Recolta Gheorghe Lazăr, într-un meci desfăşurat pe cocheta bază sportivă din oraşul Amara. Chiar dacă au deschis scorul în prima parte a jocului, graţie unei acţiuni de toată frumuseţea a mijlocaşului Valentin Negoiţă, care a pătruns cu mingea la picior de la centrul terenului şi a marcat lejer, lăzărenii au trebuit să se recunoască învinşi graţie reuşitei lui George Grecea, care a egalat scorul la unu aproape imediat, profitînd şi de o respingere norocoasă a portarului Recoltei şi datorită «dublei» căpitanului Adrian Velu, care în partea a doua a jocului, spre final, a taxat defensiva visătoare a lăzărenilor. Golgeterul din Axintele a punctat în ambele faze din interiorul careului de 16 metri şi a asigurat medaliile de aur pentru colegii săi. Partida a fost arbitrată impecabil de o brigadă condusă la centru cel mai bun arbitru al judeţului, Rodel Aron, din Slobozia, asistat la cele două tuşe de Ionuţ Munteanu, din Slobozia şi Radu Ionescu, din Urziceni, de asemenea şi aceştia într-o formă extrem de bună. La finalul jocului, festivitatea de premiere a fost condusă de prof. Mihai Basarab, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomiţa, iar primarul localităţii Amara, Victor Moraru, a decernat cupele, medaliile şi diplomele atît învingătorilor, cît şi învinşilor. (George ŞEITAN)
Axintele pleca din start ca favorită
Cititorii site-ului sportulialomitean.blogspot.com au creditat formaţia Viitorul Axintele, revelaţia returului de campionat în Liga a 4-a pentru că a terminat pe locul al 5-lea cu doar o singură înfrîngere în partea a doua a sezonului, cu prima şansă la cîştigarea trofeului pus în joc în weekend-ul precedent. Potrivit unui sondaj găzduit de site-ul amintit, formaţia sponsorizată de fraţii Alexandru şi Florin Grigore a adunat 51% dintre voturi la întrebarea cine va cîştiga etapa judeţeană a Cupei României, în timp ce finalista, Recolta Gheorghe Lazăr, a strîns 32% dintre sufragii. Trebuie precizat că în acelaşi sondaj, iniţiat înaintea disputării semifinalelor cupei, au mai intrat şi Players Slobozia, care era văzută drept cîştigătoare doar de 13% dintre cei care au votat şi Andrias Andrăşeşti, cu numai 3% din voturi. Pe de altă parte, să precizăm că, la începutul lunii august, probabil tot la Amara, se va desfăşura şi Supercupa Judeţului, meci care va opune cîştigătoarea campionatului în Liga a 4-a, Victoria Ţăndărei, care nu a reuşit promovarea în Liga a 3-a, cedînd 2-8 cu Eolica Baia şi Viitorul Axintele, cîştigătoarea cupei. (George ŞEITAN)
Gura Ialomiţei a cîştigat la juniori

În deschiderea finalei Cupei României, faza judeţeană, într-un meci care a opus formaţiile de juniori clasate pe locurile întîi în cele două serii ale Ligii a 5-a (Categoria Onoare), Gloria Gura Ialomiţei a reuşit să cîştige la loviturile de departajare în faţa echipei similare a Avîntului Grindu. Formaţia din Gura Ialomiţei a condus cu scorul de 2-0 la pauză, fiind egalată şi chiar condusă cu 3-2 pînă în ultimele minute ale partidei cînd a reuşit să revină pe tabelă şi să împingă meciul la loviturile de la 11 metri. De la punctul cu var, tinerii fotbalişti ai Gloriei s-au dovedit mai stăpîni pe ei şi au marcat toate penalty-urile, în timp ce de la Grindu numai un singur jucător n-a nimerit ţinta, suficient însă pentru ca Avîntul să piardă meciul. La finalul jocului, vicepreşedintele AJF Ialomiţa, Ion Ionescu, a premiat ambele formaţii cu cupe şi diplome. (George ŞEITAN)
Juniorii de la Rapid Feteşti, calificaţi în faza semifinală a Campionatului Naţional
Echipa de tineret, juniori A1, a formaţiei Rapid Feteşti, campioana judeţeană la nivelul acestei categorii de vîrstă, a izbutit calificarea în semifinalele Campionatului Naţional de fotbal. Elevii lui Horia Petcu au întîlnit într-o dublă manşă, în faza interjudeţeană, campioana judeţului Călăraşi, Dunărea Ciocăneşti, cu care au remizat în deplasare, scor 0-0, joia trecută, 17 iunie şi pe care au învins-o apoi pe teren propriu cu scorul de 5-3, duminică, 20 iunie. Astfel, juniorii feteşteni şi-au asigurat prezenţa în semifinale, tragerea la sorţi a grupelor pentru turneele de calificare în finală urmînd a fi realizată mîine, 23 iunie, la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Etapa semifinală se va desfăşura în intervalul 8-11 iulie, iar locurile de desfăşurare ale partidelor se vor stabili şi acestea cu ocazia şedinţei tehnice de la sediul FRF, «Casa Fotbalului». Finalele pentru locurile 1-2 şi 3-4 se vor disputa în data de 14 iulie, la Mogoşoaia, pe terenurile Complexului Naţional. (George ŞEITAN)

18 iunie 2010

PREMIERĂ
Ziarul FOTBAL IALOMIŢEAN, la prima ediţie
Finala Cupei României, faza judeţeană, care se va desfăşura sîmbătă, 19 iunie, de la orele 18,00, pe cochetul stadion din oraşul Amara, va avea parte şi de un moment special înaintea partidei propriu-zise. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Ialomiţa, în colaborare cu site-ul Sportul Ialomiţean, va lansa primul număr al ziarului «Fotbal Ialomiţean», într-o primă fază într-un format A4 de 4 pagini, de o calitate deosebită, acesta fiind dedicat în exclusivitate formaţiilor ialomiţene care activează în competiţiile organizate de AJF. În prima ediţie, cititorii vor putea lectura amănunte de la partida de baraj pe care Victoria Ţăndărei a susţinut-o la Ovidiu cu Eolica Baia, despre juniorii de la CSS Slobozia, juniorii de la Rapid Feteşti, campionii judeţeni, dar şi despre finala Cupei României dintre Recolta Gheorghe Lazăr şi Viitorul Axintele şi o scurtă radiografie a sezonului recent încheiat în toate ligile fotbalului judeţean.
EXCLUSIV
Prof. Prepeliţă va antrena Unirea Slobozia şi sezonul viitor
Antrenorul Constantin Prepeliţă va conduce formaţia de Liga a 3-a Unirea Slobozia şi sezonul viitor potrivit unei decizii adoptate de Consiliul de Administraţie al CSM Slobozia în această dimineaţă. Acesta va fi ajutat de aceeaşi antrenori secunzi, Enache şi Dumitrescu, dar şi de antrenorul cu portarii Ion Ionescu, actual tehnician la Clubul Sportiv Şcolar Slobozia. De asemenea, prof. Mihai Basarab, directorul CSS Slobozia, va conduce centrul de copii şi juniori al clubului slobozean din această vară. Conform sondajului iniţiat de site-ul nostru, prof. Prepeliţă este dorit la cîrma Unirii de 56% dintre votanţi, în timp ce 43% vor schimbarea antrenorului formaţiei din eşalonul al treilea. Antrenorul lui Soare şi compania a preluat echipa în etapa a 27-a a Ligii a 3-a, obţinînd pînă la sfîrşitul sezonului 4 victorii, două rezultate de egalitate şi două înfrîngeri, clasînd echipa pe poziţia a 3-a la finalul campionatului.

16 iunie 2010

EXCLUSIV
Contestaţia Victoriei Ţăndărei, respinsă de FRF
Federaţia Română de Fotbal a respins, astăzi, miercuri, 16 iunie, după mai multe ore de deliberări din cauza numeroaselor alte dosare, contestaţia formulată de campioana judeţului Ialomiţa, Victoria Ţăndărei, la meciul de baraj pierdut cu 2-8 în faţa cîştigătoarei Ligii a 4-a din Tulcea, Eolica Baia. Astfel, FRF a menţinut rezultatul din teren al partidei, iar Ţăndărei va evolua şi în sezonul viitor în campionatul judeţean din Ialomiţa. Pe de altă parte, după acest joc este oficial că echipele care au retrogradat din Liga a 4-a ialomiţeană sînt Spicul Colelia, Recolta Bărcăneşti, Unirea Ion Roată şi Unirea Griviţa, ultima sperînd la salvare doar dacă Victoria Ţăndărei promova în Liga a 3-a.
Baraj promovare Liga a 3-a
Campioana Ialomiţei, Victoria Ţăndărei,
s-a făcut de rîs cu Eolica Baia
Ieri, marţi, 15 iunie, campioana judeţului Ialomiţa, Victoria Ţăndărei a susţinut barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, la Ovidiu, contra cîştigătoarei campionatului în judeţul Tulcea, Eolica Baia. Tulcenii au început cum nu se poate mai bine partida, şi după numai 12 minute conduceau cu scorul de 2-0, după două greşeli uriaşe în centrul defensivei ialomiţene. Victoria a reacţionat greu, dar pînă la urmă Silivestru Rusen «Capelini» a redus din handicap din interiorul careului mare şi a reaprins speranţele celor peste 200 de suporteri ai Ţăndăreiului, care au creat pe tot parcursul jocului o atmosferă incendiară. Totuşi, visele de promovare ale campioanei judeţene au fost rapid spulberate de eliminarea prematură, dar acoperită de regulament a portarului Victoriei, iar din minutul 24 elevii lui Mircea Stoica au jucat cu un om mai puţin pe teren. Imediat, tulcenii s-au dezlănţuit, iar pînă la pauză au mai marcat de trei ori, la fiecare 10 minute Eolica taxînd defensiva visătoare a ialomiţenilor.
După pauză, cu axul central schimbat, în locul lui Stoica şi Iordănescu apărînd Ochişor şi Pană, Victoria a arătat altfel, dar tot Eolica s-a aflat la cîrma jocului profitînd şi de omul în plus încă de la jumătatea primului mitan. Tulcenii s-au distrat cu campioana Ialomiţei şi au mai marcat de încă trei ori, între aceste reuşite strecurîndu-se şi reuşita aceluiaşi Rusen care a făcut ca la un moment dat scorul să fie 6-2. De reţinut că, în actul secund, formaţia din Baia s-a jucat practic cu ocaziile, nu mai puţin decît 8 situaţii clare de singur cu portarul fiind ratate cu seninătate de tulceni. La final, tabela arăta scorul de 8-2 în favoarea campioanei Baia, în timp ce în toate cele 90 de minute niciun moment Victoria Ţăndărei nu a ameninţat poziţia de promovată a adversarilor.
Ţăndărei a făcut contestaţie
Oficialii Victoriei Ţăndărei au solicitat încă dinaintea startului jocului realizarea unui confrunt pentru jucătorii echipei din Baia, aceştia avînd oarece informaţii cu privire la realizarea unora dintre transferuri de către campioana tulceană. În cele din urmă, ţăndărenii au formulat şi în scris o contestaţie cu privire la viza medicală pentru 4 dintre jucătorii Eolicii, cum că nu ar fi valabilă fără parafa unui cabinet de medicină sportivă. Miercuri, 16 iunie, la prînz, Federaţia Română de Fotbal va judeca acest dosar.
Cititorii au avut dreptate: Ţăndărei a pierdut barajul
Fanii site-ului Sportul Ialomiţean au avut dreptate în ceea ce priveşte deznodămîntul meciului de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a pe care Victoria Ţăndărei l-a susţinut la Ovidiu contra celor de la CS Eolica Baia, marţi, 15 iunie. Potrivit sondajului găzduit de http://www.sportulialomitean.blogspot.com/ şi încheiat cu doar cîteva minute înaintea startului jocului de baraj, 52% dintre votanţi au fost de părere că echipa campioană a judeţului Ialomiţa nu va reuşi să cîştige partida cu tulcenii. Doar 47% dintre repondenţi au crezut în şansa ţăndărenilor de a trece mai departe de Eolica şi a promova în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc.
Liga a 3-a, ultima etapă a campionatului
Unirea Slobozia a terminat sezonul pe poziţia a 3-a
Formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă, Unirea Slobozia, a terminat campionatul 2009-2010 pe ultima treaptă a podiumului, după rezultatul de egalitate, scor 1-1, obţinut pe teren propriu în faţa formaţiei Callatis Mangalia, principala adversară a lui Soare şi compania pentru realizarea acestui obiectiv. Slobozenii au început slab meciul, iar oaspeţii au profitat de o eroare uriaşă a fundaşului Valentin Toma, care şi-a faultat adversarul în suprafaţa de pedeapsă, şi au marcat primii pentru deschiderea de scor cînd nici nu trecuse bine primul sfert de oră al jocului. Din acel moment, însă, elevii prof. Prepeliţă s-au instalat la cîrma jocului şi, chiar dacă lucrurile nu au funcţionat cum ar trebui în centrul defensivei, în linia mediană, în speţă la cei doi mijlocaşi centrali, dar şi în atac, unde juniorul Florin Popescu a fost pentru prima dată titular în acest campionat şi a fost vizibil emoţionat, ialomiţenii au presat mai tot timpul poarta constănţenilor.
Aproape imediat, însă, Andrei Avanu (foto dreapta) a adus egalarea pentru Unirea, fructificînd din interiorul careului o respingere greşită a fundaşilor din Mangalia, iar rezultatul i-a mulţumit pe elevii prof. Prepeliţă care s-au preocupat mai mult să ţină mingea departe de poarta lui Leo Dobre, în terenul advers. Aceasta, deşi în partea secundă nou intratul Constantin «Ţîcă» Toma a dinamizat acţiunile ofensive şi chiar a fost la un pas de a aduce toate punctele formaţiei municipale, în timp ce oaspeţii au ratat o singură ocazie de a trece din nou în avantaj, în minutele de prelungire, cînd balonul a fost respins de apărarea Unirii aproape de linia porţii. Graţie remizei contra mangalioţilor, Soare şi compania şi-au păstrat poziţia a 3-a în clasament, avînd un avans de două puncte faţă de ocupanta locului al 4-lea şi realizînd obiectivul impus în iarnă de conducerea Clubului Sportiv Municipal. (George ŞEITAN)
Viorel Gheorghe, locul 3 în clasamentul marcatorilor
Atacantul Unirii Slobozia, Viorel Gheorghe, cel care spre finalul campionatului a avut cîteva evoluţii şterse, însă per ansamblu poate fi catalogat unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului, s-a clasat după ultima etapă pe poziţia a 3-a în clasamentul golgeterilor din seria a 2-a. Fotbalistul originar din Brăila a marcat în acest sezon pentru echipa slobozeană de 20 de ori, fiind devansat doar de Nicolae Hertu, fostul fotbalist al Unirii Slobozia pînă în iarna anului trecut, care a marcat în total 23 de goluri, dintre care 13 în tricoul ialomiţenilor şi 10 pentru nou promovata în liga secundă Viitorul Constanţa şi Andrei Creţu, de la ACS Berceni, cu 24 de reuşite în 34 de etape. De la formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă s-au mai remarcat în acest sezon Constantin «Ţîcă» Toma şi Stelian Stan, ambii cu cîte 7 goluri marcate în sezonul 2009-2010 pentru slobozeni. (George ŞEITAN)

Rezultatele complete ale ultimei etape
Farul 2 Constanţa-Partizanul Merei 0-0
CS Tunari-Viitorul Însurăţei 6-0
CS Viscofil-Viitorul Chirnogi 4-0
Viitorul Ianca-Viitorul Constanţa 0-6
CS Domneşti-Petrolul Berca 4-1
Unirea Slobozia-Callatis Mangalia 1-1
Utchim Găeşti-CSM Medgidia 0-3
Oil Terminal Constanţa-Dunărea Călăraşi 0-3
ACS Berceni-CS Eforie 5-1 (meci disputat marţi, 8 iunie)

11 iunie 2010

Chiţu şi Zevedei, medaliaţi cu bronz la juniori
Foştii fotbalişti ai Unirii Slobozia, Aurelian Chiţu şi Sebastian Zevedei au cîştigat cu formaţia lor, Viitorul Constanţa, medaliile de bronz după finala mică a Campionatului Naţional rezervat juniorilor republicani A. Echipa unde activează cei doi jucători ialomiţeni a dispus cu scorul de 4-1 de Metalul Constanţa în finala pentru locurile 3-4, unul dintre goluri fiind marcate chiar de Zevedei. Chiţu a fost pe teren timp de 61 de minute, în timp ce Zevedei a evoluat tot meciul.
Campionii judeţeni la juniori vor întîlni cîştigătoarea din Călăraşi
Campioana judeţeană la nivelul juniorilor, Rapid Feteşti, va juca joi, 17 iunie, meciul tur din cadrul fazei interjudeţene cu cîştigătoarea campionatului din judeţul Călăraşi, Dunărea Ciocăneşti, au anunţat miercuri oficialii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Ialomiţa. Partida retur este programată trei zile mai tîrziu, la Feteşti, începînd cu orele 18,00. Feteştenii au strîns în acest sezon 95 de puncte, cu 12 mai multe decît echipa clasată pe locul al doilea, Victoria Munteni Buzău, care a adunat 83 de puncte, rapidiştii avînd şi cel mai bun atac din competiţie, peste 125 de goluri marcate, dar şi una dintre cele mai bune defensive, sub 20 de goluri primite. Ultimul loc pe podium a fost ocupat de juniorii Victoriei Ţăndărei, care au învins în meciul decisiv pentru locul al treilea pe Abatorul Slobozia chiar pe terenul acesteia şi au trecut cu un punct peste formaţia din municipiul reşedinţă de judeţ. (George ŞEITAN)

Juniorii CSS Slobozia, doar o victorie la turneul zonal
Formaţia de fotbal juniori D a Clubului Sportiv Şcolar Slobozia a reuşit o singură victorie în cele trei meciuri ale turneului zonal care s-a încheiat ieri la Buzău. În primul meci al grupei, juniorii slobozeni pregătiţi de prof. Constantin Prepeliţă au cedat, scor 1-4, în faţa formaţiei similare a Oteţului Galaţi, dar au şanse să cîştige la «masa verde» din cauza lipsei asistenţei medicale, iar în cel de-al doilea joc au pierdut, scor 0-2, cu gazdele de la Şoimii Buzău. În ultimul meci al turneului, desfăşurat joi, 10 iunie, CSS Slobozia a întîlnit ultima formaţie clasată în grupă, CSM Focşani, pe care tinerii fotbalişti slobozeni i-au învins categoric cu 3-0, dar au ratat accesul în faza superioară a competiţiei. Totodată, juniorii C ai CSS Slobozia vor participa la turneul zonal în intervalul 12-15 iunie, la Focşani, echipa pregătită de prof. Prepeliţă şi Ion Ionescu fiind repartizaţi în grupă cu echipele Oţelul Galaţi (12 iunie, orele 10,30), CSM Focşani (13 iunie, orele 9,00) şi LPS Buzău (15 iunie, orele 9,00). (George ŞEITAN)

9 iunie 2010

Cupa României, faza judeţeană
Gh. Lazăr şi Axintele s-au calificat în finală. Cine va ridica trofeul?
Aşa cum era de aşteptat, formaţiile Recolta Gheorghe Lazăr şi Viitorul Axintele s-au calificat în ultimul act al fazei judeţene a Cupei României. Lăzărenii au învins, scor 3-2, în deplasare, pe Andrias Andrăşeşti, în manşa retur a semifinalelor Cupei, după ce şi în tur se impuseseră mult mai lejer, scor 6-1. Formaţia din Axintele a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Players Slobozia, după ce oaspeţii au condus cu 1-0 timp de 80 de minute şi au ratat şi o lovitură de la 11 metri, iar Viitorul şi-a asigurat prezenţa în finală graţie victoriei din tur, scor 1-0. De menţionat că data de disputare a finalei Cupei României a fost devansată cu o zi, ultimul meci oficial al sezonului urmînd să se dispute pe data de 19 iunie, de la orele 18,00 şi nu pe 20 iunie, de la aceeaşi oră. În deschidere, de la orele 16,00, se vor întîlni într-un meci echipele de juniori care se vor clasa pe primul loc la finalul acestei ediţii de campionat în Categoria Onoare, în seriile I-a şi a II-a.
Cupa României, faza judeţeană
Gheorghe Lazăr şi Axintele, la 90 de minute de finală
Astăzi, miercuri, 9 iunie, de la orele 18,00, se vor disputa manşele retur ale semifinalelor fazei judeţene a Cupei României. În prima semifinală, Andrias Andrăşeşti va primi pe teren propriu pe Recolta Gheorghe Lazăr, după ce în tur lăzărenii au cîştigat la pas, scor 6-1, fiind foarte greu de crezut că echipa antrenată de Petrică Cristea va rata accesul în ultimul act al competiţiei. Meciul va fi arbitrat la centru de Valentin Modrea, asistat la cele două tuşe de Gile Niţu şi Ion Pîrîiescu, în timp ce observator va fi preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor, Vasile Bratu. În cea de-a doua semifinală, Viitorul Axintele va întîlni acasă pe Players Slobozia, formaţie în faţa căreia a cîştigat în tur cu scorul de 1-0 chiar la Slobozia şi are prima şansă la calificare ţinînd cont şi că în campionat alb-verzii au zdrobit cu 8-2 echipa antrenată de Robert Tereacă. Partida va fi arbitrată de Emil Iacob, ajutat la cele două linii de Jenel Dimache şi Marius Anton, iar observator din partea AJF va fi Ion Poiană. Finala este programată pe data de 20 iunie, de la orele 18,00, pe terenul din Amara.

5 iunie 2010

Liga a 4-a
Campioana Ţăndărei, umilită de vicecampionii de la Abatorul
Sîmbătă, 5 iunie, în ultima etapă a campionatului judeţean, campioana Victoria Ţăndărei, premiată de conducerea AJF Ialomiţa pentru titlul obţinut, a fost umilită de-a dreptul în deplasarea de la Abatorul Slobozia, scor 0-8. Pentru gazde au marcat Nohai, de două ori, Samargiu, Gheorghe, Vizuroiu, Taraş, Ene şi Stoica, la pauză scorul fiind de 3-0 în favoarea slobozenilor. De departe, golul meciului i-a aparţinut lui Vizuroiu, care a reuşit să marcheze din propria jumătate de teren, cu un lob perfect!
Într-un al joc al etapei, la Reviga, Voinţa din localitate a cedat, scor 0-2, în faţa Victoriei Amara, golurile oaspeţilor fiind marcate de Auraş Constantin şi Valentin Moraru, ambii ratînd în partea secundă numeroase ocazii de a marca. De asemenea, trebuie reţinut că, gazdele au irosit o lovitură de la 11 metri, parată de goalkeeper-ul amărean Ştefan Bucur.
În cel mai important joc al etapei, la Bărcăneşti, Sălcioara a cîştigat pe teren cu 4-3, dar gazdele au formulat o contestaţie pentru dreptul de joc a 4 jucători de la oaspeţi, care de altfel au şi evoluat, printre ei şi mai vechea noastră cunoştinţă Alin Robu, iar o decizie urma a fi luată de Comisia de Disciplină a AJF Ialomiţa, însă delegatul celor din Bărcăneşti a declarat la finalul jocului că nu va mai susţine contestaţia. La această oră, graţie şi rezultatului de la Ion Roată, unde Rapid Feteşti a cîştigat cu 3-2, după ce la pauză scorul era egal, 1-1, Libertatea Sălcioara este salvată de la retrogradare.
La Axintele, revelaţia acestui retur de campionat, Viitorul, care nu a obţinut puncte decît într-un singur joc în partea a doua a sezonului, la Reviga, a spulberat la Players Slobozia, nimeni alta decît adversara din semifinalele Cupei României, scor 8-2. Interesant că gazdele conduceau cu 3-0 încă din primele 10 minute de joc, iar la pauză scorul era zdrobitor, 7-0!
Concluzionînd, în acest sezon al Ligii a 4-a, Victoria Ţăndărei şi-a adjudecat titlul de campioană, urmînd ca pe 15 iunie, de la orele 17,30, la Ovidiu, să susţină barajul pentru promovarea în Liga a 3-a cu Eolica Baia (judeţul Tulcea), în timp ce Spicul Colelia, Recolta Bărcăneşti, Unirea Griviţa şi Unirea Ion Roată şi-au luat «la revedere» de la campionatul judeţean, retrogradînd în Categoria Onoare.
Rezultatele complete ale ultimei etape
Olimpia Brazii-Recolta Gheorghe Lazăr 1-2
Abatorul Slobozia-Victoria Ţăndărei 8-0
Voinţa Reviga-Victoria Amara 0-2
Unirea Ion Roată-Rapid Feteşti 2-3
Recolta Bărcăneşti-Libertatea Sălcioara 3-4
Viitorul Platoneşti-Spicul Colelia 3-0
Unirea Griviţa-Victoria Munteni Buzău 4-3
Viitorul Axintele-Players Slobozia 8-2
Liga a 4-a
Campioana Ţăndărei va sărbători titlul chiar pe terenul Abatorului.
A meritat să cîştige?
Ultima etapă a campionatului judeţean de fotbal, care se va disputa sîmbătă, de la orele 17,30, va aduce cu sine şi premierea cîştigătoarei titlului în Liga a 4-a, respectiv formaţia Victoria Ţăndărei, echipă care va reprezenta Ialomiţa la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Interesant este că festivitatea se va desfăşura chiar pe terenul principalei contracandidate din acest sezon a noilor campioni, Abatorul Slobozia, aceasta deoarece formaţia prof. Constantin Prepeliţă urmează să întîlnească liderul în meciul retur conform programării AJF.
De departe, însă, cele mai interesante jocuri se vor disputa la Bărcăneşti, unde Libertatea Sălcioara are nevoie neapărată de victorie pentru a se salva de la retrogradare şi pentru a nu mai depinde de rezultatul dintre contracandidata Unirea Ion Roată care joacă pe teren propriu cu Rapid Feteşti. Formaţia din Ion Roată este avantajată în caz de egalitate de puncte cu Sălcioara de meciurile directe, învingînd pe teren propriu cu 1-0 în acest sezon şi cedînd 1-2 în meciul din deplasare, golul marcat pe teren străin putînd cîntări decisiv în salvarea de la retrogradare.
Pe de altă parte, nu trebuie scăpată din vedere nici Unirea Griviţa, care mai are şanse de a juca sezonul viitor în campionatul judeţean. Griviţenii trebuie să cîştige neapărat pe teren propriu cu Munteni Buzău, iar Ion Roată să piardă acasă cu Feteşti, pentru că rezultatele directe îi avantajează pe cei din Griviţa. Însă, dacă aceste condiţii se vor fi îndeplinit, mai rămîne şi ca Victoria Ţăndărei să promoveze în Liga a 3-a pentru ca locul al 13-lea să nu mai fie retrogradabil.

Programul complet al ultimei etape (sîmbătă, orele 17,30)
Olimpia Brazii-Recolta Gheorghe Lazăr (Arbitri: M. Zamfir, Gh. Stoian, I. Neacşa)
Abatorul Slobozia-Victoria Ţăndărei (Arbitri: R. Aron, A. Mihalcea, I. Munteanu)
Voinţa Reviga-Victoria Amara (Arbitri: M. Moise, A. Borangic, M. Munteanu)
Unirea Ion Roată-Rapid Feteşti (Arbitri: E. Iacob, I. Alexe, D. Avram)
Recolta Bărcăneşti-Libertatea Sălcioara (Arbitri. V. Modrea, L. Burlacu, R. Ionescu)
Viitorul Platoneşti-Spicul Colelia (Arbitri: I. Moga, A. Ion, C. Ojoc)
Unirea Griviţa-Victoria Munteni Buzău (Arbitri: C. Borangic, C. Dan, Şt. Mitroi)
Viitorul Axintele-Players Slobozia (Arbitri: G. Niţu, M. Hagiu, I. Pîrîiescu)
Liga a 3-a
Unirea a pierdut la Eforie, dar păstrează şanse mari la locul 3
Formaţia antrenată de prof. Constantin Prepeliţă, Unirea Slobozia, a cedat, scor 0-1, meciul disputat în deplasare la CS Eforie, vineri, 4 iunie, şi contînd pentru etapa a 33-a a seriei a 2-a a Ligii a 3-a. Gazdele au deschis scorul în cea de-a doua jumătate a primei reprize, prin Niţă (36), unicul gol al constănţenilor fiind suficient pentru a-şi adjudeca toate cele 3 puncte. Rezultatul meciului confirmă statisticile publicate de ediţia noastră online cu o zi înaintea jocului dintre Unirea şi Eforie, în sensul că formaţia gazdă era una dintre cele mai bune din serie pe teren propriu, avînd 9 victorii, 5 remize şi numai două înfrîngeri în actualul sezon, şi o apărare «beton», cea de-a doua a seriei în meciurile de acasă, doar 10 goluri primite în 16 partide.
Altfel, chiar dacă au cedat toate punctele constănţenilor, slobozenii prof. Prepeliţă păstrează prima şansă la ocuparea locului al 3-lea la finalul sezonului, primind o nesperată mînă de ajutor de la Dunărea Călăraşi, care a învins acasă pe Domneşti şi de la Petrolul Berca, formaţie care a dispus de Viscofil tot pe teren propriu. Cu un rezultat de egalitate etapa viitoare, cînd ialomiţenii vor primi acasă pe Callatis Mangalia (locul 4), Soare şi compania vor termina sezonul pe ultima treaptă a podiumului.

Rezultatele complete ale etapei a 33-a
Viitorul Însurăţei-Farul 2 Constanţa 0-0
Viitorul Chirnogi-Viitorul Ianca 1-0
Dunărea Călăraşi-CS Domneşti 3-2
Petrolul Berca-CS Viscofil 3-2
CS Eforie-Unirea Slobozia 1-0
CSM Medgidia-ACS Berceni 1-1
Partizanul Merei-Utchim Găeşti 3-0
Callatis Mangalia-Oil Terminal Constanţa 3-0
Viitorul Constanţa-CS Tunari (sîmbătă, orele 18,00)

Fanii văd Unirea pe locul 3 la finalul sezonului
Cititorii Sportul Ialomiţean cred că Unirea Slobozia va reuşi să se claseze pe ultima treaptă a podiumului la sfîrşitul acestui sezon, în care clubul aparţinînd Primăriei Slobozia şi-a propus promovarea în liga secundă. 52% dintre votanţii sondajului găzduit pe ediţia noastră online au apreciat că Soare şi compania vor reuşi să termine campionatul pe unul dintre primele 3 locuri ale seriei, în timp ce 35% erau mai pesimişti şi nu vedeau trupa antrenată acum de prof. Constantin Prepeliţă decît pe un loc în afara podiumului, dar nu mai jos de treapta a 6-a a ierarhiei. În schimb, din cauza rezultatelor oscilante, 12 procente dintre votanţii sondajului au fost de părere că Unirea Slobozia nu va reuşi să termine sezonul în primele 6 formaţii ale seriei a 2-a a Ligii a 3-a.

3 iunie 2010

Liga a 3-a, etapa 33-a
Unirea Slobozia îşi poate asigura locul 3 dacă învinge la Eforie
Echipa municipiului Slobozia, Unirea, va juca vineri, 4 iunie, începînd cu orele 18,00, în deplasare, la CS Eforie, într-un meci contînd pentru etapa a 33-a a seriei a 2-a a Ligii a 3-a, penultima a returului. În cazul unei victorii, slobozenii antrenaţi de prof. Constantin Prepeliţă vor fi siguri că la finalul sezonului vor ocupa locul al treilea al clasamentului, indiferent de rezultatul pe care principala urmăritoare, CS Viscofil, îl va obţine în deplasarea de la Berca şi de rezultatele din ultima etapă a sezonului, cînd Unirea va juca pe teren propriu cu Callatis Mangalia (locul 6), iar Viscofil tot acasă cu Viitorul Însurăţei (locul 13).
Totuşi, elevii prof. Prepeliţă trebuie să fie atenţi la jocul de la Eforie, întrucît constănţenii sînt o formaţie care pierde foarte greu puncte pe teren propriu, în acest sezon cîştigînd 9 partide, remizînd de 5 ori şi cedînd numai două jocuri disputate acasă, cu un golaveraj de 22 reuşite şi 10 goluri primite, a doua apărare a seriei pe teren propriu după liderul Viitorul Constanţa. În schimb, şi ialomiţenii se pot considera o echipă foarte bună în deplasare, de unde Soare şi compania au adunat 31 de puncte în acest campionat, obţinînd 10 victorii, un singur rezultat de egalitate şi 5 înfrîngeri, cu 29 de goluri marcate şi 16 primite.
Jocul se va disputa pe terenul «Carmen Sylva», din Eforie-Sud, în fapt numele arenei din localitate fiind vechea denumire a oraşului şi reprezentînd pseudonimul literar al reginei Elisabeta, prima regină a României, soţia lui Carol I. Partida pe ca Unirea Slobozia o va susţine în deplasare cu CS Eforie va fi condusă la centru de bucureşteanul Marius Georgescu, la cel de-al 23-lea joc în cel de-al treilea eşalon, asistat la cele două tuşe de Ioan Căpăţîneanu, din Rîmnicu Vîlcea şi de Marius Constantin, tot din Capitală. Observatorii meciului sînt anunţaţi de FRF Silviu Ioan, din Galaţi şi Grigore Ciupitu, din Bucureşti. (George ŞEITAN)
Arbitri şi observatori ialomiţeni în acţiune
Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat o întreagă brigadă din judeţul Ialomiţa la partida de astăzi, vineri, 4 iunie, pe care Viitorul Însurăţei o va disputa pe teren propriu în faţa Farului 2 Constanţa, un meci foarte important din subsolul clasamentului în seria a 2-a. Echipa brăileană totalizează 36 de puncte, şi încă are emoţii în privinţa retrogradării, ocupînd ultimul loc care duce în campionatul judeţean (locul 13), în timp ce constănţenii au 38 de puncte (locul 12) şi sînt, practic, cu un picior în Liga a 3-a şi sezonul viitor dacă vor obţine cel puţin un punct în acest joc şi vor cîştiga în ultima etapă pe teren propriu. Astfel, centralul din Iazu Emil Iacob va conduce la centru acest joc, ajutat la cele două linii de Jenel Dimache, din Bucu şi de Alexandru Mihalcea, din Munteni Buzău. Pentru Iacob acesta va fi cel de-al 22-lea joc din carieră la nivelul celui de-al treilea eşalon şi cel de-al 12-lea al sezonului curent, în timp ce Dimache va oficia la cel de-al 26-lea meci în Liga a 3-a, iar Mihalcea se va afla în faţa celui de-al 6-lea examen la linie în toată cariera sa. De asemenea, prof. Mihai Basarab, preşedintele AJF Ialomiţa, a fost delegat ca observator la partida din seria I a Ligii a 3-a, dintre CSM Focşani (locul 11) şi Pambac Bacău (locul 13). (George ŞEITAN)

Programul complet al etapei a 33-a
Viitorul Însurăţei-Farul 2 Constanţa
Viitorul Chirnogi-Viitorul Ianca
Dunărea Călăraşi-CS Domneşti
Petrolul Berca-CS Viscofil
CS Eforie-Unirea Slobozia
CSM Medgidia-ACS Berceni
Viitorul Constanţa-CS Tunari (sîmbătă, orele 18,00)
Partizanul Merei-Utchim Găeşti (nu se dispută)
Callatis Mangalia-Oil Terminal Constanţa (nu se dispută)
Liga a 4-a
Ţăndărei era văzută campioană şi de cititorii Sportul Ialomiţean
Cititorii site-ului Sportul Ialomiţean au previzionat corect faptul că formaţia Victoria Ţăndărei îşi va adjudeca titlul de campioană judeţeană în acest sezon al Ligii a 4-a şi va participa la barajul de promovare în Liga a 3-a. Potrivit sondajului găzduit de ediţia noastră online, 69% dintre votanţi au crezut în şansele echipei antrenate de Mircea Stoica de a se încorona campioană la sfîrşitul sezonului, în timp ce numai 23% au creditat echipa din Gheorghe Lazăr, Recolta, cu prima opţiune la cîştigarea titlului judeţean. De asemenea, surprinzător, doar 9% dintre cei care au votat au văzut drept favorită la titlu pe Abatorul Slobozia, cu toate că echipa prof. Constantin Prepeliţă a fost principalul adversar al Victoriei Ţăndărei la vîrful clasamentului, fiind la numai 5 puncte în spatele liderului. În acelaşi timp, cu şansa a 4-a a fost creditată echipa Rapid Feteşti, care a întrunit 5% din voturile celor şi-au exprimat opţiunea pe cel mai citit site de sport din Ialomiţa. Altfel, Victoria Ţăndărei va disputa marţi, 15 iunie, de la orele 17,30, pe terenul din Ovidiu (unde îşi desfăşoară jocurile de pe teren propriu formaţia de Liga a 3-a Viitorul Constanţa) şi nu la Medgidia, barajul de promovare în cel de-al treilea eşalon, contra formaţiei campioane a judeţului Tulcea, Eolica Baia. Pentru viitorii adversari ai ialomiţenilor, care în acest sezon au marcat peste 110 goluri, evoluează foştii divizionari A Florin Lungu (căpitan la Farul pînă în 2008) şi Stelian Carabaş (ex-Steaua, FC Naţional), dar şi Costel Petre (ex-Gloria Buzău).

2 iunie 2010

Cupa României, faza judeţeană
Axintele a învins la Players, Gheorghe Lazăr a făcut scor cu Andrăşeşti
Formaţia Viitorul Axintele, revelaţia returului în campionatul judeţean, a învins miercuri, 2 iunie, cu scorul de 1-0 în deplasarea de la Players Slobozia, în prima manşă a semifinalelor Cupei României şi are astfel prima şansă la calificarea în finala de la Amara de pe 20 iunie. Unicul gol al partidei a fost marcat în partea a doua a jocului, în urma unei grave greşeli a portarului gazdelor, după ce în prima repriză ambele formaţii şi-au trecut în cont cîte o mare ocazie de a înscrie, mai clară fiind cea a jucătorilor de la Players care au lovit bara de două ori în aceeaşi fază. În cealalată semifinală, Recolta Gheorghe Lazăr a zdrobit pe Andrias Andrăşeşti, scor 6-1, prin reuşitele lui Laurenţiu Radu, de trei ori, Gheorghe Vlase, Alexandru Neculai şi Valentin Negoiţă şi poate fi deja considerată calificată în ultimul act al competiţiei. Formaţia din Andrăşeşti, care este matematic promovată din Categoria Onoare în campionatul judeţean, pare cel mai slab competitor în semifinale, cu toate că pentru Andrias evoluează fotbalişti cu ştate vechi precum Vasile Ţînţăreanu sau Liviu Cucu. Partidele retur se vor disputa pe 9 iunie, de la orele 18,00, echipele din Axintele şi Andrăşeşti urmînd să fie gazde.
 
Free Hit Counter